Inlägg från: Marione |Visa alla inlägg
  • Marione

    nisomvetallt

    Det som jag ibland kan känna är lite tråkigt är att vissa medlemmar ser forumet som "sitt" och inte i första hand är till för de som ska gifta sig. Sedan kan man ha en diskussion om det också och det är förståeligt.

    På sätt och vis är det även så att de som hängt här länge tycker att de kan mkt mer än de som är relativt nya och det kanske är sant. Men ibland känns det verkligen som om vissa kan allt om allting och har varit på hundratals bröllop och gjort allt som kan göras och därmed har en åsikt som är sann för alla.

  • Marione

    Daniiel - självklart gäller det inte bara de som är gamla i gemet utan även vissa andra. Men jag kan personligen säga att jag inte gärna startar trådar i vissa ämnen på grund av vissa medlemmar. Inte för att de är elaka eller liknande utan för att de på vissa sätt dödar trådarna. Det är moralkakor hit, instruktioner på hur man ska uttrycka sig dit osv. Det tycker jag är synd. Jag undrar om en sak, får svar på ngt annat och det känns som om svaret bara kommer för att de vill visa upp sin egna förträfflighet. Sen på slutet lägger man till en brasklapp om att alla självklart inte tycker likadant - men då är det lite sent.

    Men sen tycker jag också att många är lite väl känsliga av oss som är nya (jag har varit med sedan i somras) och faktiskt inte måste ta allting som ett personligt angrepp och anse sig vara kränkt till höger och vänster.

    Som ni kan se är jag ambivalent :) i vad jag tycker.

    Jag uppskattar att det finns personer kvar i forumet sedan tidigare men att de personerna samtidigt faktiskt rätt ofta kan vara allvetande på ett sätt som inte är så roligt. Men att gå så långt till att säga att ni inte har en plats på forumet tycker jag inte är rätt.

  • Marione

    Jag tror att man egentligen kanske inte stör sig på att man får råd. För annars skulle man väl inte vilja diskutera sitt bröllop. Men det som kan vara problemet är t ex om man frågar om mängden mat till en buffé och om man tror att det räcker - svaret man får är att man istället kanske ska ha halvbuffé med maten på bordet, hur man ska ställa upp sina bord för buffén och hur många i serveringen man ska ha samt vad man ska betala dem. Är ni med på hur jag tänker? Att man får svar, inte på det man undrade utan på massa annat som inte hade med saken att göra och som inte frågeställningen rör och det i en ton som kanske inte alltid är menat för ett samtal utan för att visa att den blivande bruden inte kan något.

    Jag tycker att jag ser det rätt ofta tyvärr, men sen kanske som sagt folk inte heller ska ta illa upp hela tiden :)

Svar på tråden nisomvetallt