Inlägg från: Linnen |Visa alla inlägg
  • Linnen

    Bröllop augusti 2015

    Imorgon är det dags för bröllopsmässa på Örebro Slott :D Ska bli så kul. 

  • Linnen
    detondabrostet skrev 2015-02-10 19:34:48 följande:
    Vi skickade "save the date"-kort i oktober och har inte bestämt när inbjudningarna går ut. Vi funderar på att ha OSA någon gång i början eller mitten av juni. Det känns så arrogant, på något vis, att ha allt för lång till mellan OSA och bröllop. Jag tror att en månad är brukligt egentligen, men det blir på tok för kort tid när det är sommar och allt, men det känns inte schysst att folk ska behöva svara ett halvår i förväg heller. 

    Hur ska ni göra?
    Vi gifter oss 1 augusti och har satt OSA till 1 maj. Tre månader kanske är lite tidigt men vi vill hinna åka till Tyskland för att köpa alkohol innan alla semesterfirare ger sig ut på vägarna. Annars kan jag tycka att två månader innan är ganska lagom :) 
  • Linnen
    detondabrostet skrev 2015-02-11 08:52:53 följande:
    Ja, allt blir ju knepigare på sommaren!

    Hur mycket billigare räknar ni med att det blir med alkohol från Tyskland? Varifrån i Sverige åker ni? Vi har funderat om det är värt det eller inte...
    Vi åker från Örebro. Har inte räknat så mycket på det, utgår från när mamma gifte sig för två år sen. Då åkte hennes man till Tyskland och handlade alkohol för 4500 kr. Hade dom handlat på systemet hade det gått på 12000 kr. Så det finns många tusenlappar att spara :) 
  • Linnen
    AnnaHJ skrev 2015-02-11 19:05:38 följande:

    Det går ju faktiskt att beställa alkohol på nätet också, från Tyskland tex. Någon som gjort det? 

    Vi gick in på en sida och räknade lite och det blir nästan 4 000 kr billigare att beställa än att köpa hemma.


    För att citera min mammas man som är polis "det är inte helt lagligt att beställa alkohol på nätet, om man inte hämtar och kör hem det själv". Man måste egentligen betala svensk alkoholskatt på det då. Jag hade inte vågat beställa iaf. 
  • Linnen
    AnnaHJ skrev 2015-02-12 19:02:46 följande:
    Har läst om det på Skatteverket och åker du och köper alkoholen och kör hem det själv behöver du inte betala skatt. Beställer du däremot på nätet, vilket är fullt lagligt om du ordnar transporten själv, är det skattepliktigt. På i princip alla sidor på nätet så beställer du alkoholen och sedan slussas du automatiskt vidare till att boka frakten som då kommer stå på dig och då blir det lagligt. Då måste man dock anmäla till Skatteverket först då tullen kan beslagta beställningen tills man kan visa upp godkännande från Skatteverket.

    Vi får se hur vi gör. Känns krångligt med skatten.
    Ja ska man betala skatt så kan man lika gärna handla på systemet. Blir ju ungefär samma pris då :) Därför åker vi ner och handlar själva. Det kan ju bli ganska kul också. 
  • Linnen

    Idag har jag hittat min drömklänning :D Dock är det 4 månaders leveranstid så får vänta en hel evighet innan jag får prova den. Har ni inte alltför långt till Degerfors så rekommenderar jag en tur till Fest- och Bröllopspalatset. Det är helt fantastiskt där :D 

  • Linnen
    bridetobe skrev 2015-02-15 12:15:07 följande:

    Jag som tyckte jag letade och letade men hittade ingen augustitråd. Men kul att det finns en.
    Tjej här. 31 år. Blev friad till igår på alla hjärtans dag och planerna är i full gång. Det var svårt hitta ett datum tyckte jag till jag hittade 8/8. Har inget allas klart då detta är så nytt. Det blir knapert o planeringstid men sån är han min sambo =) Han hade dock gått och funderat på det ett tag så han har hunnit vänja sig vid tanken om bröllop i sommar.

    Längtar till imorn å man får ringa och boka. Hoppas det finns ledig där vi vill vara den dagen =)


    Vad roligt, grattis! Håller tummarna för att det är ledigt :) 
  • Linnen
    bride2B skrev 2015-02-16 20:47:18 följande:
    Förvånad 4 månader var en lång leveranstid! Var det någon väldigt speciell klänning, för inte kan det väl vara så lång leveranstid överallt? Jag hade tänkt vänta någon månad med att börja prova klänning, men nu blir jag ju nästan nervös?
    Det är 4 månader på vissa märken och modeller. Köpte en MoriLee 1959.
    Men det fanns dom som det bara var 8 veckors leverans på också av det märket och andra märken också så klart. Tycker du ska börja kolla nu så slipper du känna dig begränsad ifall klänningen har lång leveranstid. Justin Alexander och nåt mer märke var det också 4 månader på. Verkade dock vara kortare leveranstid på dom flesta klänningarna :) 
  • Linnen
    bridetobe skrev 2015-02-17 17:57:19 följande:

    Måste man boka tid för att pröva klänning Jag hade ju bara tänkt svänga förbi där nån gång när jag har tid.
    Måste jag alltså ringa och boka imorn. Nu är det ju bara tre dagar sedan han friade men det känns som jag ligger sååå mycket efter. Sitter och skissar på inbjudan. alltså vad det ska stå. Känns som jag glömmer nå. Har tid och plats för vigsel.
    plats för festen där det bjuds på mat. Klädkod och att vi önskar bidrag ist för present. och att dom ska meddela om dom kommer léller inte


    Där jag var så är det endast drop in som gäller :) Kolla om butikerna du vill till har hemsidor, brukar stå om man ska boka tid eller inte där. 
  • Linnen
    Eriikah skrev 2015-02-19 15:49:51 följande:

    Hur gör ni med anmälan, har ni bara telefonnummer eller har ni både telefon och mejl eller kanske bara mejl?


    Vi har telefon och mail med i våran.
Svar på tråden Bröllop augusti 2015