• daniiel

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    haps skrev 2014-05-16 14:44:46 följande:

    Min klänning har kommit!

    Detta är originalet....

    Och så här ser min klänning ut på mig... Lite för stor så ska sys in i midjan. Blommorna (och eventuellt även det rosa bandet) ska bort.

    Vad tycker ni?


    Den är ju helt gudomligt söt! Vilken fin klänning :) Jag hade varit väldigt nöjd med den. Hur du väljer att göra med bandet är ju upp till dig. Jag tycker det var väldigt fint med det rosa, men smaken är som baken ;) Det finns ju andra band man kan köpa till, ifall du vill ha ett men inte just det där.

    En underkjol kanske dock? ;)
  • daniiel
    haps skrev 2014-05-16 15:03:41 följande:
    Jag känner mig ganska nöjd :) Den är inte helt perfekt men det kan man ju inte förvänta sig heller. Jag kanske behåller det rosa bandet men det behöver fixas till lite isåfall för det sitter snett. Blommorna ryker iallafall :)

    Ser nu på bilden att spetsen upptill ser ojämn ut :( Hmm hoppas det bara är på bilden det ser ut så, får kolla nästa gång jag provar den.

    Ja jag funderade just på underkjol... kanske vore finare? Vilken typ av underkjol ska man ha till en sån här klänning då? Måste man ha en sån med ringar i?
    Ja, bandet går mest troligt att fixa till lite :) Hur sitter blommorna fast? Är dom sydda? För dom använder ofta lim och då är det inte säkert att bandet går att rädda.

    Om du ska sy in klänningen lite, så kan du fråga sömmerskan om det går att fixa till spetsen lite. Det var inget jag tänkte på, eller tänker på, men om du upplever att det är så, så bör du kolla det och ta upp det med sömmerskan :)

    Ett alternativ är ju en underkjol med en ring? En a-linje, tex sån här www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-klanning-3-tier-golv-langd-slip-style-brollop-petticoats_p557160.html Då en ring längst ner ofta gör att klänningen blir lite enklare att gå i osv. Men, skulle det vara så att du inte vill ha ringen, så kan man alltid plocka bort den :) 
  • daniiel
    haps skrev 2014-05-16 15:30:51 följande:
    "Sömmerskan" är min mamma ;) så vet inte om hon kan fixa den, får se vad hon säger. Kanske inte behövs heller!

    Jadu blommorna var visst limmade. Får väl köpa ett annat band att knyta i midjan isåfall då, för blommorna vill jag helt enkelt inte ha kvar! Räcker med alla paljetter, blir för mycket "jox" :)

    Hur vet man att underkjolen passar till klänningen då? Eller för den det helt enkelt , om man köper en sån A-linje?  Vet du om man kan köpa en sån någonstans i Sverige, inte alltför dyrt...? Känner att jag inte kan beställa mer från Kina, har ett till paket på väg därifrån med bland annat smycken och tygblommor :) Blir så dyrt innan det är klart, om man ska betala tull osv.
    Ahaa okej, men som sagt, kika lite på det och se om det behöver fixas öht :)

    Misstänkte att det kunde vara så. Men ta bort bandet och känn efter om du vill ha något band alls. Isåfall är det ju enkelt att bara köpa någon meter sidenband i närmsta tygaffär :)

    Eftersom klänningen är en A-linje, så passar en A-linje-underkjol till den :) Det brukar gå att köpa i butiker som säljer klänningar, men räkna då med att dom kostar flera, flera hundra mer än från Kina. Du skulle ju kunna kika efter begagnat också. Tex här på BTs köp&sälj, på Blocket och på Facebook. Där finns bland annat en grupp för bara bröllopsrelaterade saker och där går det ju efterlysa en underkjol.
  • daniiel
    haps skrev 2014-05-16 16:13:51 följande:
    Tack för bra tips! HIttade några på tradera också som inte var så fasligt dyra... får se vad det blir! En annan fundering då, om man har en underklänning, finns det risk att klänningen ser lite kort ut då? När den liksom ska räcka lite utåt också istället för rakt ner.
    Med tanke på att klänningen ser ganska lång ut på dig, alldeles för lång som det är just nu, så tror jag inte det är någon fara :) En underkjol, beroende på, "kortar av" klänningen ett par cm sisådär. En klänning "ska" ju dock vara så att man får in en hand mellan klänningen och golvet, det för att man inte ska riskera snubbla på den osv.
  • daniiel
    haps skrev 2014-05-16 21:30:11 följande:

    Kan man sitta med en sådan underkjol?

    www.tradera.com/underkjol-till-brollop-bal-med-3st-stalringar-helt-ny-auktion_343227_208128755


    Ringarna är böjbara, men jag kan inte påstå att det är speciellt skönt eller enkelt att sitta med en sådan underkjol. Det där är dock en underkjol till sk. ball gown klänningar. Alltså med större vidd och puffighet i kjolen än din klänning. Alternativt om man har en väldigt veckad/draperad klänning i tungt satin, så behövs det ringar för att orka hålla upp kjolen.
  • daniiel
    jessijessica skrev 2014-05-27 09:48:16 följande:

    Ja, verkligen jättefin WesternCape! Jag fick hem min igår och den var inte alls som jag tänkte mig, trots beställd efter mina mått var den för stor och paljetterna/stenarna ser verkligen hemska ut... Men det var en chansning att beställa från Kina, får ge mig ut och leta "på riktigt" nu istället...


    Hur hade du tänkt dig att den skulle se ut? Någon bild på originalet?

    När det gäller band med pärlor/paljetter och liknande, så brukar jag alltid tipsa om att man ska skippa det till klänningen och sedan köpa ett band separat. Då kan man själv välja ett som man tycker om, från tex Etsy :)

    Jag tycker nämligen din klänning ser fin ut och att den är lite stor gör ju mindre än att den för liten ;) Att storleken inte blir perfekt, trots egna mått, det är sådant man får räkna med och något som händer för dom flesta.
  • daniiel
    WesternCape skrev 2014-05-26 20:20:27 följande:
    Tyvärr kunde jag inte se bilderna i länken, men jag ser bilderna på din klänning och wow! Den ser jättefin ut :) Grattis! Lite småfix är ju sådant man får räkna med och man får försöka se helheten och för dig ser den väldigt bra ut :)

    Visa gärna bilder på ryggen sedan också, blir ju nyfiken :)
  • daniiel
    WesternCape skrev 2014-05-26 20:24:44 följande:

    Orginalet med lite modifikationer är detta www.bhldn.com/product/onyx-gown


    iurochskur skrev 2014-05-28 08:01:34 följande:
    Jag tycker att din klänning är finare än originalet fram, den är mycket renare i formen, inga krusiduller och den ser så fint symmetrisk ut i mönstret. Den är verkligen jättefin på dig! Tycker den ser exklusiv ut!
    Nu kunde jag se bilderna och jag är nog beredd att hålla med om att din klänning är finare än originalet :) Och att den ser exklusiv ut :)

Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!