• Anonym (överd­rivare­?)
    Äldre 26 Jan 00:08
    8366 visningar
    31 svar
    31
    8366

    Min bror gifter sig inom en vecka av mig har jag rätt att vara sura?

    Jag har egentlgen inget behov av att vara anonym vissa kan nog lista ut det endå Flört men jag valde att göra tråden det ifall någon skulle vilja vara anonym i sitt svar och självklart vill jag inte att någon av de som blir nämda i den lilla historen ska räkna ut det internet är ju trots allt synligt för alla...I alla fall för att göra en kort historia lång Flört

    Mycket kan man planera för men inte det här! Ärligt talat vet jag inte om jag ska skratta, gråta, eller om jag överdriver. Men detta får mina stackars klänningsbekymmer att blekna. Jag och sambon gifter oss ju i hemlighet, de som vet är de 4 personer som ska vara med som vittnen, fotograf plus min mamma. Jag ska ta min sambos efternam för det är väldigt ovanligt endast 32 pers heter det. Men det visar sig att en av dessa 32 har samma förnamn som jag så jag bestämmer mig för att lägga till min mammas flicknamn (vilket jag alltid velat heta men jag är döpt efter min pappa som jag har en väldigt ansträngd relation till) Vilket gör att det inte finns någon anledning att ha kvar mitt gamla. 

    Allt är frid och fröjd och min mamma är inte alls förvånad över att jag vill lägga till det och hon förstår det då vi har en väldigt bra relation. I alla fall ett par timmar efter att vi disskuterat att jag ska ta det namnet oxå ringer mamma. Och min bror har ringt henne och hon frågar om jag pratat med honom vilket jag inte gjort. Och det visar sig att min bror som varit tillsammans med sin flickvän av och till först ca (jan 2013-jun 2013) och sedan (nov 2013-nu) fått ett infall och ska gifta sig borgeligt vilket de inte ens planerat i en vecka, den 8 februari ska de gifta sig. VI gifter oss den 14de!! Alltså inte ens en vecka emellan. okej vi har inte sagt det men hur stor risk är det att min bror med ett på och av förhållande kommer gå och gifta sig inom loppet av en vecka ifrån mig? Desutom vill han med sin nya och hennes son, ta mammas flicknam... och seriöst detta händer samma dag som jag disskuterat detta?!!

    Okej jag förstår massor skiljer de ska bara gå till stadshuset, jag vet inte ens om hon ska ha blommor eller en vit klänning kan gissa att de kommer spendera en 1000-lapp och vi har lagt 50 000 på vårat. Men på något vis minimeras endå det vi gör om de går och gör samma sak samma vecka!! jag med ett stabilt förhållande sedan 4 år tillbaka ville vara den första i släkten att gifta sig, desutom sa han till mamma att "om vill vi gifta oss på riktigt kan vi göra det om några år" vadå gifta sig på riktigt?! varför inte vänta då?!

    och att min bror som har växt upp hos min pappa väljer min mammas flicknamn. (vilket hon var mer chockad över än att de skulle gifta sig) vilket man då kan förstå är väldigt osanolikt. 
    Okej jag har ingenting emot att heta samma sak som min bror (det gör vi ju nu Flört) men han har absolut ingen relation till det innan. Aldrig hintat om att han någonsin skulle vilja heta det. Då kan tilläggas också att hans tjej har ett efternamn som är bland det mest ovanliga i sverige under 10 pers heter det. 

    På något vis känns det nu som om jag kommer bli lillasystern som härmas med både namn och giftemål då jag gör det efter, aha två suprisegiftemål under samma vecka! och så börjar en jämförelse eller så blir det ingen nyhet när det är min tur, klart man vill ha uppmärksamhet kring sin bröllopsdag?

    och på något vis blir jag så himla ledsen för hon har krossat hans hjärta innan och vad hindrar henne ifrån att göra det igen? jag vill bara att min bror ska ha en stabil tillvaro men det kommer det aboslut inte leda till...och om det endå planerar på att gitfa om sig om ett par år lixsom....

