• Anonym (känsl­ig)
  Äldre 2 Feb 21:53
  13988 visningar
  69 svar
  69
  13988

  Överreagerar jag ang. min tärna?

  Hej. Jag behöver verkligen skriva av mig känner jag. Tacksam för synpunkter & goda råd...


  Jag ska gifta mig i sommar & skulle välja tärnor. Valde två stycken. Jag sa brudtärna (vet inte om det är samma som hederstärna?) men jag tänkte inte på det, varpå min tärna (vi kallar henne tärna1) då tog det som hon blev hederstärna & blev överlycklig! Jag fick dåligt samvete & tänkte att ja,ja jag sa ju brudtärna så det är väl samma sak så då får det väl vara så...


  Nu har jag fått mycket problem med tärna1 som verkar tycka att jag ska stå för deras sminkning, betala håruppsättningar, smycken & klänningar. Jag har sagt att jag köper klänningen eftersom det är vad jag har "krav" på färg. Hon vet om att vi inte har bästa ekonomin osv. Jag har skickat flera bilder på passande klänningar men lite attityd tillbaka ibland. Skulle beställa från kina & fråga vad för stl hon har men fick först inget svar så jag fick fråga stl8? stl 10? & får till svar att nej inte 10 än men kanske sen. Vaddå sen?! Jag kan väl inte köpa en för liten klänning! Sen hitta jag tillslut en som passa båda men då tyckte hon vi kunde vänta. Jag förklara att jag måste beställa nu för det tar 2 månader innan de kommer hem & så kanske de behöver justeras. Märkte att det var något som inte passa så fråga vad det var. Då undra hon om hon kunde ha tröja över klänningen i så fall för hon inte ville visa armarna. Det kunde hon ju sagt tidigare? Jag har ju letat i en hel månad?! Då sa jag att vi får se hur det ser ut annars kan vi kanske fixa en sjal. "Ja du får väl jobba hårt på mina armar på gymmet" svara hon.


  Sedan vart det tal om möhippan som hon fått för sig att hon själv ska planera- men utan 2 av mina bästa vänner?! Jag sa det till henne. & hon verkar vilja skämma ut mig som fan på möhippan som gör att jag mår dåligt över att tänka på det ens...ser inte fram emot det...


  Jag har också frågat om vi kan ses jag, tärna1 & tärna2 men hon "har aldrig tid" & verkar inte alls vilja träffa tärna2. Jag vill ju inte att det ska bli obekvämt sedan ju...nu är tärna2 orolig att tärna1 är sur över att hon också ska vara tärna & att det inte bara är tärna1 & jag....känns inte kul!


  Nu blev det bestämt att vi ska ha förlovningsfest med de närmaste vännerna & brudfölje så vi får träffa varandra & ha trevligt tillsammans. Men nu vet hon ine om hon kan komma för hennes mamma fyller 2 dagar efter. Jag fråga om de tänkt fira samma dag men det var inget planerat. Jag bad att hon kunde säga att vi ska ha fest på kvällen så OM de ska fira samma dag kanske hon kunde vara där på dagen. Fick till svar att "mamma bestämmer". Aja visst men känns så tråkigt.


  Kan tillägga att vi bor jättenära varandra men hon har bara vart här 1 gång sedan jag flytta så nära i augusti. Innan har hon aldrig vart & hälsat på... Vi har känt varandra i 2,5 år nu & har förövrigt jättekul tillsammans...men vissa saker känns så konstigt


  Känner mig som Bridezilla här....


  M2b tycker det är jätteirriterande med alla småsaker & hade helst sluppit att hon skulle vara tärna...


  Jag är besviken & känner att allt ska ju vara roligt men just detta med tärnor & möhippa känns INTE kul...

 • Svar på tråden Överreagerar jag ang. min tärna?
 • Anonym
  Äldre 8 Feb 11:52
  #41
  Anonym (känslig) skrev 2014-02-08 11:33:44 följande:

  Det känns lite på så vis som att det jag vill & hur jag vill ha det är fel & måste ändras hela tiden. Jag kan ju inte blanda min guldring med övriga smycken i silver, jag borde ljusa upp håret för blont på sommaren är finare, håruppsättningen jag vill ha så ska jag ha löshår (vill absolut inte det). Jag borde köpa allt smink helt nytt till bröllopet osv...


  Jag vet inte, det känns nästan som jag har svårt att höra det som är positivt längre på något vis. Så känner jag mig så elak när jag tänker så...


  Ditt bröllop - Du bestämmer. Andra ka inte bestämma, bara komma med goda råd. 
 • Äldre 8 Feb 12:11
  #42

  "Ditt bröllop - dina regler" i all ära, men det låter som den här tjejen inte är någon vidare kompis över huvud taget just nu. Att hon ifrågasätter dina val och försöker övertala dig till en massa saker du inte vill känns inte riktigt sunt, bröllop eller inte. Och när du då dessutom är stressad och upptagen med ett så stort projekt som att planera ett bröllop blir det än värre.

  Det låter på dig som all interaktion med och om henne bara är jobbig just nu, och då måste jag nog hålla med tidigare talare om att det kanske är dags att ta ett par dagars timeout och fundera på hur du vill ha det. Jag förstår att du är rädd för att förstöra vänskapen men hur mycket är den värd, om du lägger all oro och olust i andra vågskålen? Och hur bra vänner var ni innan bröllopsplaneringen, var förhållandet er emellan redan påväg utför eller var hon en bra vän då?

