• Aniara4

    Min bror gifter sig inom en vecka av mig har jag rätt att vara sura?

    Jag skulle nog prata med brorsan, inte på något sätt ifrågasätta hans planerade äktenskap utan glatt gratulera, men samtidigt förklara att ni hade planerat ett smygbröllop som ni egentligen inte hade tänkt berätta om än fast allt är bokat sen länge, och skulle det vara möjligt för honom och hans fästmö att bara skjuta ett litet tag på sitt bröllop så att det inte blir så tätt inpå? Det verkar ju inte vara något speciellt datum de gått och drömt om i flera år, om man säger så.

    Men vill de inte det så är det väl inte hela världen heller. Vad spelar det för roll om man är först i släkten? Eller att de tar samma namn som du tar till mellannamn? Han måste ju få göra som han vill med sitt liv. Ja, det verkar en smula impulsivt och man undrar hur många prövningar och vardagsslit de hunnit leva igenom och kommit fram till att de klarar tillsammans, och ja, det verkar lite onödigt att "slarvgifta" sig med tanken att man kan gifta sig ordentligt nån annan gång, men, tja, det är hans liv. Hans val reflekterar inte på dina.

    Det skulle ha varit en annan sak om din bror kände till dina bröllopsplaner, då kunde man ha undrat varför han gör så här. Men nu råkar det här vara vad han och hans blivande fru har kommit fram till.

    Så ja, ok, du har rätt att känna dig stött och tycka det är tråkigt. Däremot har du ingen direkt rätt att klaga på din brors val eller be honom ändra sig. Men som sagt, jag skulle nog ändå ha förklarat läget och pejlat lite om han förstod hur du kände och kunde tänka sig att stå tillbaka lite för din skull.

Svar på tråden Min bror gifter sig inom en vecka av mig har jag rätt att vara sura?