Inlägg från: Tessa |Visa alla inlägg
  • Tessa

    Vi som gifter oss 2015!

    filibustern skrev 2013-08-23 13:37:21 följande:
    har kollat in lite fler parfymer för övrigt. det är så svårt, då parfymer luktar på ett sätt på papperlappen, och på ett annat på huden! en av parfymerna luktade skitgott! tyvärr minns jag inte vad den hette.. men det var en rektangulär röd flaska med en kork i någon monogram.... dock så luktar den lite som mitt ex.. sååå vill inte tänka på han på min bröllopsdag :P provade Spears fantasy oxå. helt ok. och så en "in love" av tesor eller vad dom hette.. mmmmmnja.. ja ok. hittade en som hette "marry me". skitcoolt tänkte jag! tänk om den luktar gott och jag kan ha den! meen den luktade inte sådär JÄTTEgott inte.. ska prova den på huden någon annan dag.
    Jag tycker också det är svårt att prova ut parfymer för det luktar så olika på hud beroende på person. 
    Var det Lanvin "Marry Me"? Den har jag också testat, men gillade inte heller den.  
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  • Tessa

    Det där med vigselförrättare tror jag man själv kan välja tid. Såklart beror det ju på om de har någon annan bokning samma dag, men annars tror jag inte det är något hinder.

    Jag har hört att vigselförrättare inte så gärna bokar upp sig långt i förväg. Att man ska höra av sig tidigast ett år innan, helst senare.  


    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  • Tessa
    cljung skrev 2013-08-23 21:34:33 följande:
    Vi bokade kyrka idag, de tyckte det var lite tidigt men att det var absolut helt ok ändå :)). Vet ni förrästen om det är ovanligt att mannen tar tjejens efternamn?
    Spännande! Visst är det skönt att ha det bokat! 
    Vilket datum gifter ni er?

    Det är väl vanligast att kvinnan tar mannens efternamn eftersom det har varit tradition så länge. Men idag är det absolut inte ovanligt att mannen tar kvinnans istället. Är inte helt ovanligt att parterna behåller sina gamla namn och inte byter alls (känner ett par som valde det). Har din blivande tänkt ta ditt namn?

    Hur ska ni andra göra med efternamn? 
    Vi har skapat ett eget namn. Jag har ett tråkigt vanligt -son namn och min blivande ett finskt efternamn. Blir nog troligen så att min fästman byter namn någongång nu innan vi gifter oss och jag tar det i samband med vigseln. Om det går igenom hos PRV alltså...  
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  • Tessa
    frkmaria skrev 2013-08-24 15:20:58 följande:
    Åh.
    Vilken tråd!
    Vi ska också gifta oss 2015 (är tanken), vi förlovade oss 1/8 och tänkte gifta oss lördagen den 1/8. Vi har inte råd att lyckas fixa det till nästa sommar så får bli 2015, vilket passar bra eftersom det är en helgdag! :)

    Har tänkt oss utegiftermål eller vid dåligt väder inne på bygdegården och sen efterföljande fest på bygdegård. Har hittat hel helg för c:a 2000. Finns de som erbjuder att städa efteråt osv men hade varit mysigt med en bygdegård vid en sjö tycker jag!

    Vi tänker oss runt 90 gäster (eller egentligen mindre... men när man börjar räkna upp alla man vill bjuda hamnar vi där) och buffé som vi mestadels gör själv. Hoppas på hjälp från närmsta familjen med buffén, och kanske köpa en exotisk planka eller dyl!

    Vad har ni för budget på era bröllop?  
    Grattis till förlovningen frkmaria! Glad Låter som ett mysigt bröllop! Vi kommer också gifta oss 1 augusti 2015! Solig

    Vi har i dagsläget ca 40 personer på vår inbjudningslista. Jag har även en handfull personer på en "B-lista", det är roliga personer som vi inte umgås jättemycket med, men har varit på diverse middagar och övriga fester. Vi får se vart vi hamnar i slutändan. Det är ju ändå ett tag kvar Glad Som jag har skrivit tidigare i tråden så bjuder vi enbart vänner och närmsta familjen eftersom vi inte umgås med vår övriga släkt. 

    Jag har gjort upp en detaljerad budget och estimerat kostnader. I dagsläget ligger den på 150 000kr men vi ska få ner den till ca 70-80 000 är tanken. I den budgeten är ALLT inräknat (klänning, ringar, tärnklänningar, blommor, mat, dekorationer, transporter... you name it) - förutom bröllopsresan.