  Vänskap är inte alltid för evigt och ibland kostar det mer att försöka hålla den vid liv än vad någon av parterna egentligen får ut, då är det kanske dags att 'göra slut'. 

   

 • Äldre 8 Feb 14:01
  #43

  Bröllop ska vara kul - för alla inblandade... brud såväl som för tärnorna. Just nu verkar det inte vara kul för någon. Jag tycker att du ska känna efter ordentligt om du vill ha henne som tärna eller inte. Känns det fel tycker jag att du ska vara ärlig mot henne och säga det.


  Om du vill ha henne som tärna tycker jag att du måste sätta ner foten. Säg vilka delar som är viktiga för dig och som du inte kan kompromissa med. Sen tycker jag att du måste släppa på vissa saker. Meningen med en tärna är ju faktiskt inte att de in i minsta detalj ska matcha och få bruden att se så vacker ut som möjligt. Men inte heller att de ska ta all plats utan hjälpa, stödja och ha ngn att prata med. Hör med henne vad hon kan tänka sig att ändra sig om, och var absolut bestämd angående förnedring i samband med möhippan.


  Ni måste nog mötas på halva vägen. Troligen så är ju inte heller hon helt opåverkad av detta utan mår säkert också dåligt.

 • Anonym (känsl­ig)
  Äldre 9 Feb 10:14
  #44

  Tack återigen för allt stöd & hjälp. Nu har vi i alla fall kommit fram till en frisyr alla var med på. Klänningen är beställd. Var & kollade skor med tärna2 igår. Känns fortfarande lite konstigt, jobbigt & stelt men det verkar gå bättre (hoppas jag) samtidigt är jag osäker på om det kommer hålla sig så men jag hoppas i alla fall

 • Anonym (känsl­ig)
  Äldre 10 Feb 21:56
  #45

  Jaha nu kom nästa lilla "problem" som också är så himla löjligt egentligen. Men det är så irriterande när det kommar en hel massa småsaker hela tiden! Först var det fel på intåget i kyrkan hur vi ville göra & bröllopsguiden kunde ju ingenting för så gjorde man ju inte blablabla....


  Nyss handla det om sminkningen istället. I fredags kom vi alla fram till att det endast skulle vara en enkel naturlig sminkning precis som de brukar ha. Jag själv som brud ska också ha en enkel & naturlig sminkning. Men idag skickar hon ett sms att hon tänkte ha en 50 - tals sminkning....?!


  Hon tänker inte heller använda silversmycken över huvud taget för hon anser att det inte är fint & att man inte kan blanda guld & silver (som mig som brud- jag ska ju ha min förlovning & vigselring i guld men mina brudsmycken är i silver) & jag som tänkt inhandla ett smyckesset i silver i "present" åt dem som de kunde bära...


  Jag känner att det är vi- hon & jag som tillsammans ska gifta oss med min fästman- inte JAG.

 • Äldre 10 Feb 22:07
  #46

  Jag är ledsen men nu är det dags att dumpa henne. Hon är verkligen hemsk, riktigt hemsk!

 • Äldre 10 Feb 22:14
  #47

  Och jag är världens mest konflikrädda människa men det handlar om ditt bröllop. Vill du tänka tillbaka på det och bara tänka på henne? Eller vill du tänka tillbaka på en dag av kärlek? Uppenbarligen bryr hon sig inte det minsta om dig och det ni vill. Jag vet att det känns hemskt med att beställt klänning och allt. Men den kostnaden kan vara bra att ta. Klänningen går säkert att sälja på tradera eller blocket. 
  Ta en time out och tänk igenom detta ordentligt.  

 • Äldre 10 Feb 22:17
  #48

  Sätt ner foten. Ni var överens. Och det är du och din blivande som gifter sig. Hon är bara en bifigur.

  Antingen gör hon som ni har bestämt - eller så kan hon komma som vanlig gäst i vilken sminkning, frisyr och smycken hon vill. 

 • Äldre 10 Feb 22:20
  #49

  Men sparka henne nån gång! 

  Nu är det dags att bli arg på riktigt.   Hon gör exakt som det är sagt eller så får hon inte vara tärna. PUNKT: Icke förhandlingsbart.

  klarar du inte av att stå upp för det så prata med nån omkring dig som kan huta åt henne.

  Hon håller på att förstöra hela ditt bröllop - varför tillåter du det?  

 • Anonym (känsl­ig)
  Äldre 10 Feb 22:36
  #50

  Vet inte varför jag tar allt det här. Är orolig över hur hon ska reagera & vad som kommer hända. Samtidigt är jag orolig över att såra henne... När jag svara att vi redan diskutera att det skulle va naturligt svara hon att det typ är naturligt. Jag sa då att till & med jag skulle va mindre sminkad & hon ansåg att det blir för alldagligt. Jag sa att vi har ju redan bestämt hur det skulle va i fredags & att hon kan ha 50-tals sminkning på sitt bröllop & fick då ett sms med "god natt"

Svar på tråden Överreagerar jag ang. min tärna?
Logga in
Bli medlem