• Äldre 14 Jul 22:46
    677283 visningar
    3624 svar
    +2
    3624
    677283

    Vi som gifter oss 2015!

    En dottertråd till Bröllop 2015.

    Här diskuterar vi alltså kommande bröllop! :) 

    Vi planerar just nu ett vintageromantiskt bröllop för ungefär 50 personer och vi har en budget på 20.000 - 25.000. 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-07-14 23:00
    Augusti:

    8e - Artemiss
    15e - Sudditjuven

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-07-15 08:39
    ? - Lindijoo

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-07-15 13:02

    120926 - april/maj
    ellie01 - Maj/juni
    Cammyr - 13e juni
    Artemiss - 8e augusti
    Sudditjuven - 15e augusti
    Lindijoo - augusti

  • Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!
  • crs
    Äldre 18 Jun 10:27
    SofiaF skrev 2015-06-14 19:44:36 följande:
    Samma här!! Jag har också svårt att fatta att det snart är dags... Eller ja, det är ju 6 veckor kvar ungefär, men ändå...
    Vår hindersprövning tog inte mer än nån vecka har jag för mig.. Jag kommer iofs ta min sambos namn, men kan du inte ringa skatteverket och fråga hur du ska göra då?

    Jag fick ju mitt andra barn i september och hade typ 8 kg att gå ner... men som tur var så rasade de av mig när jag slutade amma... normala människor går ner när de ammat men inte jag
    Men två kilo, det är väl lugnt ;) När gifter ni er?

    Min sambo kom hem kl 4 imorse i ett "fantastiskt" skick efter sin svensexa  Idag mår han som en påse skit men är så glad för den heldag han fick... Ruskigt nervös över min kommande hippa...
    Svårt läge... vill du ha en möhippa? :)
    Ja, jag kollade med dem och de berättade hur vi ska göra, så ska skicka in pappret idag. Hade ju kunnat kolla upp det och fixat det tidigare, men det är lätt att vara efterklok. Hoppas nu att det inte tar för lång tid! Den jag pratade med sa att det tar 2-4 veckor, kanske längre nu på sommaren. Med 5 veckor kvar får jag väl bara hålla tummarna...

    Haha, dessa graviditetskilon. Får mig tog det sådär 4 år att tappa de jag la på mig när jag var gravid för sådär miljoner år sedan. (Min dotter blir snart 7 år, kan inte fatta det!) 
    Men ja, ett par kilo borde ju vara lugnt, om det inte vore för att jag är arbetslös och därmed liksom inte blir tvingad att röra på mig och göra saker. Och motivationen finns inte riktigt när jag hela tiden tänker att jag har massa tid på mig :P Svårt att gå ner i vikt av att ligga på soffan och äta brieost och måla naglarna, liksom. 

    Alltså, jag vet inte. Har inte svarat på hennes meddelande än, så antar att hon nu tycker jag är otrevlig och ändå inte vill fixa. Typ ja, fast också nej? Jag är inte så himla social av mig, mer än med folk som verkligen står mig nära, och det gör inte hon eller de andra som skulle kunna tänkas komma. Utom min bästa vän då, men vore ju knepigt att hitta på något med flera bara för att få vara med en av dem. Men å andra sidan så lär jag ju inte bli bättre vän med de andra tjejerna om jag inte umgås med dem, och det är ju ändå personer jag gillar och trivs helt okej med. 
  • crs
    Äldre 18 Jun 10:32
    Sofia2015 skrev 2015-06-18 08:38:53 följande:

    Nu är vår fyradagars bröllopsresa bokad och betald och extraförsäkringen beställd! Önskar fortfarande att vi kunde åkt på drömresan till Mexiko, men Budapest får funka tills vidare. 

    Bordplaceringen är i stort sett klar också, och alla trycksaker förutom festprogrammet. 
    Kvar är att informera konditorn om allergier och fixa bordsdekorationer och printa alla grejer. Plus storkok på marmelad som vi ska ge bort till gästerna. =) Drygt tre veckor kvar nu! 
    Börjar ni närma er? Ligger ni i fas med planeringen?