     
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  • Tessa

    Vilket härligt, stort gäng vi börjar bli i tråden! Glad


    Cammyr skrev 2013-08-26 13:40:18 följande:
    Hej hej tjejer, haft lite mycket att göra med jobb så inte varit inne här så mycket men, har börjat prova klänningar hittat en jättefin men är för dyr. Så nu ska jag leta begagnad eller samplesale eller kina eller nått. Har nästan gjort färdigt våra inbjudningr också phew! Hur går det för er? Xx
    Oh Cammyr du har verkligen hunnit en bra bit redan! Du får jättegärna lägga upp en bild på era inbjudningar. Alltid roligt att se!

    Jag har i veckan klurat på små detaljer som belysning av dekorationer, blommor och sånt - hur mycket effekt det har. Är väl mest Pinterest-bilder som fått upp de tankarna. Sett smarta och budgetvänliga belysningstips - t.ex. en spegel med levande ljus i närheten/under t.ex. blommor. Ljuset reflekteras och får en större effekt.

    Har också kikat lite på budoir och secret box-fotografering. Något att ge till den blivande som morgongåva. Ska någon av er göra det?
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  • Tessa
    Cammyr skrev 2013-08-30 15:13:06 följande:
    Ska forsoka lagga upp en bild nar jag kommer hem :) Jag borjade prova lite klanningar for att jag va lite sugen pa att se vilka stilar jag passar i. Ska sen bestalla fran internet tror jag eller om jag hittar 'min' klanning med ett billigt pris pa ebay eller i en Sample Sale eller nagot. men ska inte kopa nu, lite tidigt eftersom jag haller pa och ga ner i vikt. :D Men maste saga att stilen jag trodde jag skulle passa i, passade inte. Valdigt forvanande maste jag saga!

    Ska vara sjukskriven nu i tva veckor sa kommer nog hitta lite grejer att pyssla med. Aker hem till sverige i jul, ska forsoka hitta en lokal da :)

    Ah tessa ideen med spegel under ljus lat ju jattebra!!! Ska man ha levande eller sadana dar batteridrivna ljus? Mamma klagade pa att det skulle bli for varmt med levande ljus. Vad tror ni? Ska gifta oss i Juni.

    Har funderat pa ett sadant photshoot oxa Tessa. Skulle vara spannande, speciellt om jag kanner mig lite mer bekvam med min kropp da. :)
    Snyggast är ju levande ljus. Men det finns ju alltid en risk för att det blir jättevarmt.... och ökad brandrisk såklart. Man får kolla hur lokalen har det med luftkonditionering tror jag. Bra ventilation gör mycket.

    Har själv också börjat jobba på att komma tillbaka in i träningsrutiner. Efter dryga året på en kontorsstol och lite för mycket onyttigheter behöver både lår och mage bearbetas. Har laddat ner Runkeeper-appen som faktiskt motiverar mig till långa powerwalks och joggingturer (jag HATAR annars att jogga och springa) eftersom man kan se sina personliga rekord i tid och hastighet. Det blir som visuellt. Glad

