• daniiel

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    September2014 skrev 2014-05-10 09:30:50 följande:

    Hej! 
    Jag står nu och velar bland kinaklänningar och skulle behöva lite hjälp! Jag beställde en klänning för 2 månader sen via DHgate som bara var HELT FEL. Spetsen såg billig ut, siluetten var inte alls som bilden, sömmarna var snea, stenarna på såg både billigare ut och var typ tre gånger så många än på bilderna... Pga detta letar jag nu efter en ny klänning och är därför skiträdd för allt med spets, stenar, band i midjan osv där det finns en chans att det blir tokfel... Inte helt lätt att hitta en snygg "enkel" klänning som det fortfarande känns som att det händer något på. 
    Har fastnat för denna som jag känner kan ha en smickrande form till min timglasformade kropp. Några andra idéer eller tips? Något annat jag ska tänka på innan jag beställer? 


    Ska du beställa en till klänning, så välj att beställa från en sida som tex Dino, Landy eller kanske Jenjen. Som många beställt ifrån och är nöjda med :) Några av dom finaste spetsklänningarna jag sett kommer tex från Dino och Landys klänningar är överlag av väldigt bra kvalitet.

    Om du skulle få välja och vraka helt fritt bland klänningar, alltså inte tänka på att den ska vara enkel osv, vad är det då för klänning du skulle vilja ha? :)

    Och har du bilder på klänningen du beställde från DH? Både på originalet och den du fick hem.
  • daniiel
    haps skrev 2014-05-14 21:46:00 följande:

    Imorgon får jag hem min klänning från dhgate! Såå himla nervös!!! Tänk om den är skitful, vad gör man då liksom!?


    Oj, vad spännande :) Tänk på att dom är ihopknölade i plastpåsar, så när dom är alldeles nyuppackade ser dom sällan lika bra ut som efter man strukit dom och vant sig vid dom lite hehe Avfärda alltså inte klänningen på en gång om den inte är exakt vad du hade förställt dig vid första anblick. 
  • daniiel
    augusti skrev 2014-05-14 11:27:02 följande:
    Om du får hem en fin klänning, så är det ett riktigt fynd du har gjort! :) Annars går den använda till möhippa, maskerad eller kanske att ta såna "trash the dress"-foton med :) 

    Att den redan står som skickad kan ha flera förklaringar. Antingen är den redan skickad och då är det mest troliga att dom har färdigasydda som dom försöker matcha med måtten du angivit. Det är ju snörning på den, så dom kan ju ganska lätt komma undan med det trots att det inte är exakt rätt ;)

    Eller så kan det vara så att den inte alls är skickad. Det är nämligen så att dom på DHgate har bara ett visst antal timmar/dagar på sig att ange en vara som skickad efter avslutad affär. Därför kan varor stå som skickade långt innan dom verkligen är det. Så var det för mig med båda tärnklänningarna samt båda brudklänningarna.

    Jag håller tummarna för dig :)
  • daniiel
    ViskesLopme skrev 2014-05-14 09:51:43 följande:

    Hur mycket har ni varit tvugna att betala i tull och skatt sedan i relation till kostnaden på klänningen?


    Försökte läsa på om reglerna som finns om detta men när man använde den kalkylen tyckte jag att det kom fram andra siffror än vad jag sett på BT.


    ?


    Det ska vara så att det är tullfritt upp till 1300kr eller vad det nu är. Inklusive frakten då.

    Annars ska man kunna räkna såhär som nedan, så vitt jag vet.

    Vi säger att klänningen kostar 2000kr inkl frakt. Tullsatsen är 12% av varans värde + frakt. Momsen är 25% av varans värde + frakten + tullsatsen.

    2000kr + tullsatsen (12%) = 2240kr
    2240kr + moms (25%) = 2800kr

    Och efter det tillkommer även administrativ kostnad och den varierar en hel del, från någon hundralapp till flera hundralappar. Så slutsumman för en klänning som kostar 2000kr inkl frakt kan sluta upp på kring 3000-3500kr.

    Om en klänning skulle kosta under 1300kr inkl frakten, så kan man ändå behöva betala momsen på 25% + en administrativ kostnad.
  • daniiel
    September2014 skrev 2014-05-14 09:52:21 följande:
    Så, vad gör jag nu? Klänningen jag lade upp tidigare var från Dino och jag har väl i så fall tänkt att beställa därifrån eller Landy då de verkar ha flest nöjda kunder. 
    Ja, det är ju en fin klänning du fått hem och den är ju inte totalt olik originalet. Men. Den är ju tillräckligt olik för att jag ska förstå att du inte känner dig helt nöjd.

    Både Landy och Dino har gott rykte och personligen hade jag nog vågat beställa. Men, tänk på att dom är extremt glada i pärlor och paljetter och det finns chans att man får det även om man säger att man inte vill ha det. Tyvärr. Det är ju en hel del paljetter och pärlor på originalet och ibland går dom dessvärre mer på bilden än det man skrivit.
  • daniiel
    Kileane skrev 2014-05-15 10:16:35 följande:
    För en A-linje, lite beroende på, så spelar inte höftmåttet jättestor roll. Mitt höftmått var större än storlekstabellen när jag beställde mina klänningar, men dom passade bra ändå :) Men använd dig av dina egna mått du, oavsett hur dom är i jämförelse med tabellen.
Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!