• daniiel

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Maj12 skrev 2014-04-16 23:21:50 följande:

    Själv har jag efter sååå mycket velande nu bestämt mig för att sälja min långa brudklänning. Kände att det blev ett för stort projekt att sy in den :( men känner mig jätte nöjd med min knäkorta klänning och att den passar mig mer som person!

    WOW jag har bestämt mig!!!!


    Vad skönt att du fattat ett beslut och att du känner dig nöjd med det. Det är ju huvudsaken! Din korta klänning är jättefin, speciellt med bandet i midjan :)
  • daniiel
    Lemyr skrev 2014-04-17 10:47:28 följande:

    ÄLSKAR min klännig från jjs, den var en aningen stor men den sitter uppe.


    Det var svårt att ta en bra bild på klänningen själv också, men den är verkligen jättefin och välsydd, det enda negativa är att den luktar! Beställde 1/4, den kom 16/4 :)


    Innan leveransen fick jag ett sms om att jag skulle betala 883 kr i importavgift, det skulle betalas kontant eller med kort till den som levererade men han tog aldrig betalt? När jag pratade med kundtjänst så var kontant och kort det enda som fanns. Ska jag förvänta mig att det kommer en faktura ändå eller? :S


    Den ser jättefin ut! Vad roligt att du känner dig så nöjd :) Gällande importavgiften, så kan det nog mkt väl vara så att du får en faktura senare. Vänta ca en vecka och om du inte fått någon, så ring och kolla med dom vad som har hänt. Bättre det än att det blir något strul ännu senare.
  • daniiel
    haps skrev 2014-04-19 20:28:22 följande:

    Hej!

    Har precis beställt min förhoppningsvis blivande brudklänning! Det blev denna:

    Beställde den från DHgate.com, hoppas verkligen den är lika fin i verkligheten! Är så nervös =) Säljaren hette honesty_dress, nån som känner till den säljaren? Verkade ha fått bra omdömen iallafall.

    Lovar att lägga in bild när klänningen kommit :)


    Jättefin! Håller tummarna att du ska lyckas bättre med DHgate än vad jag gjorde :P
  • daniiel
    vallmoo skrev 2014-04-20 22:44:17 följande:

    Åh, jag velar och velar..vet inte om jag vågar och var jag ska beställa brudklänning från. Men jag känner att jag inte har råd att köpa i butik i Sverige. Dinos bridals verkar vara omtyck här på btt. Men på webbsidan är det få och små bilder på klänningarna och inga omdömen skrivna. På jjs house är det fler bilder och många omdömen samt ibland bilder på nöjda kunders klänningar. Men jag får känslan av att flest nöjda har handlat från dinos...velar vidare..


    Du kan ju skicka in bilder till Dino, på en bild/bilder du hittat själv, och få något uppsytt. Då behöver du inte bry dig om bilderna på deras hemsida, utan fokusera bara på att hitta en klänning du tycker om - oavsett vart den är ifrån!

    Jag förstår att det känns läskigt att beställa, för det är ju en chansning. Har du varit runt i butiker och kikat? Ibland har dom ju reaklänningar till väldigt bra pris. Eller kikat på begagnade? 
  • daniiel
    vallmoo skrev 2014-04-20 23:10:31 följande:
    Det känns läskigt att beställa begagnade på tradera eller härifrån. Måtten stämmer ju aldrig med min konstiga kropp ;)
    Nej, jag tänkte att ibland går det ju fynda på hemmaplan, så man kan åka och pröva klänningarna först :) 

    Men visa gärna bilder här i gruppen på klänningar du funderar på, skriv ner vad du tycker om/inte tycker om med respektive klänningar osv. Så kan vi andra kanske hjälpa dig lite i att komma framåt :)

    När gifter ni er? Jag tänker hur bråttom du har :P
  • daniiel
    Tuvalie88 skrev 2014-04-22 12:20:45 följande:

    Tyvärr var inte min klänning alls som jag hade hoppats, och jag hade låga förväntningar. Men det var en chansning. Ska be sambon om hjälp ikväll att snöra på den ordentligt och ta bilder så får ni se, ska även försöka sälja den.

