• daniiel

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Tuvalie88 skrev 2014-03-26 10:20:58 följande:

    Några snabba frågor! Ska precis beställa från dino nu, de har skickat en länk. De kommentarer som jag har gjort med ändringar, får sömmerskorna de? Bara två bilder är med nu och jag skickade tre, den med livet på klänningen stämmer bäst med hur den ska se ut upptill och den är inte med. Är fortfarande tveksam på storlek, är nu en 38 men rasar i vikt just nu efter förlossningen för två månader sen. Det är ju inte mer än ett par cm tills jag passar bättre i en 36. Jag ska ha snörning men om den blir alldeles för stor så hjälper ju inte det, den kommer ju inte gå att dra in hur mycket som helst. Ni som har beställt med snörnning, hhur har det sett ut? Hur mycket utdragen har snörningen varit då den varit exakt de måtten som stämmer för storleken? Hoppas att någon förstår vad jag menar.. 


    Välj en strl 36 med snörning då, även om du skulle vara en strl 34 eller 38, så kommer den mest troligt passa. Jag har en strl 42 med snörning och den passar från ca 38/40 till 44/46, lite beroende på.

    Sömmerskorna brukar få allt som man skickar, annars kan dom ju inte sy klänningen ;) Både bilder och kommentarer. Tydliga bilder och tydliga kommentarer är ju bäst, men det vet du ju redan :)
  • daniiel
    Sannis1982 skrev 2014-03-28 08:38:23 följande:

    Hej, Jag har några frågor:). 

    Jag beställde en klänning från dino och har haft mailkontakt och skickat in kort med ändringar på en klänning som inte finns på deras hemsida. Nu i efterhand kom jag på att jag vill göra fler ändringar. Jag skickade ett nytt kort med nya ändringar, men har inte fått svar. Är det någon annan som varit med om detta, fast ändå fått sina ändrigar gjorda? Eller slutar dom svara på mail efter man har betalat? Jag är jättenervös nu att klänningen inte blir som jag vill ha den.


    Hur längesedan var det du beställde den? För oftast kan man inte lägga till ändringar när dom väl har börjat sy den, utan då får man helt enkelt beställa ännu en klänning med dom ändringarna. Ibland kan man ha tur och råka "haffa" dom innan dom hunnit så långt och då kan man få lägga till ändringar i efterhand. Lite får man ju stå sitt kast så att säga, deras uppdrag är ju att sy den klänning du ville ha när du la beställningen och som dom räknat ut ett pris på. Men som sagt, ibland kan man ha tur. Är det stora ändringar du vill göra?

    Och dom svarar betydligt snabbare på mejl från folk som eventuellt kan bli nya kunder, dom har prio nr.1. När man väl betalt, så har dom ju redan fått dig som kund och du prioriteras därmed lägre.
  • daniiel
    Sannis1982 skrev 2014-03-28 09:20:13 följande:
    Jag fick svar från dom för exakt 1 minut sedan och dom kommer göra mina ändringar:). Jag oroar mig alltid helt i onödan hahaha. Nu kan jag slappna av och bara vänta in klänningen:). Tack daniiel:)
    Skönt för dig, både att faktiskt få svar och att dom hinner göra ändringarna! :)
  • daniiel
    Janda skrev 2014-03-28 22:13:07 följande:

    Fick hem min klänning i dag. En kinaklänning beställd på ebay. Skickade beställningen i måndags och fick den levererad strax efter lunch i dag. En enkel klänning, precis som jag vill ha och det uppfyllde mina förväntningar, speciellt med tanke på att den kostar 450:-. Säljaren var roseyang2009 om någon undrar.


    Visa gärna bilder :)
  • daniiel
    augusti skrev 2014-03-28 22:24:35 följande:

    Hej tjejer,
    Jag har en klänning som jag vill sy upp. Tror ni att det är möjligt att få någon kinasäljare att sy en sådan klänning till mig. Är det isåfall DHgate man ska gå in på? ÄR helt ny på detta med klänningar, men som jag fattat det så kan man likagärna bli lurad på dhgate? antingen att man inte får någon klänning, eller att den är jätte dålig i kvaliten och inte alls lik. Och hur vet man om säljaren är bra?


