• Kileane

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Tack för era kommentarer ang. hollow-to-floor-mått! Jag kör nog på mitt eget mått, antar standardstorlekarna är gjorda efter långbenta modeller då ;) Tänkte att kineser är ju ganska korta, men de använder kanske västerländska modeller eftersom det är "idealet"...

  • Kileane

    Jag vet verkligen inte hur jag ska tänka nu...HUR har ni tagit era höftmått?!

    Jag vet att det står "widest point" men mina höfter (över höftbenen) är liksom inte den bredaste punkten...det är min rumpa och den sitter ju aningen längre ner!

    När jag mäter höften enligt instruktionerna (över höftben och ca 18 cm under midjan) får jag 93 cm, och när jag mäter över stussen får jag 98 cm. Jag försökte mejla JJshouse och fråga vad som gäller, men de vill bara att jag ska uppge det rätta höftmåttet (...).

    Tittar man i deras size charts placerar mina mått mig hyfsat mittemellan storlek 8 och storlek 10, utom just höftmåttet som är mycket mindre.

    Kanske det är jag som är vanskapt :D Vet att jag har en putrumpa, men vet inte om det spelar något roll då klänningen är A-linjeformad...

  • Kileane
    AnnsiA skrev 2014-05-25 19:41:53 följande:

    Hej!
    Ny i bröllopsvärlden här! 

    Jag och fästmannen ska gifta i Italien i augusti i år, är galet stressad att få ihop allt tills dess. 

    Det jag stressar mest över är nog klänningen.. Jag har verkligen inte tid att gå runt i butiker och prova ut den där "perfekta", utan har mellan jobbpassen suttit på nätet och letat. 
    Har hittat en fantastiskt fin som jag önskar med allt jag har att bilden stämmer överens med verkligheten!

    Här är klänningen: 
    brudklanningar.nu/webshop/product_info.php
    (Aimee) 

    Det jag inte förstår är om den är "vit" eller "ivory" och hur ivory hos denna sida ser ut? Någon som har bra koll?
    Bör man ha ivory om man är blond och ljus eller passar vitt bättre då?

    Finns det något ställe (gärna runt Göteborg) som kan ta ens mått så de blir rätt? 

    Hur lång tid har det tagit för er andra som beställt från den här sidan? Det står 5-7 veckor, stämmer det med verkligheten? Och vad har man för rätt att skicka tillbaka om man inte blir nöjd? 

    Tacksam för svar! <3 


    Det är en fin klänning :) Men jag tror inte att jag hade tagit omvägen runt en återförsäljare, jag hade nog beställt direkt från Kinafabriken. Iom. att du ändå inte får några garantier eller någon ångerrätt så blir det ju samma resultat, men billigare att beställa själv... Kolla skillnaden mellan Ivory och Vitt på valfri kinaklänningssida, i det material du vill ha. Här är tex. JJshouse: www.jjshouse.com/about/help.php&type=color&cat_id=2&is_accessory=0
  • Kileane
    jennyal skrev 2014-05-26 12:39:33 följande:
    Spännande! Jag håller tummarna och ser fram emot en bild här inom kort
    Ja om den blir så bra att jag vågar visa den

    WesternCape: Sjukt fin! Verkligen precis i min smak!
  • Kileane
    Rin skrev 2014-05-29 14:09:40 följande:
    Genom att spendara väldigt, väldigt mycket tid med att titta på klänningar.
    Haha, precis! Nej men det finns flera sidor som syr upp klänningar utgående från en bild, bl.a. Dinobridals och Landybridals...tror jag? Det har säkert nån annan bättre koll på. 

    Skorna var förresten fantastiska, ser otroligt bekväma ut och det är viktigt för mig! Ska banne mig ta mig och prova dem jag med...
  • Kileane

    Nu har jag fått min klänning och den är så fiiiin och jag är så glad! :) Tänkte försöka skriva en liten recension till alla er som ännu funderar!

    Jag beställde min klänning 14.5 från JJshouse, den skickades 25.5 och jag fick den 4.6. Priset blev 238 ? för klänningen och 82 ? i tull och moms, totalt alltså 320 ?.

    Mitt första intryck var att klänningen var tung och välsydd! Den har någon form av inbyggd förstärkning runt livet (ej korsettliv) och insydda kupor vid bysten. Tyget är inte skarvat någonstans, inte heller i midjan som jag misstänkte det kunde vara, utan klänningen är sydd av hela längder. Några enstaka slarvigt fastsydda pärlor har jag hittat.