    MEN ärligt, är det bara mina bröllopsnerver som gått överstryr?? har jag rätt att bli stött? Min bror vet ju egentligen ingenting alls om mina planer så det kan ju inte han veta.. 

  • Svar på tråden Min bror gifter sig inom en vecka av mig har jag rätt att vara sura?
  • Anonym (överd­rivare­?)
    Äldre 26 Jan 00:09
    #1

    haha skrev först "vara stött" och skulle ändra till sura men vara blev kvar haha, men ni fattar nog endå

  • Äldre 26 Jan 01:22
    #2

    Ingen kan ju säga att du inte har rätt till dina känslor, det är ju dina känslor. Jag kan på sätt och vis förstå hur du känner och varför. Men, som du skriver, han visste/vet inget om era bröllopsplaner och har ju därför mest troligt inte valt detta för att på något sätt förminska er dag. Och jag förstår hur du tänker kring efternamnet, men han har ju lika stor rätt till det som du, och du vet ju inte egentligen om det är något han tänkt på under en längre tid eller inte. Alla vill ju inte ha ovanliga efternamn heller. När det gäller hans förhållande, så är det väl klart att du vill se honom lycklig och vill att han ska må bra. Trots att dom haft ett uppehåll och inte varit ett par så länge, så har ju dock deras förhållande alla chanser att klara sig och bli toppen. Det är svårt att veta vad som händer och sägs bakom stängda dörrar så att säga, vad som rör sig i huvudet på andra. Som sagt, du känner som du känner, men du gör nog dig själv mest en otjänst om du "gör en stor sak" av det här. Tillåt dig själv att känna dig ledsen och irriterad och försök sedan gå vidare med fullt fokus på er dag! Försök tänka att det är roligt för din bror och håll tummarna att allt går bra för honom. Gör det inte det, så gör det inte det. Det är inget du kan styra. Du kan dock, försöka åtminstone, att styra din egen bröllopsdag och ditt äktenskap sedan, så tänk på det och var glad över all kärlek :)


  • ESW
    Äldre 26 Jan 08:53
    #3

    Jag håller med Daniiel i allt hon skriver. Jag förstår att du blir upprörd över att bröllopen ligger så nära inpå varandra, man vill ju att ens eget bröllop ska vara något helt speciellt. Men som jag läser det så verkar era bröllop bli väldigt olika och ert är ju det stora som kommer vara det som märks mest så jag tror inte du behöver oroa dig. Sen det med att han vill ta din mammas efternamn... även om han bott mycket hos er pappa betyder det inte att han också kan tycka om er mammas efternamn och vilja ha det. Där får du bara tänka att ni är syskon och att ni har lika stor rätt till namnet båda två. 
    Nu verkar det som att han kommit på att han ska gifta sig ganska hastigt, så eventuellt spelar det inte så stor roll för honom att flytta sitt bröllop... du kan ju alltid fråga.  

  • Äldre 26 Jan 15:19
    #4

    Om han och partnern vill giftsa sig så är det så. Han har lika stor rätt att få infall eller att planera bröllop som du. Saker sker och det är bara att gilla läget. Jag tycker det är fult att fråga om han kan byta dag så det skulle jag inte tipsa om. Bete dig vuxet och gratta brorsan. Det är ju inget farligt som har hänt...

  • Äldre 26 Jan 15:37
    #5

    Jag håller med TheD, att fråga om dom kan byta dag tycker jag känns.. ja, lite fräckt, faktiskt. Jag skulle inte rekommendera det heller. Dom har ju som sagt lika stor rätt att gifta sig när dom vill, precis som ni har TS.


  • Aniara­4
    Äldre 26 Jan 15:55
    #6

    Jag skulle nog prata med brorsan, inte på något sätt ifrågasätta hans planerade äktenskap utan glatt gratulera, men samtidigt förklara att ni hade planerat ett smygbröllop som ni egentligen inte hade tänkt berätta om än fast allt är bokat sen länge, och skulle det vara möjligt för honom och hans fästmö att bara skjuta ett litet tag på sitt bröllop så att det inte blir så tätt inpå? Det verkar ju inte vara något speciellt datum de gått och drömt om i flera år, om man säger så.

