• Velig

    Hur många behåller sina efternamn?

    Måste bara kolla hur vanligt det är att båda behåller sina efternamn?


    Finns det fler än oss?


    Jag har alltid kännt att jag vill behålla mitt efternamn och det kommer vi båda att göra nu. Vi har försökt övertala mannen då både jag och våra barn har mitt efternamn men han kan inte heller tänka sig att byta....men men vi blir kanske gifta ändå ;)

  • Svar på tråden Hur många behåller sina efternamn?
  • Moonlight83

    Jag har kvar mitt och sambon behåller sitt som mellanrum och sedan byter han till mitt.Jag trodde aldrig jag skulle få med honom på det.Till en börjar ville han absolut inte byta och då hans föräldrar har behålla sina så tyckte han inte det var något konstigt.Men jag har ett väldigt ovanligt efternamn som max 20 personer i Sverige heter då det är ett taget släktnamn.Dock ska vi byta till dubbel W i stället för enkel V då jag alltid stavat det med dubbel W trots att jag är folkbokförd med ett enkel .För mig är det viktigt att vi har ett och samma namn som familj och därav har sambon gett med sig..

  • Alyllyra

    Jag lyckades övertala min man om att ta mitt efternamn. Jag har redan bytt efternamn en gång (när min morfar dog tog jag och syrran hans namn) och var inte så taggad på att göra det igen. Dessutom är det helt unikt för våran släkt medan hans var ett vanligt son-namn.


    iQbee skrev 2014-01-23 08:00:24 följande:
    Måste man byta id kort om man lägger till ett mellannamn?
    Nej, jag tror inte det.
  • Kalejdoskop

    Jag har haft lite lätt ångest över det här faktiskt, visste inte att det är så många som behåller sitt. Min blivande har ett väldigt ovanligt efternamn som hans släkt är ensamma om, mitt är relativt vanligt även om det inte är ett - son efternamn. Men jag är stolt över det ändå, så det har varit svårt för mig, samtidigt som det konservativa i mig känner att jag vill ta hans efternamn. Jag vägrar två efternamn och det vore också tråkigt att det inte skulle synas att vi är gifta. Så, jag får nog ge med mig och byta.. Ni som har bytt, hur kändes det efteråt, tog det lång tid att vänja sig?

  • iQbee

    Okej ja jag jade tänkt byta till hans namn men behålla mitt dock blir det isåfall ca 25 bokstäver. ...

  • Fluff

    Jag kommer behålla mitt och lägga till hans. :)


    iQbee skrev 2014-01-23 08:00:24 följande:
    Måste man byta id kort om man lägger till ett mellannamn?
    Jag skulle kontakta skatteverket så får du ett säkert svar.
    För om man ska tänka petigt så är det väl inte du på Idhandliignarna om inte alla namn står där?
  • Förälskade

    Min blivande ska ta mitt efternamn vägrar byta då det är ett släktnamn och han har typ Danmarks vanligaste och det vill inte jag ha. Men däremot ska jag lägga till det mellannamn han har då det är ett namn som bara deras förstfödda får i deras familj. Blir lite från båda :)

  • IdaRebecca

    Ingen av oss byter i nuläget. Jag vill inte byta bort mitt då det bara är jag, mamma och mormor i hela världen med vårt efternamn, min blivande har ett från mamman och ett från pappan och vill inte "välja bort" någon av dem.

    Kanske byter vi båda till mormors flicknamn någon gång i framtiden, när vi får barn, det känns som att familjen blir en enhet på ett annat sätt då :P löjlig tanke kanske men tycker det skulle kännas fint :)

  • Milli

    Min blivande ska ta mitt efternamn eftersom han har världens vanligaste efternamn och mitt efternamn är de bara våran släkt som heter.. Bestämmde detta redan innan barnen föddes så de har mitt efternamn så om 4,5 månad så heter vi alla lika :) Dock har jag 2 efternamn (från bägge föräldrarna men eftersom jag växt upp med mamma så är de alltid hennes jag sagt när jag säger mitt namn) Är bara på papper, körkort, bankkort osv som bägge efternamnen står med, hatar två efternamn så de var skönt att vi enades så att inte barnen också behövde ha 2 :) Funderar dock på att ta bort mitt andra efternamn...

  • Trattkantarellen

    Då jag har ett ganska vanligt förnamn och dessutom ett -son namn som efternamn så vill jag mer än gärna byta bort mitt eftermamn, kommer gå från att ca 750st i Svergie heter som jag till att det är ca 50st som heter som jag =)

Svar på tråden Hur många behåller sina efternamn?