• Sudditjuven

    Vi som gifter oss 2015!

    En dottertråd till Bröllop 2015.

    Här diskuterar vi alltså kommande bröllop! :) 

    Vi planerar just nu ett vintageromantiskt bröllop för ungefär 50 personer och vi har en budget på 20.000 - 25.000. 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-07-14 23:00
    Augusti:

    8e - Artemiss
    15e - Sudditjuven

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-07-15 08:39
    ? - Lindijoo

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-07-15 13:02

    120926 - april/maj
    ellie01 - Maj/juni
    Cammyr - 13e juni
    Artemiss - 8e augusti
    Sudditjuven - 15e augusti
    Lindijoo - augusti

  • Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!
  • tesselessan

    Idag har jag 68 dagar kvar till bröllopet. :) kan knappt vänta. Alla har nu OSA:t och alla inbjudna utom 5 kommer. så vi kommer bli 70 personer på bröllopet varav 5 är barn.

    Har fortfarande en hel del kvar att göra. min blivande har ändrat sig angående maten så vi måste hitta en ny cateringfirma som inte kostar skjortan och tårtan är inte beställd än, men det ska göras nu när semestrarna är slut på konditoriet. Hans kläder är inte beställda men han har bestämt att han vill hyra en smoking så det ska bokas in.

    klänningen är beställd och är på väg. andra klänningen som beställs från Kina, den första var inte som jag tänkt mig. tärnornas klänningar satt perfekt. Så nu väntar jag nervöst på min nya klänning.

    Vigselförrättare är bestämd. kommer bli en specialversion anpassad för oss. kommer typ ha 3 ceremonier, varav det bara är en som alla gästerna kommer vara med på.  våra vänner som ska sjunga på den stora vitkiga ceremonin håller på att träna på sångerna vi önskat för fullt.

    Har börjat med en del av bröllopspysslet - brudbuketten börjar ta form (görs av knappar och smycken) och ikväll kommer en av tärnorna förbi för att pyssla mer.

  • crs

    Igår kom vi hem från vår bröllopsresa! Bröllopet förra lördagen blev precis som jag hade tänkt mig! Det var en fantastisk dag! :) 

  • Lillaelle

    I slutet av augusti har vi OSA och 4 har redan tackat nej. Vi tyckte vi hade flyt i början men nu har en del krånglat och jag blir stressad när det inte blir som jag vill. Min klänning är som sagt för lång vi tror att vi kan ha kommit på ett sätt att fixa den men jag blir ändå stressad. Vi hittade ingen bra tärnklänning till min tärna (som har en ganska knepig kroppsform så vi bestämde oss i maj för att beställa från kina. Vi skrev utförligt att klänningen vi ville ha MÅSTE ha en korsett rygg. I måndags kom klänningen med BLIXTLÅS i ryggen. Känner mest för att bli tokig på någon. Vi får hoppas klänningen passar ändå annars har vi problem. Sambons kavaj var än en gång slut trots att han beställt och sagt åt dem att lägga undan en då vi bor 7 mil från stan, tack och lov för hans best man som tog på sig att ringa butiken och se till så att min blivande make inte behöver gå naken. Jag höll på att explodera! Både sambon och best mannen insåg att de behöver skärp så det ska jag fixa. På måndag ska vi iväg till guldsmeden och köpa en silverring till best mannen i present. Tärnan ska få ett halsband som redan är inköpt. 

    Till det positiva då, min blivande svärmor är helt makalöst bra! Vi ska ha middag och sen efterrätt tidigt på dagen och då plockar caterings personalen undan disken och ställer den i diskmaskinen men senare på kvällen ska vi ha bröllopstårta som min far bakat och då tyckte vi att det var onödigt (och dyrt) att betala caterings personalen att sitta och inte göra något i flera timmar så vi pratade med mina föräldrar som sa att de kunde plocka fram och undan till tårtan, svärmor tyckte då att det skulle de inte behöva så pratade med en släkting som inte ville ha något för att göra disken och sköta serveringen av tårtan. 

    Vi bestämde oss ganska tidigt att inte lägga några pengar på en professionell fotograf utan vi nöjde oss bra med de fotona vänner och familj skulle ta. När vi nu pratade med henne om det undrade hon inte om det var lite riskabelt för tänk om de fotona inte blev bra. Vi sa då att vi om vi skulle hyrt fotograf skulle den medverkat både under vigseln och festen och det kostar en del och de pengarna lägger vi hellre på en dyrare och längre bröllopsresa. Då säger hon att hon känner någon som visserligen inte jobbar som fotograf men som har en riktig kamera och fotograferar mycket på fritiden som kanske skulle kunna fotografera åt oss. Om vi ville så skulle hon kunna fråga om hon ville och om hon ville ha något för det. Det tackade vi såklart ja till och hon tackade ja så länge vi bjöd på mat, 

    Nästa vecka ska jag och svärmor sätta oss ner och pyssla ihop pom poms till att dekorera lokalen med! 8 veckor kvar!! :) 

  • filibustern

    3h städning i stugan våran idag. inför bröllopsnatten^^ 
    sen fixade jag med sista wineglasscharmen till en gäst vi bjöd in i efterhand. 
    marsalken hjälpte mig ikväll lite med det tekniska på vigselprogrammet så han ska kunna skriva ut på färgskrivaren på jobbet så det är avcheckat nu. 

    inte mycket kvar! å 14 dagar kvar 

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HjärtaSkål{#emotions_dlg.flower}

  • Lillaelle

    Äntligen är papperna om efternamnen inskickade och ändring av stavning. Vi har även skickat mail till kantorn om vilken musik vi önskar. En dryg månad kvar ???? till helgen ska sambon på sin svensexa ????

  • Nightrod
    tesselessan skrev 2015-07-26 22:56:47 följande:

    Stort grattis till alla som gifte sig igår. Vi väntar med spänning på bilder.

    Jag satte mig ikväll och gjorde ett ryck med brudbuketten. Har inte satt ihop den utan mest gjort massa "blommor" av smycken och knappar som sen ska sättas ihop till en bukett. Blir bättre än vad jag väntat mig. Dock har jag för några riktigt stora knappar kvar så det blir många små blommor. 
    Här är en bild på några av "blommorna "jag gjort av knappar.. 
     



    Snyggt, vi gjorde också vår bukett av olika brocher mm.
    kul att sitta och fnula med dem, vår tärnbukett blev så fin och rikigt söt
    Live free, ride free
  • Nightrod
    crs skrev 2015-08-04 14:44:21 följande:

    Oooch här är ett par bilder!
     



    Grattis och fina blev ni
    Live free, ride free
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!