Inlägg från: Tessa |Visa alla inlägg
  • Tessa

    Vi som gifter oss 2015!

    SaRoVi skrev 2013-08-05 15:49:03 följande:
    Med allt utom dricka o musik blev de 21 760:- o då e de mat (vin till de ingår så klart) personal, dukning, all porslin, bord, stolar, linnedukar, städning osv. Som sagt. Allt utom dricka efter maten och musiken :) ni då Tessa?
    Oj, jag formulerade mig lite konstigt. Jag tänkte fråga vilken lokal ni bokat. Glad Men det var ju jättebra pris! 
    För oss kostar det också ca 22 000 och då ingår lokalhyra (ett dygn 12-12 där vi disponerar herrgården själva), mat exklusive dryck, personal, dukning, porslin, stolar, dukar och städning. Eftersom jag inte riktigt gillar stolarna i lokalen kommer jag köpa/hyra stolsöverdrag och sedan tillkommer blommor och lite dekor.
  • Tessa

    Oj vilken fin lokal Suddis!! Glad 

    Meldersteins Herrgård där vi gifter oss tar 5500kr för dygnshyran. Där får man ta med sig egen mat om man vill, men köper man maten från dem ingår personal (vilket vi då givetvis gör). Där går en trerätters på ca 400kr. Och man tar med sig egen dryck. Det positiva är just att läget är lite avskilt och att det blir en helt privat fest!

    Det där med priser är väldigt relativt. Mina föräldrar tyckte det lät jättedyrt medan jag tycker det är billigt! Efter att ha bokat en hel del lokaler för grupper i Stockholmsområdet så tycker jag allt känns billigt häruppe i norr!
     

  • Tessa
    Sudditjuven skrev 2013-08-04 23:48:12 följande:
    Ooh, vad spännande! Du får lova att ge oss besked med. Flört Och vad roligt att du ska designa din ring själv. Var tvungen att gå in på hemsidan och jäklar vilka maffiga ringar han gör! Blev lite förälskad i 5th Avenue.
    Mejlen plingade till här på kvällskvisten och jag fick svar av O'Dwyer Goldsmith. Min önskan om en ring med princesslipade diamanter kring hela ringen är möjlig att göra - men han varnade att den kanske inte blir så bekväm då diamanterna behöver vara lite större för att det ska bli snyggt med själva infattningen. Det är givetvis möjligt att göra med mindre diamanter, men att det inte kommer se lika bra ut. 
    Han föreslog en likadan ring med runda diamanter och med en infattning som är lite "fyrkantig" så de nästan ser princesslipade ut.
    Jag skickade med bilder på min förlovningsring och han skulle återkomma med designexempel på hur den ser ut tillsammans med de olika ringtyperna.

    Och budgeten då... Ja, den ringen som då skulle bli lite stor skulle kosta mellan 35-40'. Medan de runda skulle gå på 25-29'. Min budget är på 25-30'.

    Så vi får se vad han återkommer med för svar! Fortsättning följer... Flört 
  • Tessa
    SaRoVi skrev 2013-08-06 14:58:23 följande:
    Hr långt har alla kommit med sina planeringar?
    Tema är bestämt, brudfölje och toastmadame är tillfrågade och tillsatta. Lokalen bokad och vigselringsdesign påbörjad. Budget är gjord - även om det är en hel del sparande som måste göras för att nå målet. Smått prat om bröllopsresa. Och massa inspiration samlat på Pinterest! Glad 
  • Tessa
    Modigh skrev 2013-08-07 20:13:18 följande:
    Sen har ja en fråga, något ja tänkt mycke på. Barn. På festen. Hur ska ni göra? Jag vill ha med barn på vigsel å under maten, men hur gör man sen? Kommer va barn i åldrarna 1,5- ca7,8 kanske. Har funderat på om man skulle göra som en filmhörna till dom, eller nåt?
    Jag vill helst ha ett helt barnfritt bröllop. Tycker att de vuxna ska få ha just en vuxenfest där man ska kunna ta några glas vin och dansa, prata ostört med bordsgrannen och slippa spring under vigseln. Ammande barn är ju en annan sak visserligen.

    Vi har inte jättemånga barn i bekantskapskretsen, men tror också det kan bli en liten känslig punkt. 2015 kommer det äldsta barnet dessutom bara vara 7 år.

    Men för att hålla barnen sysselsatta och föräldrarna lugna kanske en filmhörna är en bra idé. Se till att det finns block och pennor/kritor och annat pyssel för dem. Det bästa vore om barnen fick ett eget angränsande rum för lek så ni kan spela musik och dansa runt utan att störa dem. 

