• amerika

    Balkan-tråden

    Jag är svensk och min blivande make kommer från Montenegro. Vi gifter oss i maj 2014 i Sverige och kommer att ha en borgerlig cermoni då min blivande är (icke utövande) muslim. 

    Det är ju både inspirerande och utmanande att mixa två olika kulturer och olika seder och traditioner och jag skulle gärna bolla idéer, dela tips och råd med andra i samma utgångsläge.

    Därför undrar jag: Finns det fler här på BT som ska gifta sig med någon från Balkan eller som själva kommer från Balkan och ska gifta sig med en svensk? 

  • Svar på tråden Balkan-tråden
  • Blivande Brud 2014

    istanbul är säkert hur fint som hellst. finns nog massa att se och göra. kom hem igår efter en helg uppe hos min sambos mamma, precis där vi skall gifta oss... Så fint i skärgården nu på sommaren... Känner mig ännu mer övertygad om att vi valt rätt plats! :)

  • Blivande Brud 2014

    Nu är alla save the dates klara.. lite läskigt.. känns så verkligt nu när man får se något som blivit färdigt... jag är super nöjd! börjat skissa på inbjudningarna. har ändrat oss säkert 40 gånger så nu kommer min tärna hem till mig snart för att hjälpa oss med beslutet! haha. hur går det för er nu? har din man äntligen kommit hem? :)

  • amerika

    Min man kom hem halvfyra i söndags morse :) och nu är vi på semester tillsammans m barnen. Denna vecka i husvagn på camping, så han får känna på det svenska semesterlivet ;) >br

  • amerika

    Nu har vi i alla fall spikat datum till 24 maj, efter mycket velande hit och dit! Bra början....
    Vi vill ha fest och allt det där men om det av olika skäl inte går att genomföra kommer vi ändå att gifta oss då. Vi vill bli gifta helt enkelt! Glad 

    Tiden går fort under semestern, redan en vecka för min del.... Försöker att njuta av nuet men det är svårt. Nu när vi bodde i husvagn en vecka började vi prata om att vi vill skaffa en husbil frmöver när båda tjänar pengar. Jag vill gärna resa runt i Sverige men även bila neråt, det är ju perfekt m husbil att åka ner till Balkan! 

    Nyfiken fråga: har ni någon gång funderat på att ha vigseln därnere och inte i Sverige?  

  • Blivande Brud 2014

    åh vad kul! och lite skrämmande när det gäller dig om mig.... Vi tänkte kanske ha det 24 Maj först... eftersom det är mn sambos bortgångna pappas födelsedag... hade varit mysigt... men det funkar inte med platsen och så.. så det blev augusti... :-P

    jag rekomenderar starkt att man bilar ner. jag älskade det när vi gjorde det som barn. jätte mysigt.

    har tänkt på det så många gånger... men det blir lite svårt... jag vet inte hur jag skulle kunna välja mellan dom 2 städerna jag kommer ifrån... hur ska vi få ner hans familj... det hade blivit så dyrt om vi valt och ha det i kroatien exempelvis.. för min sambos släkt som sagt... är många! även om jag skalar ner det till mamma och hans syskon, tärnor, bestman, min familj.. etc.. för krångligt för oss :)

    jag har 1 v kvar till semester nu... LÄNGTAR! vi ska fixa så att vi får vårat tält till åkern/ängen där bröllopsfesten ska vara och massa små saker. vi ska nog beställa VF snart också. 

  • amerika

    En vecka att jobba känns förstås segt men å andra sidan har ni ju allt det härliga kvar Solig och så mysigt det låter att kunna spendera lite tid på ängen där ni tänkt ha festen, det blir ju ungefär kring samma datum oxå, eller hur?

    Förstår precis hur du menar när du säger det blir kostsamt och svårt att få med all släkt till ett annat land. Vi har oxå varit i de där tankarna. NU får ju sambons familj komma till Sverige istället men de är ju bara fyra stycken. Fast vi lär få hjälpa dem lite med flygbiljetter, boende osv, de är inte särskilt resvana. 

    Jag har åkt runt en del i Europa förut och gillar tanken på att kunna stanna lite när man vill, som man kan m husbil. Känns som ett bra alternativ när barnen är med oxå. När sambon flyger ner, kommer han t Belgrad och sen är det 8 timmars skumpande på en buss, så det är ju inte så glamoröst precis.

    Vi kommer att boka festlokalen nu i veckan som kommer så man inte rikserar att den är uppbokad. Sambon har lite svårt att förstå att det krävs tid att planera en stor fest, jag tror det är Balkan-blodet i honom som spökar Flört  Han tar saker som de kommer medan jag är kontrollfreak! 

  • amerika

    Nej, har inte direkt börjat pyssla något. Min blivande tycker att vi kan fixa allt en-två månader innan bröllopsdagen, så det är ingen brådska. Han ville ha datumet spikat och lokalen bokad men sen efter det tycker han inte att vi behöver göra någonting. Jag vill inte fixa med saker utan honom. Vi är två om det här och vi ska planera och fixa tillsammans. Så det är bara för mig att vänta in honom, men kanske elda på lite när det börjar bli ont om tid... Flört

  • amerika

    Nu har jag en vecka kvar på semestern och min sambo åker tillbaka t Montenegro på onsdag och kommer att stanna där en längre tid, två månader Rynkar på näsan 
    Men om vi har tur så blir hans papper klara tidigare och då kan han komma t Sverige innan dess. Vi får hålla tummarna helt enkelt!

    Hoppas du/ni får en skön och avkopplande semester! Solig 

Svar på tråden Balkan-tråden