Inlägg från: swdnchick |Visa alla inlägg
  • swdnchick

    Hur många behåller sina efternamn?

    Vi ska båda byta namn till ett släktnamn som vi ännu inte bestämt. Jag gillar mitt namn och hade gärna behållt det, men min blivande make vill inte ta mitt namn. Han har ett ganska vanligt -son namn som jag verkligen inte vill byta mitt fina namn mot. Då är det bäst att ta ett neutralt namn som ändå har en koppling till våra familjer på något sätt. Alternativet hade ju varit att hitta på ett helt nytt och det känns inte som något vi vill. Det är väldigt viktigt för mig att vi heter samma sak, så att hela vår familj har samma namn den dagen vi får barn.

  • swdnchick

    Vi bestämde oss för att ta ett släktnamn, så jag har faktiskt redan bytt efternamn. Min blivande kommer att få det vid vigseln. Det känns helt galet konstigt att se post med mitt nya efternamn. Jag vet liksom inte vem den personen är. Trots att jag har suttit en massa timmar och övat på min nya "autograf" så har jag liksom inte riktigt fattat det. Min bästis/tärna sa också att hon inte känner den här "nya" personen.


    Jag fick ringa posten idag för jag insåg att en massa viktig post inte kommit fram till mig. Vi kom hem från en 2 veckors semester igår och då märkte jag att det var post som fattades. Trots att jag har märkt dörren med både nya och gamla namnet.

Svar på tråden Hur många behåller sina efternamn?