Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    nisomvetallt

    För det första, så trots vissa spenderar mer tid än andra här, så har nog dom flesta en hel del annat för sig. Även om man har jobb, barn, fritidsaktiviteter osv, så hinner dom flesta spendera en stund vid datorn nästan varje dag. Vissa tar en joggingtur, andra läser en bok, några ser en film och andra väljer datorn osv. Om man då loggar in på BT, Familjeliv, något annat forum på internet eller vad man nu gör vid datorn, är ju upp till var och en. Vissa jobbar kväll/natt och kanske loggar in dagtid, andra en stund på eftermiddagen och dom flesta hänger nog här kvällstid. Då arbetsdagen är slut, middagen bortdiskad och barnen nattade. Det passar ju perfekt. Är man studerande, arbetslös eller kanske sjukskriven, så kan man kanske hitta flera stunder på dagen då man väljer att kika in. Är det så konstigt, egentligen?

    För det andra, så tycker jag det är oerhört trist att vissa tror sig få tala om vilka som får och inte får hänga här på BT (speciellt att använda sig av anonymitetsfunktionen för att göra det!). Vad är det som gör att vissa är mer välkomna än andra? Vad är det som gör att en blivande brud, som just nu är mitt uppe i planeringen, har (antar jag) vettigare saker att säga och tycka angående tex "Vilken klänning ska jag välja?", "Vilken bukett tycker du är finast?"; "När bör man sätta OSA?", "Vart kan jag hitta en lila tärnklänning?" eller "Har ni tips på bra låtar till bröllopsfesten?". Allt det, och många, många saker till, är sådant som alla kan tycka till i. Oavsett om man är gift, planerar att gifta sig eller aldrig har tänkt gifta sig. Samma sak gällande trådar som handlar om relationer och andra vardagliga saker, som man faktiskt har full rätt att också prata om här. Sidan är inte enbart till för människor som är mitt uppe i en bröllopsplanering att prata om enbart bröllopsrelaterade ämnen. Det är en av sakerna som jag, när jag planerade mitt bröllop och även nu efteråt, tyckte/tycker gör den här sidan så himla trevlig! (Med undantag för ett fåtal trådar)

    För det tredje, så har jag aldrig sett att det finns människor här som är självutnämda experter, men om man faktiskt vet något om något som en människa här ber om hjälp med eller råd inom, så bör man väl ändå kunna få svara? Vissa är intresserade av och kan mkt om blommor, andra om musik, några är väldigt intresserade av matlagning och bakning och svarar gärna angående det osv. Endel personer kan en hel del om många saker och då är det väl toppen att dom kan svara i alla sådana trådar? Att vissa väljer att svara i många trådar är precis lika okej som att vissa andra enbart skriver i ett fåtal. Forum såhär fungerar ju därför att människor engagerar sig och skriver. Startar trådar och svarar på trådar. Levande forum har ofta många medlemmar, med olika erfarenheter och på olika stadier i livet, och det krävs ju dessutom att dessa medlemmar är aktiva. Är det något negativt?

    Avslutningsvis så har jag faktiskt inte en aning om TS till denna tråden och vissa av er som svarat anser att jag bör ta åt mig. Jag gifte mig för snart tre år sedan, jag spenderar en hel del tid här och jag svarar ibland i många trådar om diverse. Jag svarar nog kanske främst i trådar angående kinaklänningar och brudklänningar i allmänhet och det för att jag är väldigt intresserad av just brudklänningar. Inget jag sticker under stolen med. Jag är överlag väldigt förtjust i bröllop och allt som kretsar kring bröllop, alla sorters bröllop, och jag väljer delvis att vara kvar här pga det. Det är något som intresserar mig och som jag tycker är kul. Precis som att andra väljer att spela innebandy, samla på frimärken, läsa böcker eller vad det nu kan vara. Om det nu är så att TS riktat detta mot delvis mig, så tycker jag det är oerhört tråkigt om min närvaro på ett forum är en bidragande orsak till en sådan här tråd, för jag anser mig inte störa andra medlemmar här eller vara otrevlig eller elak. Det kommer dock inte få mig att tycka att bröllop är mindre roligt att prata om eller att BT är ett otrevligare ställe att hänga på. Tyvärr för TS del kanske ;)


  • daniiel
    Marione skrev 2014-03-23 22:11:43 följande:

    Men ibland känns det verkligen som om vissa kan allt om allting och har varit på hundratals bröllop och gjort allt som kan göras och därmed har en åsikt som är sann för alla.


