Inlägg från: Tessa |Visa alla inlägg
  • Tessa

    Vi som gifter oss 2015!

    filibustern skrev 2013-08-13 09:41:08 följande:
    www.aftonbladet.se/nojesbladet/article1728126...

    måste bara länka til detta! Ernst kirschteiger (hurdetnustavas) är tydligen vigselförrättare! coolt! skulle ni kunna tänka er vigas av han? skulle faktiskt jag!
    Ernst är ju mysig, och min mamma skulle älska det Flört. Men jag tror han är lite för sävlig för vårt bröllop.
    Artemiss skrev 2013-08-13 20:31:29 följande:
    Yay! Idag har fästmannen kommit på att ha bröllopsresan som sitt projekt. Det tror jag kommer bli jättebra. :) Någon som har tankar än vart ni vill åka?
     Vad kul att din karl tar initiativ! Glad Försöker få min att bli mer aktivt involverad, men han tycker det är lite för länge kvar än för att börja grotta i saker. 
    Vi har inte aktivit diskuterat bröllopsresa men har löst pratat om Japan, Italien eller roadtrip i USA. Min blivande är inte så mycket för sol-och-badresa men vi gillar båda upplevelser och kultur. Skrattande 
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  • Tessa
    Lislj skrev 2013-08-14 16:58:03 följande:
    Jag involverar mina föräldrar jätte mycket i bröllopet bara för att mannen inte är så intresserad av att prata om det. Inte att han inte vill utan bara det att jag tycker det är mycket roligare att kolla upp saker. Sen blir han irriterad över att jag pratar för mycket bröllop med mina föräldrar.. :P ond cirkel!
    Måste kännas roligt att ha involverade föräldrar. Mina föräldrar är inte gifta, de förlovade sig efter tre månader (när de var 16år och 17år) och kom aldrig till skott med något bröllop (fast jag tror mamma vill fortfarande). Nu har de varit förlovade i 37år! Så de har ju ingen egen erfarenhet av bröllopsplanering, kanske därför de inte intresserar sig mer än att kommentera att saker och ting kostar..! 
    filibustern skrev 2013-08-15 17:16:07 följande:
    sen var jag och köpte kort till några födelsedags"barn" nyss och såg på gallerix massa "gör det själv"kort. kvadratiska, rektangulära, de med ram, ovala och rektangulära m.m. blev intresserad! kanske man skulle köpt inbjudningskorten där? vill gärna göra själv. pris 8kr + 7 för kuvert. fanns i ljusgrönt (maj?) vitt, svart, lila, guld (september?) m.m. och ramkorten var väldigt fina - bra som tackkort :P även dessa 8kr utan kuvert. men då är ju frågan.. är det dyrare än nödvändigt?? vi har kanske runt 16 inbjudningar att skicka... det blir ju 240 bara i korten. (oj vad dyrt! måste räknat fel första gången...). sen ska ju pyntet dit också, men vi kommer nog köra ganska enkelt.. så det kanske inte blir så mycket kostnader i just det..

    vad tror ni? värt det? eller finns det mycket billigare tycker ni?
    Om det bara kostar 240kr för 16 kort är kostnaden 15kr/kort. Det pynt du behöver kostar nog inte många kronor mer. Panduro har ju ett bra sortiment för sånt! Jag tycker det låter billigt! 
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  • Tessa
    filibustern skrev 2013-08-15 19:35:50 följande:
    jo.. så om man räknar 20-25kr/kort? när man lägger fram det så låter det inte så farligt helt plötsligt :P
    Precis. Flört När korten börjar kosta 50 spänn styck... då är det lite mycket pengar kanske. 
    Tänk på när du köper ett vanligt grattiskort till någon, då får du ju betala mellan 20-25kr! Glad 
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  • Tessa
    SaRoVi skrev 2013-08-16 07:49:46 följande:
     Är det någon annan i denna gruppen som är mammaledig och planerar?
    Inte mammaledig, men "mellan två jobb" (utan barn). Så jag har lite för mycket tid över för bröllopsplaneringen. Flört
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  • Tessa
    filibustern skrev 2013-08-18 16:22:46 följande:
    kom att tänka på det. något jag gärna vill, och ska försöka göra, är att köpa en ny parfym att inviga på bröllopsdagen, det sägs u att lukt är bland det starkaste.. minnesframkallande.. sak.. vad det nu heter. har ni funderat på något sånt? ni kanske redan hittat en? vad är eran TYP av lukter? starka, söta, svaga, fruktiga, "tantiga" ?
    Perfekt för "något nytt" enligt traditionen. Flört Har tänkt på samma sak faktiskt, men inte hittat någon doft att inviga än. Jag gillar lite "tyngre" dofter som inte sticker i näsan (alltså inte kryddiga grejer, det får jag huvudvärk av). Sånt som man själv och andra förnimmer, som framkallas av varm hud eller nära kontakt. Vanilj, trä, läder, mysk - allt i den kategorin passar mig.