    Men vill de inte det så är det väl inte hela världen heller. Vad spelar det för roll om man är först i släkten? Eller att de tar samma namn som du tar till mellannamn? Han måste ju få göra som han vill med sitt liv. Ja, det verkar en smula impulsivt och man undrar hur många prövningar och vardagsslit de hunnit leva igenom och kommit fram till att de klarar tillsammans, och ja, det verkar lite onödigt att "slarvgifta" sig med tanken att man kan gifta sig ordentligt nån annan gång, men, tja, det är hans liv. Hans val reflekterar inte på dina.

    Det skulle ha varit en annan sak om din bror kände till dina bröllopsplaner, då kunde man ha undrat varför han gör så här. Men nu råkar det här vara vad han och hans blivande fru har kommit fram till.

    Så ja, ok, du har rätt att känna dig stött och tycka det är tråkigt. Däremot har du ingen direkt rätt att klaga på din brors val eller be honom ändra sig. Men som sagt, jag skulle nog ändå ha förklarat läget och pejlat lite om han förstod hur du kände och kunde tänka sig att stå tillbaka lite för din skull.

  • Sandra­Elisab­et
    Äldre 27 Jan 00:07
    #7

    Jag har full förståelse för att du reagerar lite och känner dig upprörd, men helt ärligt - du överreagerar tyvärr. Va lite lätt sur över det, procesa det, hantera det och släpp det sedan!

    Det är bara ett bröllop och jag tycker inte att du har rätt att äns föreslå att de ska flytta på sitt bröllop.

    De visste inget om ert planerande och jag utgår från att den långsiktiga relationen till din bror är viktigare än detta lilla lilla (ganska obetydliga) "missöde"...?

    Angående efternamnet så låter det på dig som att det är superviktigt men jag tror att du har blivit lite hemmablind i all planering. Han har lika stor rätt till namnet som du, du måste tyvärr komma över det. Lycka till - jag hoppas och tror att er dag kommer bli superfin ändå!

  • Sofie R
    Äldre 27 Jan 07:07
    #8

    Du har absolut ingen som helst rätt att vara sur på din bror! Han kan ju inte "rätta" sig efter ditt bröllop som ingen vet något om. Och namnet, det är ju upp till var och en vad man vill heta. Nä, ta o skärp dig och var lycklig över att både du och din bror ska gifta er!

  • Äldre 31 Jan 22:28
    #9

    Det är ju lite svårt för honom att känna till ett hemligt bröllop ;). Huruvida man har rät a bli stött eller inte går ju inte att svara på eftersom alla stöter sig på olika saker. DU har uppenbarligen blivit stött av just den här händelsen, var det, bearbeta det och gå vidare med dina egna planer. Det är ju inte så lång tid kvar, ägna den tiden åt att vara pirrig istället för irriterad!

  • Anonym (Nej)
    Äldre 10 Feb 23:23
    #10

    Nej, du har absolut ingen rätt att vara sur över detta. Din bror känner inte till dina planer, om han inte är en tankeläsare. Du låter faktiskt väldigt egotrippad, vad då "jag ville vara den första i släkten att gifta sig"? Jag tvivlar på att det är riktigt sant. Vad deras budget har med saken att göra förstår jag inte, men du ville väl passa på att tala om hur mycket pengar du och din blivande make lagt ner. Det är inte budget och hur mycket man lägger på bröllopet som är det viktiga, det är ju äktenskapet som är det viktiga. Att du haft ett stabilt förhållande i fyra år är ingen garanti för att du kommer ha det resten av livet, 50% av alla äktenskap spricker och tro mig, att man varit ihop en viss tid eller spenderat en viss umma pengar på bröllopet garanterar inte att inte ditt blir ett av dem.

    Var glad för din brors skull och sluta bete dig sm en bortskämd liten prinsessa.

Svar på tråden Min bror gifter sig inom en vecka av mig har jag rätt att vara sura?