    Det kan jag hålla med om, men jag tycker definitivt inte att det enbart gäller "gammrävarna" här inne. Jag tycker att många av dom som varit här länge ofta är duktiga på att påpeka att det finns många olika synsett, synpunkter, åsikter, tankar osv, att det sällan finns något rätt eller fel (ibland gör det ju faktiskt det dock). Delvis för att dom har varit här så pass länge och därför sett och läst om många olika åsikter, tankar och erfarenheter kring det mesta.
  • daniiel

    Jag tycker MrsDRBM och Aniara4 skrev så bra i den gamla tråden som Aniara4 länkade till ovan.

    "Summa sumarum är väl egentligen att så länge man har respekt och tålamod för varandra, så får nog alla plats på forumet"

    samt

    "Ja sist jag kollade fanns det ingen begränsning i antalet inlägg som kunde göras här, så jag har svårt att se hur någon kan hindra någon annan från att skriva genom att skriva själv."


  • daniiel
    Marione skrev 2014-03-24 11:02:55 följande:
    Jag tänker dock samtidigt att är det inte lite sådant en konversation, en diskussion, går ut på? Att någon startar upp det hela med en frågeställning eller påstående, som andra sedan kan svara på och bolla runt och utveckla. Jag tycker långt ifrån alltid att det är något negativt, för även om man kanske frågar en väldigt specifik sak, så kan det ju vara så att man rent utav inte tänkt på annat runt om. Att det kanske finns ett enklare eller billigare alternativ, något annat som TS kanske till och med kan tycka är bättre, men som TS aldrig skulle få reda på om någon inte tipsade om det. Man ska väl kanske inte sväva ut alltför mkt från ämnet, men i ditt exempel, så är man ju åtminstone kvar kring det TS startade tråden om. Jag tror också att man som TS ibland måste kunna sålla bort sådana inlägg och kommentarer ifall det inte är något man intresserar sig av och fokusera på svaren man får som man är intresserad av. Att helt enkelt strunta i det och inte lägga så stor vikt vid det. Man kan enkelt svara att "Tack, det var bra tips, men vi har redan allt sådant under kontroll."

    Sedan det där med tonen, det är så otroligt svårt att avgöra när det handlar om text. Man kan skriva något i all välmening med en väldigt god ton och någon annan tolkar det precis tvärtom. Det händer ju, tyvärr, rätt ofta att just tonen i inlägg misstolkas och det leder till väldiga missförstånd och ibland onödigt hårda ord och sårade känslor. Det är tråkigt. 
  • daniiel
    Anonym skrev 2014-03-25 18:43:46 följande:
    Jag tycker inte alls att  "stämningen blivit otrevligare", den är inte otrevlig alls. Och jag har ändå varit medlem i några år. Var inte såå känsliga.
    Måste man vara anonym för att skriva en sådan sak?

    Nåja..

    Jag tycker stämningen allt som oftast går upp och ner här på BT. Ibland är den på topp, ibland inte. Jag tycker ju dock att trådar om att vissa människor inte har på forumet att göra bidrar till att tillfälligt dra ner stämningen, men hur det är i övrigt på forumet just nu vet jag inte riktigt. Stämningen är väl inte direkt i botten, men nog har den tidvis varit bättre kanske.

    Det är ju dock bara vi, alla som är aktiva - ny som gammal, som kan ändra på den saken och jag tycker det är bättre att vi lägger tid och energi på att försöka göra forumet trevligt och välkomnande för alla, än att klanka ner på varandra av diverse anledningar.
  • daniiel
    Anonym skrev 2014-03-25 19:54:06 följande:

    Jag är väl anonym om jag vill.


    Givetvis, jag frågade bara om det behövdes för att skriva en sådan sak. Jag tycker, tyvärr, att många här inne väljer att vara anonyma lite väl ofta kanske. Men, eftersom funktionen finns, så väljer många det.
Svar på tråden nisomvetallt