    Jag använder oftast EdP när det kommer till koncentrationen av parfymoljan. De håller bättre under dagen och är inte lika flyktiga. Just nu använder jag parfymen Gucci "Première" som ger lite lyxkänsla. 
    Gillar Juicy Coutures "Viva La Jucy" som känns lite flörtig. Gillar också Dolce & Gabbanas "The One" som har en varm och glamourös känsla över sig.
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  • Tessa
    filibustern skrev 2013-08-18 19:46:08 följande:
    haha! fattade nada av ditt andra stycke:P måste googla.

    jag älskar söta, gärna fruktiga saker, bl.a naomi cambells cat deluxe. mild men god. hon hade även andra som var väldigt goda! men det är det med milda är att de kan försvinna ganska lätt. gillade även "clean" kollektionen typ "fresh laundry", men den tro ja jag hellre skulle vilja ha till vardags. min svärmor berätta att hon älskade britney spears parfym, har dock glömt lukta på den. minns en Diesel för kvinnor som var förbaskat god. men den är ju så hemskt dyr!
    Haha, Google is your friend Glad. Om du gillar Clean så kan jag tipsa om Jennifer Anistons parfym som jag testat för en tid sedan. Den var nog inte så dyr och påminde lite om "fresh laundry". Rätt söt i doften. 
    När jag var yngre använde jag "Fizzy" av Alyssa Ashley. Kostar 195kr på Kicks och är söt och fruktig i doften.
    Katathani skrev 2013-08-18 20:52:40 följande:
    Hej allihopa! Helt ny här på forumet och blev jätte glad när jag såg att det redan fanns en tråd till 2015. Jag och min kära fästman förlovade oss i sommar och planerar att gifta oss i juli/augusti 2015 i Göteborg. Ska bli fantastiskt roligt att börja fundera och planera inför den stora dagen! =)
    Välkommen Katathani! Glad Och grattis till förlovningen! Har ni satt upp några hörnstenar i planeringen än? Kyrkligt/borgerligt? Antal gäster? 
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  • Tessa
    Tips:
    För att hålla reda på antal dagar till bröllopet så laddade jag ner en app som heter "Days Until" från App Store. Den räknar ner dagarna till ett valt datum och ni kan skriva in vad som sker det datumet och lägga in en fin bild.

    Idag är det 710 dagar kvar för oss.  Solig
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  • Tessa

    Här kommer ett inspirationskollage jag gjort av mina måååånga inspirationsbilder på Pinterest!



    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  • Tessa

    Jättefin ring Suddis! Glad Gillade infattningen av stenen.


    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  • Tessa
    Sudditjuven skrev 2013-08-23 12:27:47 följande:
    Jaa, jag tycker att det är så fint att den är som en prinsesskrona! Skrattande Vårt kontrakt för lokalen kom igår dessutom!  Hyran ligger som jag tidigare nämnt på 8.000.-, sedan såg jag att han skrivit till att man kan välja tillval. Städning för en tusenlapp och stearinljus till ljuskronorna för 300.-. Städning för en tusenlapp är väl ändå helt okej? Dessutom har vi lokalen två dagar innan festen! 
    Ja, tusen kronor för städning är jättebilligt! Helt klart värt att ta. Så slipper ni tänka på det eller delegera ut en sådan tråkig uppgift till nån stackars familjemedlem.

    Lyx att ha lokalen två dagar innan!! Vi har bara lokalen från 12 samma dag.... Men finns ett tillval för extradygn om man vill. Då kostar det 3900kr extra. Vår lokal kostar iofs 5900kr för ett dygn (12-12) och städning ingår (förutom att man ska ta med emballage, dekor och typ pantflaskor själv). 
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!