    Budapest är väl schyst ändå! Vi funderade på att åka dit med, var val nummer två för oss. :) 

    Låter som att det går bra för er! 
    Jag kommer hela tiden på mer saker att göra. Idag ska jag lämna in min klänning för att sy upp den lite, något jag borde eller iaf kunde ha gjort för ett par månader sedan istället för nu. Hoppas det går fort, för jag vill ha den med mig när jag sedan köper underkläder. Också något jag borde gjort för längesen. Gillar väl att skjuta på saker, antar jag. 
    Jag har också bestämt mig för att sy en väska att ha på bröllopsdagen! Jag har aldrig sytt en väska förut, men hur svårt kan det vara. :) 

    På söndag hade vi tänkt ha picknick på vigselplatsen med paret som ska fixa i ordning där åt oss, men enligt prognosen ska det regna. Får se hur vi gör med det då, skulle liksom behöva vara där för att planera vad och hur det ska bli. Också något vi hade kunnat göra för längesen. 
  • Äldre 20 Jun 23:31
    crs skrev 2015-06-14 15:39:53 följande:
    Vilken jättefin klänning! Så stilren och tjusig utan att alls vara tråkig som iaf jag tycker att många enklare klänningar kan vara. Verkligen jättefin! Varifrån är den?

    Jag tror att jag har lite svårt att få in att det snart är dags. Vi har inte fixat hindersprövningen än, pga jag väntar på godkännande om ändrat efternamn från PRV, och jag insåg just att det är ju bra 40 dagar kvar, med semestertider där med... 
    Och jag har hur länge som helst tänkt att äh, de där sådär 2 kg som jag skulle vilja bli av med är ju helt lugnt, jag har ju ett halvår på mig att ordna det. Så svårt är det inte, har jag tänkt. Men nu är det inte ett halvår kvar, och jag har inte tagit tag i det än. Eller börjat öva på att fixa mitt hår. Eller skrivit mina löften. Har ju haft så mycket tid på mig, så skjutit på det bara. Och trots att jag vet att det inte är så länge kvar nu så är jag ändå rätt chill, "det löser sig", liksom. Kul om vi sen står där och har en vigsel som inte räknas för att vi inte lyckats fixa hindersprövningen. 

    Och en annan grej. En tjejkompis till min sambo hörde av sig idag och frågade om svensexa/möhippa. Jag svarade att svensexan är boys only, och att det antagligen inte blir ngn möhippa för mig. Jag har bara bjudit en tjej som är min kompis snarare än min snubbes, och de flesta andra är mer sambos till de vi "egentligen" bjudit. Tjejer jag gillar och så, men inte personer jag brukar umgås med själv. Mina bröders fruar och så vidare. Men hon erbjöd sig ivf då att dra ihop något åt mig om jag vill, och jag vet fan inte vad jag ska svara. Jag är inte så förtjust i henne, och det skulle bli ett så jävla udda gäng om hon drog ihop de kvinnor som kommer på bröllopet. Men det känns sjukt otacksamt att säga nej också, och det skulle ju kunna vara kul ändå liksom... 
    Åh tack! :D Jättenöjd med den! Jag såg sen att bilden jag skickade med (två gånger) inte var den jag hade tänkt, ser ju ut som en mupp ;) Och jag håller ihop klänningen bakom ryggen för att man ska se figuren lite er eftersom den inte går att knäppa i nuläget... Ska bli så kul att få sy om den så att den passar!!

    Håller också på att gå ner i vikt inför bröllopet, men eftersom jag som sagt är i USA över sommaren så har jag ju all tid i världen till träning. Gick med i viktväktarna och tränar ca 10 pass i veckan (inklusive 30 min yoga varje morgon). Har gått ner 5 kg av 8 och har verkligen format om kroppen! Och tro mig, jag är världens lataste och den mest oatletiska som finns, så kan jag så kan du! ;)  

    Vad gäller möhippan: har du svarat henne än? Du får väl fundera på om du ens vill ha en hippa. Vill du inte så är det väl bara att säga det. Och vill du ha en men är orolig för formen på den så tycker jag det är ok att lämna lite "riktlinjer". Jag har bett min brudtärna att bjuda in den och den om de planerar en hippa åt mig, just för att det är personer jag skulle vilja ha med men som brudtärnan inte känner.
  • Äldre 20 Jun 23:34
    Eriikah skrev 2015-06-17 19:52:44 följande:

    Hur tänkte ni när ni valde låtar till kyrkan? Jag sitter och funderar och lyssnar men min blivande är ju i stort sett totalt ointresserad av musik och ser det nästan som ett nödvändigt ont. Jag däremot tycker det är sjukt viktigt med musik och lyssnar mer än gärna på texten till allt också. Vi har heller ingen låt som är "vår". Svårt!


