• Anonym (självutnämndaexperter)

    nisomvetallt

    Ni som kommenterar allt i bröllopstorget, ja ni vet vem ni är. Har ni inget bättre för er på dagarna? normalt så har nu folk jobb, skola eller barn? men här sitter ju folk och kommenterar precis allt och vet allt. Har ni gift er många gånger eller är bröllop det ända ni tänker på?

  • Svar på tråden nisomvetallt
  • Sofie R

    Haha! Eller hur?! Jag trodde nog att det var naturligt att sluta hänga här när man gift sig. Men vi har ju ändå hjälp av dem! Dessutom har det ju svävat iväg och handlar idag mest om graviditeter och barnlängtan. Då kan de ju fortfarande va med! :)

  • Marione

    Det som jag ibland kan känna är lite tråkigt är att vissa medlemmar ser forumet som "sitt" och inte i första hand är till för de som ska gifta sig. Sedan kan man ha en diskussion om det också och det är förståeligt.

    På sätt och vis är det även så att de som hängt här länge tycker att de kan mkt mer än de som är relativt nya och det kanske är sant. Men ibland känns det verkligen som om vissa kan allt om allting och har varit på hundratals bröllop och gjort allt som kan göras och därmed har en åsikt som är sann för alla.

  • daniiel

    För det första, så trots vissa spenderar mer tid än andra här, så har nog dom flesta en hel del annat för sig. Även om man har jobb, barn, fritidsaktiviteter osv, så hinner dom flesta spendera en stund vid datorn nästan varje dag. Vissa tar en joggingtur, andra läser en bok, några ser en film och andra väljer datorn osv. Om man då loggar in på BT, Familjeliv, något annat forum på internet eller vad man nu gör vid datorn, är ju upp till var och en. Vissa jobbar kväll/natt och kanske loggar in dagtid, andra en stund på eftermiddagen och dom flesta hänger nog här kvällstid. Då arbetsdagen är slut, middagen bortdiskad och barnen nattade. Det passar ju perfekt. Är man studerande, arbetslös eller kanske sjukskriven, så kan man kanske hitta flera stunder på dagen då man väljer att kika in. Är det så konstigt, egentligen?

    För det andra, så tycker jag det är oerhört trist att vissa tror sig få tala om vilka som får och inte får hänga här på BT (speciellt att använda sig av anonymitetsfunktionen för att göra det!). Vad är det som gör att vissa är mer välkomna än andra? Vad är det som gör att en blivande brud, som just nu är mitt uppe i planeringen, har (antar jag) vettigare saker att säga och tycka angående tex "Vilken klänning ska jag välja?", "Vilken bukett tycker du är finast?"; "När bör man sätta OSA?", "Vart kan jag hitta en lila tärnklänning?" eller "Har ni tips på bra låtar till bröllopsfesten?". Allt det, och många, många saker till, är sådant som alla kan tycka till i. Oavsett om man är gift, planerar att gifta sig eller aldrig har tänkt gifta sig. Samma sak gällande trådar som handlar om relationer och andra vardagliga saker, som man faktiskt har full rätt att också prata om här. Sidan är inte enbart till för människor som är mitt uppe i en bröllopsplanering att prata om enbart bröllopsrelaterade ämnen. Det är en av sakerna som jag, när jag planerade mitt bröllop och även nu efteråt, tyckte/tycker gör den här sidan så himla trevlig! (Med undantag för ett fåtal trådar)

    För det tredje, så har jag aldrig sett att det finns människor här som är självutnämda experter, men om man faktiskt vet något om något som en människa här ber om hjälp med eller råd inom, så bör man väl ändå kunna få svara? Vissa är intresserade av och kan mkt om blommor, andra om musik, några är väldigt intresserade av matlagning och bakning och svarar gärna angående det osv. Endel personer kan en hel del om många saker och då är det väl toppen att dom kan svara i alla sådana trådar? Att vissa väljer att svara i många trådar är precis lika okej som att vissa andra enbart skriver i ett fåtal. Forum såhär fungerar ju därför att människor engagerar sig och skriver. Startar trådar och svarar på trådar. Levande forum har ofta många medlemmar, med olika erfarenheter och på olika stadier i livet, och det krävs ju dessutom att dessa medlemmar är aktiva. Är det något negativt?