    Får man fråga vart i världen du bor Cammyr? Glad (Jag har själv bott i både LA och London och är lite sugen på att åka utomlands och jobba igen...)
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  • Tessa
    Cammyr skrev 2013-08-30 15:33:43 följande:
    Jag bodde i London i dryga 7 ar men har nu flyttat ner till Cornwall. M2B ar surfare sa det var jag som fick flytta kicking and screaming... NOT! Haha, alskar att bo har, att man bor med utsikt over havet skadar ju inte precis :D Vart i London bodde du? Bor du i Sverige nu?
    Gud vad härligt det låter! Glad Jag bodde uppe i Kilburn och jobbade i centrala London, på eventavdelningen för Swan at the Shakespeare's Globe. Skulle gärna åka tillbaka!
    Jag bor för tillfället med min fästman på vår hemort, en liten obetydlig by i Norrbotten, men det blir flytt under hösten eftersom vi båda letar jobb. Kanske ner till Umeå eller Stockholm där vi tidigare bott. Kanske utomlands. Haha. Flört
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  • Tessa
    filibustern skrev 2013-08-30 16:37:16 följande:
    och så har då alla mina försök att hålla allt hemligt totalförstörts hahahaha! vi skrattade åt det sen och sa att nu är det point of no return! hahaha!  
    sen sa gubben att han egentligen aldrig varit negativ till bröllop.. så.. ja.. det känns lite läskigt på ett sätt, men väldigt roligt! nu verkar det som att det är på riktigt!  :D
    Haha, vad härligt! Din M2B låter typiskt norrländsk Flört
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  • Tessa
    frkmaria skrev 2013-08-30 22:24:58 följande:
    Jag förstår din känsla. Har velat förlova mig ett tag men inte förrän vi gjorde det insåg jag hur stort det faktiskt är. Inte för att jag inte vill vara förlovad med denna fina människa men jag började tänka om vi kanske ändå hade kunnat vänta lite och jAg inte hade behövt tjata. ;) Så tänker jag att om jag känner så om detta, hur stort är inte då ett bröllop?! :) Men han är det bästa som har hänt mig så ska det vara med någon ska det vara med honom! Vi har för övrigt varit ringmärkta i 1 månad på söndag och när jag sa det till honom igår svarade han "bara en månad? Det känns myyyycket längre". Vet inte om hand kommentar var för att det känns så rätt för honom eller om han ser det som ett fängelse. Hehe. ;)
    Min M2B har också uttryckt sig några gånger: "Det känns som att vi varit ihop jättelänge". Nu har vi varit ihop i 4 år och förlovade i 2. Och jag undrade samma sak, om han tyckte det kändes tråkigt och instängt eller bara att det var rätt. Så jag frågade. Tungan ute Då skrattade han och sa "Ja det känns ju inte negativt men inte superpositivt heller. Det bara är så här det ska vara." Från en norrländsk man får man väl ta det som att han tycker det känns rätt. Och han hade ingen lust att byta ut mig till något nytt och fräscht heller. Haha. Tungan ute

    Jag tror att alla känner sig lite nerviga någongång. Jag kan också ha mina stunder när jag tänker på vad ett bröllop innebär och hur vår framtid ska te sig. Och ibland har man lite kalla fötter. Oftast går det över när man tittar på den andre och minns alla saker som fick en att bli kär till att börja med. Flört
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  • Tessa
    filibustern skrev 2013-09-03 18:30:50 följande:
    hejhej! nu har det stått stilla nog länge här tycker jag :P 
    hur går det för er? nya idéer?

    sitter just nu och skulle bara "leka" fram någon sorts bordsplacering.. alltså.. HUR SVÅRT ÄR DET INTE??!
    skulle försöka inte sätta par bredvid varandra, helst inte mitt emot heller. just för att få lite variation.. och även att försöka få varannan man varannan kvinna. men de e skitsvårt det här alltså! kanske lika bra att hålla det enkelt och sätta dom parvis :P hur har ni tänkt? några tips?

    sen har jag föreslagit till min karl att vi ska göra "planeringsmångagar". dels så jag inte tjatar ihjäl honom varje dag, hehe,  utan vi kan sitta någon timme eller två och planera/pyssla på måndagar (exempelvis), men även dels för att då kan vi införskaffa saker eller boka/beställa diverse som vi kommer överens om, under veckan :)  
    Åh, knepigt med bordsplaceringen... Vi har inte börjat än men min tanke är att sätta par mittemot varandra och mixa paren och personerna på det sätt vi tror de kommer trivas bäst på. Vi har några mer tystlåtna personer som kan behöva de där "frågvisa" vid sin sida för att komma igång med konverseringen. Vi har några som hellre lyssnar än pratar alls. Och de som älskar sina monologer. Så där kan man "para" ihop människor. Försöker tänka att alla ska känna någon de sitter nära intill (förutom eventuell partner) men kanske inte känner såååå väl. Försök håll varannan man varannan kvinna så långt det går, men hugg det inte i sten för då tror jag det bara skapar frustration i pusslandet. Tungan ute

    Själv har jag kommit på en liten "B-lista" eller "kanske-lista" med ungefär 5-7 personer. Det är bekanta till oss som vi inte umgås jättemycket med men träffar på olika sammankomster och har roligt ihop med. Har inte bestämt än om de ska inkluderas.... finns ju lite tid än.

    Och! Så har jag verkligen börjat dregla över klänningar! Satt hela helgen med näsan i tidningar, Pinterest och diverse bröllopsbloggar och hemsidor! Jag har så svårt att bestämma mig för vilken typ av klänning jag gillar bäst.... åhhh... alla är så fina! Glad
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!