    Vi har inte heller någon låt som är vår och dessutom en hyfsat ointresserad fästman ;) Jag valde ut ett gäng som jag gillade och sen fick han välja. Vi har valt Py Bäckmans "Störst är kärleken" och Ellie Goldings "How long will I love you". Har inte kollat dessa låtval med solisten än, så det kan ju eventuellt ändra sig.

    Psalmer och sånt har vi inte alls funderat på. Det tycker jag är svårare eftersom man ofta pratar om klassiska sommarpsalmer, men vi gifter ju oss i oktober... Blir det för mycket med två psalmer och två solosånger?
  • Äldre 20 Jun 23:37
    crs skrev 2015-06-18 10:32:32 följande:
    Budapest är väl schyst ändå! Vi funderade på att åka dit med, var val nummer två för oss. :) 

    Låter som att det går bra för er! 
    Jag kommer hela tiden på mer saker att göra. Idag ska jag lämna in min klänning för att sy upp den lite, något jag borde eller iaf kunde ha gjort för ett par månader sedan istället för nu. Hoppas det går fort, för jag vill ha den med mig när jag sedan köper underkläder. Också något jag borde gjort för längesen. Gillar väl att skjuta på saker, antar jag. 
    Jag har också bestämt mig för att sy en väska att ha på bröllopsdagen! Jag har aldrig sytt en väska förut, men hur svårt kan det vara. :) 

    På söndag hade vi tänkt ha picknick på vigselplatsen med paret som ska fixa i ordning där åt oss, men enligt prognosen ska det regna. Får se hur vi gör med det då, skulle liksom behöva vara där för att planera vad och hur det ska bli. Också något vi hade kunnat göra för längesen. 
    Alltså, förlåt, men det känns faktiskt skönt att ni som inte har så många veckor kvar fortfarande har saker kvar att göra! Vi har 3,5 månad kvar och jag börjar bli stressad över allt som ska göras. Får ett par gånger i veckan ta ett par djupa andetag, intala mig själv att jag inte kan göra något förrän jag kommer hem och att det komme ordna sig. Vilket jag tror det kommer göra för er också! :) Skriv en lista och dela upp det som ska göras mellan veckorna så att ud kan bocka av?

    Coolt att sy en egen väska! :)
  • crs
    Äldre 21 Jun 16:53
    cecbj195 skrev 2015-06-20 23:37:25 följande:
    Alltså, förlåt, men det känns faktiskt skönt att ni som inte har så många veckor kvar fortfarande har saker kvar att göra! Vi har 3,5 månad kvar och jag börjar bli stressad över allt som ska göras. Får ett par gånger i veckan ta ett par djupa andetag, intala mig själv att jag inte kan göra något förrän jag kommer hem och att det komme ordna sig. Vilket jag tror det kommer göra för er också! :) Skriv en lista och dela upp det som ska göras mellan veckorna så att ud kan bocka av?

    Coolt att sy en egen väska! :)
    Haha helt lugnt, glad att kunna bidra med det. :P Ja, jag borde nog skriva en lista! Har tänkt att jag har massor med tid, eftersom jag dessutom hade tänkt vara arbetslös under sommaren. Men jag fick chans på ett coolt jobb, som jag nu börjar på imorgon och har plötsligt inte alls dessa oceaner med tid jag hade tänk lägga på träning och att sy. :P 
    Låter som att det vore en bra idé för dig med att skriva en lista! :) 

    Jag har börjat oroa mig för mitt hår. Ska fixa det själv, locka lite och låta det vara så. Inget knepigt alls, men jag kom på att jag inbillar mig ju att det ska vara fint väder. Mitt hår blir åt helvete när det är fuktigt ute, och det vet inte jag har ju kan fixa. Har inte alls tänkt på det. Och jag blir verkligen som ett troll i håret av regn/fukt, inte alls fint. Brukar vanligtvis bara sätta det i en tajt knut när det är dåligt väder så det inte kan fluffa iväg, men jag ville ju ha håret utsläppt på bröllopsdagen.
  • Äldre 21 Jun 21:14
    cecbj195 skrev 2015-06-20 23:34:38 följande:

