• Möhippa i Stockholm - bruden gravid! Panik!!!

  Mån 10 jun 2013 10:49 Läst 7065 gånger Totalt 26 svar
  Anonym (Tärna­n)
  Visa endast
  Mån 10 jun 2013 10:49

  I slutet av augusti är det dags för min bästa vän att gifta sig, möhippan är om drygt en månad i Stockholm och vi kommer inte att bli så många, cirka fem personer med bruden inräknat. Flera av vännerna har både småbarn och bor väldigt utspritt i landet så det kan inte vara med.   Jag fick veta i helgen att hon är gravid, hon har precis fått ett plus och självkart blir det därför ingen alkohol för henne på varken möhippa eller bröllop. Hon kommer dock inte vilja berätta detta för någon mer än mig innan hon passerat 12 veckor och jag måste därför hjälpa henne att dölja graviditeten. PANIK! Behöver helt klart hjälp nu och har ingen som kan hjälp mig!

  Bruden älskar att måla, sjunga och har ett stort intresse för vin, ost och skaldjur och hon älskar att gå ut och dansa/festa. De andra tejejerna (som ej vet at hon är gravid) vill ha ungefär följande upplägg som kändes perfekt fram tills att hon avslöjade sin graviditet....

  * Överraska henne med champangefrukost och "klä upp henne"
  * Kurs i strip tease 
  * Picknik med massa goda ostar, räkor, jordgubbar osv
  * Vinproving
  * Kaffepaus på hennes favorit Cafe
  * Hem till en av tejejerna sm bor i närheten för lite lekar, smink och sommardrinkar
  * Middag på en tapas bar med massa Sangria
  * Dansa och festa hela natten på något uteställe (deras tanke är att börja få henne lagom lullig vid middagen och sen bjuda henne på massa drinkar när vi är ute)

  Det här funkar ju helt enkelt inte och jag känner paniken, möhippan är om en månad och jag måste ju styra om allt uta att någon misstänker en graviditet... :/

  När det gäller aktiviteter är det riktigt svårt!!! Hon har extremt höjdskräck och gillar inte heller sportiga eller aktiva grejer som paintboll, go cart, karuseller eller båtar. Pinsamma uppdrag på stan är inte heller hennes grej då hon bara skulle tycka det var pinsamt och jobbigt.   

  HJÄLP!!!

 • Anonym (Tärna­n)
  Visa endast
  Mån 10 jun 2013 12:16 #11
  Chicita skrev 2013-06-10 12:08:37 följande:
  Ni kanske bara kan säga att hon har ätit en kur penicillin precis (typ avslutade den i går) så att hon vill ta det lugnt. Så om ni kan vänta med alkoholen tills ni går ut på krogen på kvällen bara. Det underlättar ju unde dagen då ni inte behöver ljuga, utan bruden bara kan trycka på att hon inte vill dricka massa alkohol just NU utan att hon vill ha alkoholfritt, men att ni kan ta igen det senare på kvällen sen när ni går ut på krogen.

  Det underlättar då också om ni gör någon sorts "uniform" till gänget. Typ att alla har T-shirts eller linnen i bröllopets temafärg med texten "hipp hipp hippa!" eller liknande på.
  De där var riktigt bra tips! För att säga att hon inte dricker alls skulle aldrig någon gå på men att hon tar det lugnt på dagen och dricker på kvällen istället skulle kunna funka!! =)

  Och helt klart ska vi fixa synliga kläder så det syns vilka vi är! =)
 • Annica­70
  Visa endast
  Mån 10 jun 2013 12:58 #12

  Vi hade en möhippa för en gravid tjej för 2 år sedan. Vi hade först frukost i det gröna, sedan gick vi till ett gym där vi hade bokat att vi skulle få en kurs i Afro dans. Efter dusch och uppifning så gick vi ner på stan och hade bokat ett ställe där man fick göra sina egna smycken till självkostnadspris. Sen var det lite lunch på stan och sen fick hon make up rådgivning. Sen åkte vi hem till en av tjejerna där vi hade en egen chokladprovning. Och alla hade köpt en liten paket som bruden skulle öppna. Hon visst inte vem det var ifrån utan skulle utifrån presenten komma på vem som köpt den. vi skulle köpa något som påminde om vår relation men bruden.