    Man gör ju precis som man vill med det där med att bjuda barn eller inte, men någonstans tycker jag att själva festen faktiskt är för vuxna. Oftast dricks det alkohol och det blir sena timmar - en miljö där jag inte riktigt tycker barn hör hemma. Vi har inga barn själva så jag ska inte leka expert Flört 
  • Tessa
    Modigh skrev 2013-08-07 20:35:09 följande:
    ja men precis. Problemet för min del är att ja kommer bjuda släkt från blekinge å dom har i dagsläget barn från 4 mån-5år. Tror inte dom kommer vilja komma hit isf å lämna barnen "hemma" eller så.. å vill så gärna att dom kommer. även barnen. men de e just kvällen som blir jobbig.. :/
    Det är ju ett dilemma... Finns det kanske någon annan äldre släkting som inte kommer orka vara med hela kvällen som kan ta hand om barnen när festen börjar? Eller känner du någon som jobbar på dagis eller gillar att ta hand om barn som kan ställa upp för en slant och vara barnvakt?
  • Tessa
    Sudditjuven skrev 2013-08-08 11:10:35 följande:
    Jag har börjat jobba på bröllopsvikten och -formen nu. Ställde mig på vågen hemma hos mamma och såg att nu är jag uppe i 74 glada kilon till mina 168 cm. Varav nästan allt är bukfett! Är inne på tredje dagen på en shredding-diet.. dooky.blogg.se/2013/may/shred-dieten-med-topp... 
    Jag kommer egentligen inte att fokusera på vikten utan på det runt magen, för det är inte alls hälsosamt. Rynkar på näsan
     
    Och allt detta fick mig att tänka till på maten till bröllopet. Bör man göra något "dietvänligt"? 
    Åh, lycka till i kampen! Glad Jag har inte vägt mig på nästa tre år... Jag vet att jag ökat några sambokilon, men mest är jag bara fruktansvärt otränad. (Kanske väger omkring 68kg till mina 167cm) Har börjat komma igång med motion och träning igen så smått och försöker bara hitta den där rutinen.... (ca 1,5 år sedan sist). Jag vill mest av allt trimma armarna och magen. Men tror kondition och lite styrketräning kommer göra susen. Jag har så svårt för att hålla mig till en diet.

    Det kommer nog vara svårt att anpassa sig om du har många olika dietister... LCHF:are, GI:ätare osv. Kanske det bästa är att maten är anpassad så de då kan t.ex. peta bort eventuella kolhydrater. Och se till att det finns mycket grönsaker. Och för de som försöker undvika socker kanske något fruktalternativ eller sorbet finns tillgänglig istället för dessert och tårta.
    Min svärmor är LCHF:are men hon försöker helt enkelt att inte äta det hon inte får när hon är hos andra/ute och äter. 

     
  • Tessa
    Modigh skrev 2013-08-08 22:17:19 följande:
    Ja de va en tanke ja hade, som känns mest logisk :P men tänkt dekorera stolarna å de vill ja ha gjort dagen innan :P inte med hela stolsöverdrag, utan på ett annat sätt ;)
    men om stolarna från lokalen INTE går att använda, bara säg, har du/ni nåt annat tips man kan köra på? :)
    Min lokal har tyvärr sjukt fula stolar som ska användas för vigsel och jag ställde en liknande fråga tidigare i tråden. Minns inte vem som gav mig svaret, men det var i princip att man tar en händig person som kan slänga ihop enkla bänkar av typ sågbockar (fast lägre) och snyggare plankor eller timmer (en trädstam splittad i två). De kan du ju dekorera med typ LUDDE fårskinn/fäll från IKEA eller blommor eller nåt sånt. Det är en rätt billig lösning. Annars har ju IKEA (och kanske Jysk) billiga klappstolar. Kanske inte dom snyggaste, men sånt kan man säkert försöka sälja jättebilligt i efterhand.
     
  • Tessa

    Jag har ett litet dilemma. Vill gärna skriva ut hela datumet i bokstäver på inbjudan (enligt amerikansk stil). På engelska är det självklart att det skulle stått: Saturday the First of August Two Thousand Fifteen.

    Men hur ska jag skriva årtalet på svenska?


    Lördagen den Första Augusti Tvåtusenfemton Lördagen den Första Augusti Tjugohundrafemton
    Jag säger både och i talspråk...
    När jag googlade på detta så hittade jag Språkrådets rekommendation. Att man ska säga "Tjugohundra..." när man talar om årtalen. Och att "Tvåtusen" används som benämning på hela tvåtusendeåret 2000-2099. 

    Vad säger ni? 
  • Tessa
    SaRoVi skrev 2013-08-11 20:37:36 följande:
    Jag glömde skriva att min drömklänning jag hittade även har ett drömpris!! Jag kommer att betala 1600:- och då är den skräddarsydd efter mina mått :)
    Åh så roligt! Har du någon bild? Glad

    Tack för era inputs om hur man ska skriva årtalet Skrattande Har inte helt bestämt mig om vi skriver allt i bokstäver, men tycker det blir rätt fint...

    Själv tittade jag på The Great Gatsby (filmen) igår för inspiration. Jag hade dock önskat mer tidsenlig musik från just 20-talet för att kunna få inspiration till en spellista. Om någon av er har tips på skön gammal musik som passar under minglet/brudskålen och lite i bakgrunden under middagen - hojta gärna till! 
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!