    Vi har inte heller någon låt som är vår och dessutom en hyfsat ointresserad fästman ;) Jag valde ut ett gäng som jag gillade och sen fick han välja. Vi har valt Py Bäckmans "Störst är kärleken" och Ellie Goldings "How long will I love you". Har inte kollat dessa låtval med solisten än, så det kan ju eventuellt ändra sig.

    Psalmer och sånt har vi inte alls funderat på. Det tycker jag är svårare eftersom man ofta pratar om klassiska sommarpsalmer, men vi gifter ju oss i oktober... Blir det för mycket med två psalmer och två solosånger?


    Är lite den varianten jag är inne på också men med tanke på vad vi egentligen vill ha för musik så lutar det mer åt cd än solist fast det är trevligare live. Kanske en av varje.

    Nej jag tycker inte det blir mycket, det är väl nästan standard. Vi ska ha det, roligt med musik
  • Äldre 22 Jun 02:41
    crs skrev 2015-06-21 16:53:57 följande:

    Haha helt lugnt, glad att kunna bidra med det. :P Ja, jag borde nog skriva en lista! Har tänkt att jag har massor med tid, eftersom jag dessutom hade tänkt vara arbetslös under sommaren. Men jag fick chans på ett coolt jobb, som jag nu börjar på imorgon och har plötsligt inte alls dessa oceaner med tid jag hade tänk lägga på träning och att sy. :P 

    Låter som att det vore en bra idé för dig med att skriva en lista! :) 

    Jag har börjat oroa mig för mitt hår. Ska fixa det själv, locka lite och låta det vara så. Inget knepigt alls, men jag kom på att jag inbillar mig ju att det ska vara fint väder. Mitt hår blir åt helvete när det är fuktigt ute, och det vet inte jag har ju kan fixa. Har inte alls tänkt på det. Och jag blir verkligen som ett troll i håret av regn/fukt, inte alls fint. Brukar vanligtvis bara sätta det i en tajt knut när det är dåligt väder så det inte kan fluffa iväg, men jag ville ju ha håret utsläppt på bröllopsdagen.


    Haha, tro mig, lista finns sedan länge, prydlig och fin i vårt "bröllopsplanerings-excelfil". Är nog lite skadad efter fem års ingenjörsstudier med inriktning mot projektledning... :P det är mer känslan av att inte kunna göra nått och tiden går som stressar mig. Och lite bridezilla-gener i mig!

    Jag har visserligen inte hår som blir förstört i blött väder (mitt hår är spikrakt platt oavsett vad man gör med det) men borde det inte finnas produkter som skyddar frisyren som du kan testa? :)
  • Äldre 22 Jun 02:44
    Eriikah skrev 2015-06-21 21:14:15 följande:

    Är lite den varianten jag är inne på också men med tanke på vad vi egentligen vill ha för musik så lutar det mer åt cd än solist fast det är trevligare live. Kanske en av varje.

    Nej jag tycker inte det blir mycket, det är väl nästan standard. Vi ska ha det, roligt med musik


    Kyrkan vi ska vara i har faktiskt skrivit på sin hemsida att de undanber CD-skivor på bröllop. Vet inte riktigt varför. Men en av varje är väl bra? :) har ni några låtar som ni väljer mellan?
  • Äldre 22 Jun 02:44
    Eriikah skrev 2015-06-21 21:14:15 följande:

    Är lite den varianten jag är inne på också men med tanke på vad vi egentligen vill ha för musik så lutar det mer åt cd än solist fast det är trevligare live. Kanske en av varje.

    Nej jag tycker inte det blir mycket, det är väl nästan standard. Vi ska ha det, roligt med musik


    Kyrkan vi ska vara i har faktiskt skrivit på sin hemsida att de undanber CD-skivor på bröllop. Vet inte riktigt varför. Men en av varje är väl bra? :) har ni några låtar som ni väljer mellan?
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!