  Sen blev det god mat på en fin restaurang där vi blev kvar rätt länge


  vi hade kanontrevligt

 • Mån 10 jun 2013 14:26 #13

  Ett knep kan vara att ha alkoholfri öl och involvera kypare på restaurang i hemligheten. För att dölja min väninnas graviditet så gick vi till restaurangen i förväg och sa till kyparen hur det låg till. Varje gång som vi beställde in öl så fick hon alkoholfritt och vi andra vanliga öl. Ingen märkte något om de häller upp ölen i glas och inte serverar på flaska som är vanligt vid alkoholfritt.


  Det är enkelt för dig som arrangör att säga till de andra att du betalar för alla brudens öl så att hon skipper lägga ut och så att du kan efter möhippan meddela dem vad allas kostnad blir. Lättare än att alla bjuder olika och du kan hävda att det blir mest rättvist.


  Vi utlovade bra dricks till servitören om han lyckades och det gjorde han.


  För dryck under aktiviteter under dagen kan det döljas med att du har termos med " förblandad drink". Säg att det är G&T men ha enbart tonic water. Säg till övriga deltagare att de ska ha med det de själva vill dricka men att du har allt som bruden får.


  För att dölja allt bäst så måste du "krydda" räkningen från deltagarna. Om du enbart tar det läsk och alkoholfritt kostar så blir summan låg och vissa kan reagera på det. Ta emot pengar och antingen skänk till välgörande ändamål och erkänn detta senare eller ge tillbaks pengarna senare. Du akn också spara pengarna tills barnet är fött och köpa en present från alla i gruppen så slipepr de lägga ut då för present.

 • Mån 10 jun 2013 14:41 #14

  Jag håller fullständigt med Marjasinus.

  Jag fattar faktiskt inte hur ni ska kunna ändra om redan spikade planer utan att de som är med och fixar undrar varför det behöver ändras-och varför det inte ska innefatta alkohol när nu bruden vanligtvis är mycket vinintresserad etc. Det kommer aldrig i livet att gå att hålla hemligt utan att de övriga tjejerna fattar. Inte en chans.
  Särskilt inte "jag tar medicintircket", eftersom de flesta idag vet att det är en myt. och i synnerhet som flera av tejerna redan själva har barn-men vädrar graviditet i luften snabbare än så, kan jag säga.

  Jag har inte svårt att förstå att bruden hade önskat att det här fick vara hemligt-det låter skitjobbigt med familjen och hela den grejen, men jag tycker det låter svårt att dölja på hippan.  Klart du kan styra om det lite, så som Chicita föreslår, men jag tycker det blir lite väl stor press på just dig ifrån brudens sida om du på något sätt ska hållas ansvarig för att ingen ska kunna räkna ut det här-det är ju hon som blivit gravid, inte du-och det är faktiskt inte så himla lätt att mörka när planeringen redan kommit så långt.
  Jag tror ni behöver få vara åtminstone ett par stycken som vet oh kan styra om planeringen efter det. Resten kan väl få misstänka bäst de vill och då är det inget annat att göra än att neka i sten.


  Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
 • Annamo­lly
  Visa endast
  Tis 11 jun 2013 23:18 #15

  Haller med om att de flesta nog vet att man visst kan dricka alkohol ihop med de flesta mediciner utan nagra storre problem. Det kommer sakert vara nagon som papekar att det varsta som kan handa ar att medicinen inte fungerar lika effektivt som annars och da ar det kort. Speciellt om hon ar ett 'party-animal' i vanliga fall och kanske inte sa forsiktig av sig. Alla kommer att fatta.