    Långt ifrån alla säljare på DHgate syr upp efter bilder, så du måste först sitta och mejla runt till en massa för att få veta. Om inte någon kan tipsa om en säljare som syr upp från bild. Sedan varierar kvalitén väldigt mkt bland säljarna där. Har du kollat med Landy och Dino vad dom vill ha för att sy upp klänningen?
  • daniiel
    augusti skrev 2014-03-30 15:19:12 följande:

    Är dino och landy ok då?
    Ska maila dem och kolla....

    Har en vän som beställd en klänning från jj house. Den var för stor trots att hon mätte sig, sen gick den inte att sy in för det var mkt detaljer på den, så det skulle kostat skjortan och bli fult sa skräddarna hon gick och kolla hos. är lite rädd att råka ut för samma sak, iom att jag vill ha mkt detaljer på min klänning....
    Det verkar som att de flesta får en fin klänning, men det är ju riktigt tråkigt att ha betalat för en klänning, plus tull o frakt o sen måste slänga den... 


    Både Dino och Landy hör till dom mer välanvända och rekommenderade sidorna. Det finns ju trots aldrig några garantier.

    Vad var det för specialklänning hon beställt? Jag har under flera år i princip aldrig hört om en klänning som inte gått att sy in nämlingen. En gång var det en klänning som var knepig att lägga upp, men utöver det.. så näe. 
  • daniiel
    Kileane skrev 2014-04-02 14:41:30 följande:

    Förresten undrar jag hur man ska våga lita på att allt sköts "moraliskt riktigt" av alla dessa Kinaföretag... Jag vill ju inte köpa min klänning av någon som tvingar sina sömmerskor till 14-timmars dagar med usel lön, och sånt skriver de ju inte direkt ut på sina hemsidor.

    Vissa företag med helt sjukt billiga klänningar (under 100 ?) får mig verkligen att fundera. Hur har ni andra resonerat, är det något ni tänker på?


    Det är en diskussion som många gånger varit upp här på BT och något jag egentligen vill att vi ska försöka hålla ifrån den här tråden, då det ibland kan bli en ganska tråkig diskussion. Vill du prata om sådant mer ingående, så rekommenderar jag därför att du startar en tråd om enbart det :) Men, jag kan säga att det många gånger är samma sömmerskor i samma fabriker som syr klänningar till kinaföretagen som till dyra märken. Precis som att kopior på dyra mobiltelefoner görs i samma fabriker som telefonerna med märken osv. Priserna ökar ofta med mellanhänderna. Nu köper du direkt från fabrik och det är inte en hel drös med mellanhänder i västvärlden som ska ha sin del också så att säga.
  • daniiel
    Maj12 - Jättefin den långa spetsklänningen! Det ser ut att vara spetsapplikationer, ja, men det är det på många spetsklänningar. Även dyra klänningar. Om du kan få den insydd och upplagd, så tycker jag definitivt du ska använda den! Den korta klänningen du köpt är också väldigt fin, men den längre är nog allt lite mer "brudig" ;)
  • daniiel
    Lavin skrev 2014-04-01 22:57:34 följande:

    Vilket tyg tror ni den här klänningen är gjord av? Vad ska jag skriva i beställningen till dino?


    Jag tror att den är i satin eller taft, bra hjälp va ;) Jag tror att den skulle göra sig bra i vilket som, så där kan du nog välja lite vad du själv helst vill ha :)
  • daniiel
    Kileane skrev 2014-04-02 16:34:08 följande:
    Aha visste inte att det brukar diskuteras häftigt här, jag är inte ute efter något sånt! Eller att förstöra glädjen som någon känner över sin klänning. Skulle bara gärna se någon sorts "certificate" eller märkning på att det företag jag tänkt mig är ett "hederligt" företag...men ja, man lär väl aldrig vara säker med mindre än att man själv åker till Kina och kollar in fabriken! Det är ju som du säger, att ofta görs både kopior och originalprodukter i samma fabrik av samma människor...
    Vill du ha något sådant, så måste du nog köpa en originalklänning av något dyrare märke som kan erbjuda det. Extremt få märken/designers (om någon?) erbjuder sådant. Alternativt köpa en klänning från ett märke som har egna sömmerskor så att säga eller anlita en sömmerska i Sverige :)
Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!