    Nu har jag inte provat den ordentligt än, jag var ensam och kunde inte snöra den, men det känns som att den kanske är aningen stor. Jag måttbeställde och gav mina exakta mått, man hade nog kunnat minska 1-2 cm på alla mått tror jag. Men hellre lite för stor än för liten! Den är inte heller för lång, vilket jag var väldigt orolig för, med lite högre klackar än de jag hade när jag provade blir det perfekt!

    Någonstans ska det ju synas att det är en budgetkopia också, och kjolfållens spetskant är ganska osnyggt klippt loss från ett annat tyg och sen fastsydd på fållen (se bilden längst ner). Men jag är ingen pedant och tycker verkligen inte det syns såvida man inte böjer sig ner för att riktigt inspektera fållen ;)

    Jag vill helst inte visa mig själv i klänningen innan bröllopet, så ni får nöja er med en bild där den är upphängd. Klänningen ser dock verkligen ut exakt som på säljarens produktbild!

    Produktbilden:

  • Kileane
    Kiki123 skrev 2014-07-30 00:49:48 följande:

    Har funderat länge på att köpa denna klänning till vårt kommande bröllop, är dock orolig över att överdelen skall se "plastig" ut, om ni förstår vad jag menar. Vad tror nu? Annars är den allt jag söker, vill inte ha släp och vill ha något som täcker mina axlar då jag av naturen är (i min mening i alla fall) bredaxlad.

    www.jjshouse.com/A-Line-Princess-V-Neck-Floor-Length-Taffeta-Wedding-Dress-With-Ruffle-Lace-Beading-002012805-g12805

    Är annars supernervös inför att beställa en klänning såhär utan att först ha  provat den. Stirrar upp mig över allt som kan gå fel. Fast det är värt att chansa. Är så peppande att se alla Era fina klänningar och höra hur nöjda de flesta av ha blivit i slutändan.

    :)


    Jag tycker den är jättevacker, och ett stort plus är att man ser på bilden att det är JJhouse's egen modell som bär deras uppsydda klänning. Chansen att den faktiskt ser ut som på bilden är då ofantligt mycket större än om modellbilderna är från den äkta klänningens katalog (hängde du med där?). Det enda som kan bli lite besvärligt är väl att den har dragkedja och inte snörning baktill, det är ju noga med passformen då. Mät noga! Och lägg inte till någon extra cm "för säkerhets skull", då blir den nog för stor.
    Med kreativa ambitioner - mitthjortronbo.blogspot.fi
  • Kileane

    Nu är jag lyckligt gift och kan visa hur min Kinaklänning såg ut på mig!

    Denna beställde jag från JJshouse:


    Såhär såg den ut när den kom:


    Såhär såg den ut på mig:


    Bakifrån:


    och med släpet upphängt (jag anlitade en lokal sömmerska för att sy dit en knapp och en ögla, det funkade jättebra!)


    Jag är supernöjd! Det gick verkligt fort att beställa, klänningen kom hem på någon vecka och den såg precis ut som på produktbilden. Den var mycket välsydd, även om man förstås såg att det sparats in lite på detaljerna (bl.a. var spetskanterna klippta från ett annat spetstyg och fastsydda på klänningen) men det var verkligen ett fint arbete och klänningen var otroligt bekväm att bära!

    Jag hade kanske tur när den passade mig och jag inte behövde ändra någonting alls, den var lite i största laget kanske (jag gick ner en del i vikt också förstås, det var ju inte JJs fel) så jag rekommenderar inte att man plussar till något på måtten utan ge dina EXAKTA mått! Och var noga med längden på klänningen så det blir rätt, en klänning helt i spetstyg är extremt svår att lägga upp så det blir snyggt.

    Jag fick så många komplimanger för min fina klänning som kostade en tredjedel av vad jag hade fått betala i butik! Kan verkligen rekommendera JJshouse :)


    Med kreativa ambitioner - mitthjortronbo.blogspot.fi
  • Kileane
    jessijessica skrev 2014-09-13 18:12:28 följande:

    Superfin! Och nästan identisk med min brudklänning jag ska gifta mig i om 3 veckor! Fast min är inte en kinaklänning och har ett annat bälte.