  2013.06.22 Samos, Grekland
 • Mmmari­a
  Visa endast
  Tor 13 jun 2013 09:40 #16

  Annamolly skrev 2013-06-11 23:18:23 följande:Haller med om att de flesta nog vet att man visst kan dricka alkohol ihop med de flesta mediciner utan nagra storre problem. Det kommer sakert vara nagon som papekar att det varsta som kan handa ar att medicinen inte fungerar lika effektivt som annars och da ar det kort. Speciellt om hon ar ett 'party-animal' i vanliga fall och kanske inte sa forsiktig av sig. Alla kommer att fatta.2013.06.22 Samos, GreklandBruden har verkligen inte satt dig i en lätt sits. Är inte avundsjuk!! Jag tror inte att någon går på medicin-snacket och som Annamolly skrev så stämmer det ju inte. Ni borde ju skippa vinprovning och ostar funkar inte heller. Säg att det var fullbokat/för dyrt. Om din vän verkligen måste hålla det hemligt så får hon nog låtsas bli berusad. Det gäller bara att vännerna också blir det så märker de inte så mycket. Du har fått bra tips hur ni kan smuggla med alkoholfritt.Jag har varit på fest när jag faktiskt tagit medicin eller varit öppet gravid och då har jag druckit alkoholfritt. Om jag har varit på partyhumör har knappt de andra gästerna märkt något.Om bruden inte är svintrött eller illamående så borde det gå.En annan variant: Kan hon "erkänna" för alla att de försöker få barn, men att hon inte vet om hon är gravid än och därför vill vara försiktig. Sedan skickar hon ut ett tack-mail 1-2 dagar efter till möhippegänget där hon skriver "tack bla bla.....typiskt nog kom mensen idag bla bla". Då tror ingen att hon är gravid på bröllopet (och där kan man låtsasdricka/få alkoholfritt).     

 • Singin­gFanta­cia
  Visa endast
  Tor 13 jun 2013 10:17 #17

  Tänkte på det där med vinprovning. Gör man en riktigt vinprovning så dricker man inte vinet man spåttar ut det och då dricke inte helle bruden. Fråg stället ni bokar om ni gör det hur inprovningen går till. Om de är så att mn får ett glas man dricker eller om man spåttar ut det.


 • Tor 13 jun 2013 12:01 #18
  SingingFantacia skrev 2013-06-13 10:17:31 följande:
  Tänkte på det där med vinprovning. Gör man en riktigt vinprovning så dricker man inte vinet man spåttar ut det och då dricke inte helle bruden. Fråg stället ni bokar om ni gör det hur inprovningen går till. Om de är så att mn får ett glas man dricker eller om man spåttar ut det.
  Bäst att kolla upp det först som sagt. Jag har varit på många vinprovningar, det är lite av min och särbons hobby, och vi har aldrig varit på en där man spottar ut. Om det är så, så är det en bra idé, och även om inte stället brukar göra så, så kanske de kan "låtsas" för dagen
 • Singin­gFanta­cia
  Visa endast
  Tor 13 jun 2013 12:49 #19

  Har också varit på några vissa har man drucki vinet på andra har man luktat, tagit det i munnen och som silat det i munnen för att sen spotta ut det i en hink. De kan säkert ställa upp på det om de inte har det som vana om man förklarar läget.


 • Anonym (Tosca­na)
  Visa endast
  Tor 13 jun 2013 12:51 #20
  PiaB skrev 2013-06-13 12:01:43 följande:
  Bäst att kolla upp det först som sagt. Jag har varit på många vinprovningar, det är lite av min och särbons hobby, och vi har aldrig varit på en där man spottar ut. Om det är så, så är det en bra idé, och även om inte stället brukar göra så, så kanske de kan "låtsas" för dagen
  På pappas vingård så spottar vi/man alltid ut vinet när man har vin provning sen får man välja vilket vin man vill dricka till maten senare på kvällen. Så gör grannarna också.
 • Tor 13 jun 2013 12:57 #21

  Ja och det är ju därför det är bra att kolla med stället så det inte är ett ställe som inte tycker man ska spotta. Eftersom det finns två skolor inom det här.


 • Singin­gFanta­cia
  Visa endast
  Tor 13 jun 2013 13:48 #22

  Håller med dig. Gav förslaget just därför och att man skulle kolla upp det med stället. =)


 • Tor 13 jun 2013 15:35 #23
  Prata med blivande bruden om planerna till hippan. (du behover ju inte avsloja allt) Det ar inte alls hela varlden om hon vet vad som ska handa, huvudsaken ar att hon far en rolig mohippa och inte att allt ar en overraskning. Och som du sa kan det vara bra om ni har med en till tjej pa era planer, gor det ju lattare for dig att dolja. 