    Avslutningsvis så har jag faktiskt inte en aning om TS till denna tråden och vissa av er som svarat anser att jag bör ta åt mig. Jag gifte mig för snart tre år sedan, jag spenderar en hel del tid här och jag svarar ibland i många trådar om diverse. Jag svarar nog kanske främst i trådar angående kinaklänningar och brudklänningar i allmänhet och det för att jag är väldigt intresserad av just brudklänningar. Inget jag sticker under stolen med. Jag är överlag väldigt förtjust i bröllop och allt som kretsar kring bröllop, alla sorters bröllop, och jag väljer delvis att vara kvar här pga det. Det är något som intresserar mig och som jag tycker är kul. Precis som att andra väljer att spela innebandy, samla på frimärken, läsa böcker eller vad det nu kan vara. Om det nu är så att TS riktat detta mot delvis mig, så tycker jag det är oerhört tråkigt om min närvaro på ett forum är en bidragande orsak till en sådan här tråd, för jag anser mig inte störa andra medlemmar här eller vara otrevlig eller elak. Det kommer dock inte få mig att tycka att bröllop är mindre roligt att prata om eller att BT är ett otrevligare ställe att hänga på. Tyvärr för TS del kanske ;)


  • Anonym
    Marione skrev 2014-03-23 22:11:43 följande:

    Det som jag ibland kan känna är lite tråkigt är att vissa medlemmar ser forumet som "sitt" och inte i första hand är till för de som ska gifta sig. Sedan kan man ha en diskussion om det också och det är förståeligt.

    På sätt och vis är det även så att de som hängt här länge tycker att de kan mkt mer än de som är relativt nya och det kanske är sant. Men ibland känns det verkligen som om vissa kan allt om allting och har varit på hundratals bröllop och gjort allt som kan göras och därmed har en åsikt som är sann för alla.


  • daniiel
    Marione skrev 2014-03-23 22:11:43 följande:

    Men ibland känns det verkligen som om vissa kan allt om allting och har varit på hundratals bröllop och gjort allt som kan göras och därmed har en åsikt som är sann för alla.


    Det kan jag hålla med om, men jag tycker definitivt inte att det enbart gäller "gammrävarna" här inne. Jag tycker att många av dom som varit här länge ofta är duktiga på att påpeka att det finns många olika synsett, synpunkter, åsikter, tankar osv, att det sällan finns något rätt eller fel (ibland gör det ju faktiskt det dock). Delvis för att dom har varit här så pass länge och därför sett och läst om många olika åsikter, tankar och erfarenheter kring det mesta.
  • Marione

    Daniiel - självklart gäller det inte bara de som är gamla i gemet utan även vissa andra. Men jag kan personligen säga att jag inte gärna startar trådar i vissa ämnen på grund av vissa medlemmar. Inte för att de är elaka eller liknande utan för att de på vissa sätt dödar trådarna. Det är moralkakor hit, instruktioner på hur man ska uttrycka sig dit osv. Det tycker jag är synd. Jag undrar om en sak, får svar på ngt annat och det känns som om svaret bara kommer för att de vill visa upp sin egna förträfflighet. Sen på slutet lägger man till en brasklapp om att alla självklart inte tycker likadant - men då är det lite sent.

    Men sen tycker jag också att många är lite väl känsliga av oss som är nya (jag har varit med sedan i somras) och faktiskt inte måste ta allting som ett personligt angrepp och anse sig vara kränkt till höger och vänster.

    Som ni kan se är jag ambivalent :) i vad jag tycker.

    Jag uppskattar att det finns personer kvar i forumet sedan tidigare men att de personerna samtidigt faktiskt rätt ofta kan vara allvetande på ett sätt som inte är så roligt. Men att gå så långt till att säga att ni inte har en plats på forumet tycker jag inte är rätt.