    Problemet, massor med paljetter och pärlor fast jag skrev att jag absolut inte ville ha det. Jag antar att det inte går att mejla bilder till dem igen och kräva en ny?

    Om jag efter mina erfarenheter ska ge något tips så är det att beställa en klänning som finns på en hemsida, inte skicka egna bilder. Men många gör det och är nöjda så lyssna inte bara på mig dino var annars snabba och jag slapp tull och det tog två dagar att få hem den.


    Det där med pärlor och paljetter är svårt, dom överöser mer än gärna klänningarna med det! Har du kollat hur det sitter? För det kan vara hyffsat enkelt att sprätta bort. 

    Du kan alltid skicka bilder på klänningen och visa att det finns paljetter trots att du inte ville ha det, har du sparat mejlkonversationen? Men räkna inte med någon ny klänning eller ersättning. Eller ens ett svar. Man pröva kan man, ibland har man tur :)

    Och det spelar ingen roll om man beställer en klänning som finns på deras hemsida eller om man skickar in egna bilder. Risken för eventuella fel är lika stor ändå. Minst risk för fel och missförstånd blir det ju om man absolut inte gör någon ändring alls på klänningen.

    Vad är det mer för fel på klänningen?
  • daniiel
    Tuvalie88 skrev 2014-04-22 19:38:46 följande:

    Klänningen är ju fin men den är inte jag. Hade det bara varit överdelen så hade jag nog tagit bort allt och satt dit ny spets men släpet vill jag inte heller ha och det blir ett för stort projekt att ta bort. Lite svårt att hinna med det med en tremånaders bebis också :p Väldigt välsydd klänning annars så jag vill inte avskräcka någon! Blir nog bara inte alltid som man tänkt sig. 

    Daniiel: Vet du hur det funkar om klänningen inte stämmer med bilden? Är det någon idé att skicka bilder, bifoga de mejl jag skickade och kräva kompensation eller en ny klänning?  

    Här kommer en bild som sambon precis tog.


    Hade du beställt den utan släp? 

    Alltså.. klänningen ser jättefin ut och den är väldigt lik klänningen du beställde. Jag har svårt att se att du skulle kunna få en ny klänning faktiskt. Ja, det är väldigt synd på det med pärlorna och paljetterna, men.. ja.. Det är inte ett stort fel ändå. Om det är det enda du egentligen kan anmärka på (alltså som inte blev rätt i beställningen), så kan du nog anse dig ha fått hem en väldigt bra klänning :)

    Sedan är det ju inte alltid att man tycker om klänningen ändå, men det är ju inte företagets fel isåfall.

    Men som sagt, superfin klänning! :)
  • daniiel
    Tuvalie88 skrev 2014-04-22 19:59:31 följande:
    Ja jag hade skrivit att jag varken ville ha släp eller pärlor och paljetter. Skickade ett mejl nu men har inga förhoppningar om svar. Problemet med pärlorna och paljetterna är att de är fästa med samma tråd som spetsen. Men jag visste att det var en chansning, jag kanske kan få tillbaka hälften av vad jag gav så får jag leta vidare efter en annan klänning. 
    Okej, då är det åtminstone två fel, vilket kan hjälpa i ditt argumenterande för att kanske få tillbaka en slant :)

    Misstänkte att det kanske kunde vara så med pärlorna, för ibland syr dom det med samma tråd. Ibland inte. Om det inte är så, så brukar det dock vara lätt att sprätta bort.

    Uppdatera oss på om du får något svar :)
  • daniiel
    Skinkebiten skrev 2014-05-06 21:40:42 följande:
    Jag har bara en halvtaskig bild där jag står lite konstigt, men den får duga så länge!

    Oj, så fin klänning! Jag kan ju säga att du förmodligen hade ångrat dig mer om du inte hade lagt på någon cm på måtten och klänningen hade varit för liten ;) Hur ser originalet ut?
Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!