    Tack vad snälla ni är! Jag kände mig jättefin hela dagen :D

    Jessijessica; jag såg tidigare i någon tråd en bild på "min" klänning fast det var ett original och inte en kopia, det måste ju ha varit din klänning jag såg då :) Hoppas du blir lika nöjd som jag var!
    Med kreativa ambitioner - mitthjortronbo.blogspot.fi
  • Kileane
    linsan87 skrev 2014-09-16 11:20:55 följande:

    Så fantastiskt fin!!


    Vad blev slutpriset på den?


    Tack! Med reservation för att jag inte minns 100% rätt nu men...
    Själva klänningen blev ca 220?, plus frakt till Finland (ca 20?) plus moms + tullavgifter tillsammans 80-90? plus smärre ändringar hos sömmerska 24?.

    Så totalpriset inkl. allt blev strax under 350? :)

    linsan­87: Jag skulle nog ta måttbeställd! Om du inte ligger supernära någon standardstorlek enl. deras måttabeller, men jag tycker de måtten är väldigt långt från sanningen och då är jag ändå en ganska standard 38'a i storlek. Betala via PayPal eller VISA, så har du hjälp att få pengarna tillbaka om något går helt åt skogen. Sen får man väl nästan räkna med att viss tillfixning hos sömmerska/skräddare kan behövas (fast jag hade väl tur, min klänning passade perfekt). 
     
    Ang. tullavgift så kan man räkna ut sånt själv på tullverkets hemsida, jag har förstått att i Sverige kan man ibland slippa avgift men räkna inte med det så slipper du bli besviken! Avgiften (och momsen) är alltid en viss procent av leveransens värde.

    Jo ännu en sak, jag rekommenderar verkligen att köpa en klänning där tillverkaren lagt upp egna modellbilder! Alltså inte bara bilderna från designerns hemsida utan bilder på klänningen när Kinaföretaget har sytt upp den! Annars kan man nog bli väldigt besviken om man beställer något utgående från originalbilden och det sen ser helt annorlunda ut när man väl får klänningen.
    Med kreativa ambitioner - mitthjortronbo.blogspot.fi
  • Kileane
    emmehjärtadickens skrev 2014-09-22 10:24:09 följande:
    Åh så fin du var! Precis den klänningen funderar jag på att beställa, men är så osäker. Vill ha min utan släp men det ska man väl kunna skriva i en ruta vid beställning, om jag fattat rätt?

    *Är blomman avtagbar?

    *Du kan inte skicka en närbild på spetstyget?

    Kul :) jag valde mellan några olika men fastnade till sist för denna för att så många beställt den och alla verkade nöjda! Tror de har sytt upp den rätt många gånger :)


    Jag är lite osäker på om man kan få den utan släp, det är nog bäst att du frågar dem. Öppna en ticket/supportfråga, de är väldigt snabba på att svara! Just JJshouse är ett av de (få) Kinaföretag som inte modifierar klänningarna fast man önskar det, de hänvisar till att designern som planerat klänningen önskar att den ska se ut på just detta sätt. Och det är förstås vettigt. Men fråga dem!

    Blomman är inte avtagbar men man kan säkert lyckas sprätta loss den. Min är fastsydd genom midjebandet i själva tyget på klänningen.

    NNärbild på spetstyget kommer här! Har du fler frågor svarar jag gärna :)


    Med kreativa ambitioner - mitthjortronbo.blogspot.fi
  • Kileane
    emmehjärtadickens skrev 2014-09-24 21:41:49 följande:
    Tack för bilderna, jättesnällt av dig! Jag kollade på jjs sida och man kunde ta bort släpet, kostar lite extra men det kan det vara värt. (Det var typ den enda ändringen man kunde göra på klänningarna) Ska gifta mig i februari, så det känns som det passar bättre utan släp, även fast det är såå fint med släp.
    Men jag är ändå så osäker att beställa, tänk om den inte passar...
    Men man måste väl våga chansa antar jag!
    Aha så bra att de kunde fixa det :) Jag nojade hur länge som helst innan jag vågade beställa...men det blev ju bra! Var noga när du tar måtten bara, gör det absolut inte själv utan ha någon som mäter dig och lägg inte till något extra utan ge de exakta måtten. Håller tummarna för att det ska bli bra!
    Med kreativa ambitioner - mitthjortronbo.blogspot.fi
Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!