  • Nyfiken gul , nu fru

    jag har hängt på forumet i snart 12 år  - varav 10 år som gift. 

    Jag är för gammal i gemet för att ta åt mig av kritiken men som alltid på diverse nätsajter finns det alltid folk som anser att vissa andra inte hör hemma på sajten av olika orsaker.
    Kanske säger mer om dom än om mig som medlem?

    Här på Bt tror jag att toleransnivån är betydligt lägre än på andra sajter eftersom det diskuteras just bröllop, alla vill ju vara expert på just sitt eget bröllop även om åsikter behövs i vissa frågor. Men att vissa har nerverna utanpå syns i allra högsta grad om man nu som gammal räv råkar påpeka något som avviker mot den allmänna uppfattningen.  Jag vill inte dra det så långt som att många är bridezillas men att ha åsikter om folks bröllop får många att veckla ut både taggar och klor...

    Jag har okså varit här tillräkligt länge för att höra åsikter som "varför var det ingen som saaa något, allt är ju förstört buhuu"    -  efter att i 10 sidor före bröllopet försökt vänligt påpeka att det val bruden gör får konsekvenser.  Ja du som brud bestämmer men kom inte hit och gnäll om du inte är intresserad av att ta åt dig av vänliga tips från oss som redan varit i din sits...   

  • daniiel

    Jag tycker MrsDRBM och Aniara4 skrev så bra i den gamla tråden som Aniara4 länkade till ovan.

    "Summa sumarum är väl egentligen att så länge man har respekt och tålamod för varandra, så får nog alla plats på forumet"

    samt

    "Ja sist jag kollade fanns det ingen begränsning i antalet inlägg som kunde göras här, så jag har svårt att se hur någon kan hindra någon annan från att skriva genom att skriva själv."


  • Alyllyra

    Ojdå, jag trodde aldrig att råd skulle anses vara störande...

    När vi började planera bröllop hade jag varit på sammanlagt tre stycken; ett när jag var liten och två i vuxen ålder. Inget av dem hade varit borgerligt som vi skulle ha och jag hade följaktligen noll erfarenhet av detta. Därför sökte jag mig till BT, för här fanns folk som dels var i samma sits som mig, men också folk som faktiskt hade gjort det redan och kunde tipsa om saker man skulle tänka på.

    Jag förstår inte hur mina vänner gör som planerar bröllop utan BT! (Eller jo, det gör jag, men de faller ju i massor av gropar på vägen som jag kunde undvika genom att läsa en tråd i ämnet).
    Sen när jag hade gift mig kände jag att det var dags att betala tillbaks all hjälp till framtida blivande brudar.

    Ni som inte vill ha hjälp av gamla brudar, gäller det i alla frågor? Eller finns det frågor där det kan vara intressant att höra från någon som redan har gjort det? Och om ni nu får svar som ni inte tycker är relevanta, har ni förmågan att sålla bort de svaren, eller hade ni hellre inte velat ha svaren från början? 

  • Marione

    Jag tror att man egentligen kanske inte stör sig på att man får råd. För annars skulle man väl inte vilja diskutera sitt bröllop. Men det som kan vara problemet är t ex om man frågar om mängden mat till en buffé och om man tror att det räcker - svaret man får är att man istället kanske ska ha halvbuffé med maten på bordet, hur man ska ställa upp sina bord för buffén och hur många i serveringen man ska ha samt vad man ska betala dem. Är ni med på hur jag tänker? Att man får svar, inte på det man undrade utan på massa annat som inte hade med saken att göra och som inte frågeställningen rör och det i en ton som kanske inte alltid är menat för ett samtal utan för att visa att den blivande bruden inte kan något.

    Jag tycker att jag ser det rätt ofta tyvärr, men sen kanske som sagt folk inte heller ska ta illa upp hela tiden :)

Svar på tråden nisomvetallt