• Äldre 6 Jan 19:14
    18001 visningar
    68 svar
    68
    18001

    Hur många behåller sina efternamn?

    Måste bara kolla hur vanligt det är att båda behåller sina efternamn?


    Finns det fler än oss?


    Jag har alltid kännt att jag vill behålla mitt efternamn och det kommer vi båda att göra nu. Vi har försökt övertala mannen då både jag och våra barn har mitt efternamn men han kan inte heller tänka sig att byta....men men vi blir kanske gifta ändå ;)

  • Svar på tråden Hur många behåller sina efternamn?
  • Äldre 24 Jan 22:29
    #41

    Det tror jag inte att man kan, enligt SCB går dom inte ut med det pga sekretesskäl så antar att det är svårt att veta exakt. Jag tänker mig att eftersom jag har ett hyfsat vanligt förnamn i kombination med ett hyfsat vanligt efternamn = troligtvis ganska många som heter som jag. Nu när jag byter känner jag ju alla som har mitt nya efternamn och ingen av dem har samma förnamn som jag = jag blir helt ensam.

  • Äldre 24 Jan 22:46
    #42

    Velig, jag sökte bara på hitta.se och eniro.

  • Äldre 25 Jan 15:29
    #43

    Jag kollade på eniro även sökt på fb. Och får fram jag och en till med mitt namn

  • Äldre 25 Jan 15:44
    #44

    Jag kommer vara den enda med mitt namn, jag tar min sambos namn vilket bara hans släkt heter så ca 30 st. Däremot såg jag att det finns en av dessa 30 som har samma förnamn som jag så lägger till min mammas flicknamn (Om det går?! vet inte hur det är när man vill ta ett "mellannamn" som man inte heter från början någon som vet?)
    så jag blir den enda. Min mammas flicknamn finns ca 130 st som heter så det är inte heller särskligt vanligt, däremot kommer jag få världen längsta namn då jag även har två mellannamn hehe, men fint blir det!
     

  • Äldre 2 Feb 21:22
    #45

    Jag behåller mitt efternamn då det är väldigt ovanligt och min fästman kommer att byta till mitt efternamn, om han behåller sitt efternamn som mellannamn har han inte bestämt ännu.

  • Äldre 11 Jun 11:42
    #46

    Vi behåller båda våra efternamn, inga mellannamn eller annat jox. Så praktiskt och bra!! Mina barn har mitt efternamn som mellannamn och sin pappas (mitt ex's) efternamn, så jag vill ogärna byta. Vill heta som mina barn. Och min nya make ville behålla sitt namn. Det är så inarbetat  

  • Äldre 11 Jun 12:26
    #47

    Verkligen inte många som byter till fästmannens namn! Jag kommer ta hans efternamn då bara hans släkt heter så, även om jag är stolt över mitt nuvarande. Jag vill att vi ska heta samma, det betyder mer än att hålla fast vid mitt nuvarande, ganska vanliga efternamn. Jag byter om bara 45 dagar, eeek! :)

  • Äldre 16 Jun 10:15
    #48

    Vi bestämde oss för att ta ett släktnamn, så jag har faktiskt redan bytt efternamn. Min blivande kommer att få det vid vigseln. Det känns helt galet konstigt att se post med mitt nya efternamn. Jag vet liksom inte vem den personen är. Trots att jag har suttit en massa timmar och övat på min nya "autograf" så har jag liksom inte riktigt fattat det. Min bästis/tärna sa också att hon inte känner den här "nya" personen.


    Jag fick ringa posten idag för jag insåg att en massa viktig post inte kommit fram till mig. Vi kom hem från en 2 veckors semester igår och då märkte jag att det var post som fattades. Trots att jag har märkt dörren med både nya och gamla namnet.

  • Äldre 16 Jun 10:57
    #49

    Jag kommer ta min blivandes efternamn, trots att jag har ett mer ovanligt efternamn än han (även om hans inte är supervanligt heller). Hans efternamn är väldigt viktigt för honom så det var givet att han inte byter. För mig är det viktigare att vi har samma än att jag behåller mitt så det är väl bara att ge med sig...

    Men vi har dealat så det blir min hemkyrka i alla fall, där hade han inget att säga till om ;)

  • AkJ
    Äldre 16 Jun 11:59
    #50

    Jag tycker det är viktigt att alla gör precis som de vill (förstås), men för mig känns det sjukt märkligt att ta en make/makas namn. Så mycket av min identitet sitter i namnet och även om jag väljer att gifte mig med honom vill jag ju inte hans identitet. :) Han tänker likadant, så vi behåller båda våra gamla namn. 


    Följ min bröllopsblogg! 1/11 2014 är det dags - brollopjj.wordpress.com
Svar på tråden Hur många behåller sina efternamn?