Inlägg från: Lillaelle |Visa alla inlägg
  • Lillaelle

    Vi som gifter oss 2015!

    Jag hoppar gärna på här då jag kan behöva bolla tankar med nån då min tärna passande nog studerar i USA några veckor till! Vi ska gifta oss i September, närmare bestämt den 26! Vi satsar på ett rustikt romantiskt tema med mycket säsongsbetonat! 

  • Lillaelle

    Vi ska ha bordsplacering. Vi har båda släktingar som är lite som gamar som kommer ta de platser som är närmast oss bara för att få vara i centrum (observera att detta inte är NÄRA släktingar) Vi ska ha ca 65 gäster och tänkte sätta borden som en hästsko med en "pinne" till i mitten. Vi vill ha våra föräldrar och syskon på honörsbordet och sedan är tanken att vi ska sitta mitt emot bordet i mitten på hästskon och vid detta bord vill vi ha våra vänner. Resterande släktingar ska sitta på borden längst ut i U:et. Vi SKA ha ett barnfritt bröllop och om inte någon kan skaffa barnvakt så synd för dem. Vi vet att alla de med barn som vi bjuder har möjlighet att lämna sina barn till barnvakt. Jag väntar mig däremot mothugg gentemot ett barnfritt bröllop från både svägerskan och svärmor. Men vi får väl se, deras reaktioner på att vi skulle gifta oss var inte de vi förväntade oss så de kanske inte motsätter sig ett barnfritt bröllop i alla fall. Vi krigar lite med Catering. Vi fick en offert från den lokala restaurangen och med det priset kommer det bokstavligt talat äta upp nästan hela budgeten för hela bröllopet. Så vi får kolla vidare, vore annars enkelt med den restaurangen för den ligger på gångavstånd från lokalen. 

  • Lillaelle

    Inbjudningarna skickade och flera har börjat svara på dem. Sambons ena vän är sur för att vi inte bjöd dens respektive men då får hen vara det. Vill inte ha människor som mobbat mig under hela min uppväxt på mitt bröllop! 

    Håller på att göra placeringskorten 20 av 60 st klara. Dekorations diamanterna har kommit. Presenten till min tärna har kommit. Helt underbart hänge med en topaz! 

    Min klänning kom idag den var helt underbar! Tog den på mig och den var alldeles för lång. Bortsett från det satt den som en smäck. Jag kunde inte hitta en enda modell i en fysisk butik som var som jag föreställ.de mig så vi tog en chansning och beställde en. Så är den för lång ;( hoppas att den går att korta den enkelt. 

  • Lillaelle

    Grattis på er ???? själv har klänningen kommit och den är typ 15 cm för lång och går inte bara att sy upp. Jag och min mamma ska åka iväg en vecka så jag släpper tankarna på klänningen och när vi kommer hem får vi fundera på hur vi ska lösa det. Idag lämnade jag in alla ringarna och beställde alla blommorna. Blev inte så dyrt som jag trodde. ? jag ska ha min mormors förlovningsring+ vigselring som vigselring så de ska sättas ihop till en och graveras om och förstoras, min förlovningsring ska förstoras och sambons ring skulle vigsel datum och mitt efternamn graveras in. Floristen fick ganska fria tyglar gällande min bukett då jag bara hade en massa ideer men tärnan bukett visste jag hur den skulle se ut. Nu ska jag ha solsemester en vecka och bara ta det lugnt och vila från alla bröllops bestyr!

  • Lillaelle

    I slutet av augusti har vi OSA och 4 har redan tackat nej. Vi tyckte vi hade flyt i början men nu har en del krånglat och jag blir stressad när det inte blir som jag vill. Min klänning är som sagt för lång vi tror att vi kan ha kommit på ett sätt att fixa den men jag blir ändå stressad. Vi hittade ingen bra tärnklänning till min tärna (som har en ganska knepig kroppsform så vi bestämde oss i maj för att beställa från kina. Vi skrev utförligt att klänningen vi ville ha MÅSTE ha en korsett rygg. I måndags kom klänningen med BLIXTLÅS i ryggen. Känner mest för att bli tokig på någon. Vi får hoppas klänningen passar ändå annars har vi problem. Sambons kavaj var än en gång slut trots att han beställt och sagt åt dem att lägga undan en då vi bor 7 mil från stan, tack och lov för hans best man som tog på sig att ringa butiken och se till så att min blivande make inte behöver gå naken. Jag höll på att explodera! Både sambon och best mannen insåg att de behöver skärp så det ska jag fixa. På måndag ska vi iväg till guldsmeden och köpa en silverring till best mannen i present. Tärnan ska få ett halsband som redan är inköpt. 

    Till det positiva då, min blivande svärmor är helt makalöst bra! Vi ska ha middag och sen efterrätt tidigt på dagen och då plockar caterings personalen undan disken och ställer den i diskmaskinen men senare på kvällen ska vi ha bröllopstårta som min far bakat och då tyckte vi att det var onödigt (och dyrt) att betala caterings personalen att sitta och inte göra något i flera timmar så vi pratade med mina föräldrar som sa att de kunde plocka fram och undan till tårtan, svärmor tyckte då att det skulle de inte behöva så pratade med en släkting som inte ville ha något för att göra disken och sköta serveringen av tårtan. 

    Vi bestämde oss ganska tidigt att inte lägga några pengar på en professionell fotograf utan vi nöjde oss bra med de fotona vänner och familj skulle ta. När vi nu pratade med henne om det undrade hon inte om det var lite riskabelt för tänk om de fotona inte blev bra. Vi sa då att vi om vi skulle hyrt fotograf skulle den medverkat både under vigseln och festen och det kostar en del och de pengarna lägger vi hellre på en dyrare och längre bröllopsresa. Då säger hon att hon känner någon som visserligen inte jobbar som fotograf men som har en riktig kamera och fotograferar mycket på fritiden som kanske skulle kunna fotografera åt oss. Om vi ville så skulle hon kunna fråga om hon ville och om hon ville ha något för det. Det tackade vi såklart ja till och hon tackade ja så länge vi bjöd på mat, 

    Nästa vecka ska jag och svärmor sätta oss ner och pyssla ihop pom poms till att dekorera lokalen med! 8 veckor kvar!! :) 

  • Lillaelle

    Äntligen är papperna om efternamnen inskickade och ändring av stavning. Vi har även skickat mail till kantorn om vilken musik vi önskar. En dryg månad kvar ???? till helgen ska sambon på sin svensexa ????

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!