  Jag haller med Chicita, sag att hon gatt pa pencilin mot urinvagsinfektion och inte vill riskera att hon far en till infektion innan brollopet sa darfor vill ta det lugnt med alkoholen. 

  Chockladprovning later ju som ett bra alternativ till vinprovning, eller som chicita sa kanske matlagning eller bakning. Det finns ett gulligt cafe i Stockholm som faktiskt anordnar mohippor dar du far dekorera cupcakes etc. Och da kan du sakert beratta for personalen om situationen sa kan dem hjalpa er att dolja det ge bruden alkholfria drinkar osv. En Nypa Socker heter stallet. (Jag hade min brollopstarta darifran, sa jag sag nar jag var dar att dem gor sanna grejer ocksa). 

  Och som du redan namnde, ga till baren dar du kanner personalen sa dem kan hjalpa dig. Tror sakert du kan dolja det, nar alla andra blir lite 'lulliga' kommer dem inte marka om hon ar nykter eller ej sa lange hon har roligt.  

  Bara du samarbetar lite med bruden sa hon vet lite av vad som ska handa (att hon vet att du anordnat alkoholfria drinkar till henne sa hon inte behover oroa sig for det etc) och kan slappna av och ha roligt sa kommer det ga jattebra! Lycka till  
 • Anonym (Tärna­n)
  Visa endast
  Mån 17 jun 2013 22:31 #24

  Tack för massa härliga och bra tips, det går alltid att lita på er här på bröllopstorget!! =)

  Jag har pratat med bruden som gick med på att jag talade men en tjej till som ska vara med på hippan om det hela och det känns verkligen som att vi nu kommer lyckas fixa en riktigt bra hippa där vi lyckas lura de som luras ska, att vi är två som kommit med nya ideer och styrt om det hela från lite olika håll har helt klart underlättat och ingen misstänker något ännu! Att bruden är väldigt öppen och glad som person, behöver alltså inte alkohol för att våga dansa loss eller så, kommer ju underlätta det med. =)

  Om någon är nyfike är de nya och förbättrade planerna följande.
   * Överraska henne med champangefrukost och "klä upp henne"
  = vi kommer att vara hemma hos bruden när vi överraskar henne så har pratat med hennes blivande som fortfarande är hemma och han är ansvarig för att hälla upp champange till oss alla medan vi fixar till bruden.

  * Kurs i strip tease = samma ställe har afrikansdans så vi har helt enkelt bytt till de med ursäkten att det var dubbelbokat. Hon är ganska svullen om magen så vi hon är mer bekväm med det och slipper ju då ha de taita kläderna vi annars nog hade räknat med...

  * Picknik med massa goda ostar, räkor, jordgubbar osv. = Den andra tjejen som känner till graviditeten är ansvarig för pickniken och väljer då gravidvänliga grejer och har  även med sig drickan. Alla får egna flaskor med en drink i men hon ska fixa en cool rosa och pimpad flaska just till bruden som ser ut att innehålla exakt samma dricka som alla andra men självklart alkoholfritt
   
  * Vinproving = chokladpovning med vin till då jag "kände en kille som kunde ordna ett riktigt bra pris". Har även pratat med de som håller chokladpovningen då vi kommer att få vin till. Bruden kommer att sitta mellan mig och den andra tjejen som vet om graviditeten och vi kommer alla tre att serveras ur en annan flaska med alkoholfritt vin.

  * Kaffepaus på hennes favorit Cafe  = funkar perfekt.

  * Hem till en av tejejerna sm bor i närheten för lite lekar, smink och sommardrinkar. = Jag, den andra tjejen och bruden samarbetar helt enkelt för att lyckas göra hennes drinkar alkoholfria.

  * Middag på en tapas bar med massa Sangria = istället för en jätte kanna tar vi in mindre kannor då vi tre, speceiellt bruden, ser till att ta från den alkoholfria eller beställer sangria i glas samt pratar med servitören redan innan. 
   
  * Dansa och festa hela natten på något uteställe (deras tanke är att börja få henne lagom lullig vid middagen och sen bjuda henne på massa drinkar när vi är ute) = Tog någons tips om att ha en ansvarig person som betalat brudens dricka och sen dela på kostanden efteråt och jag är då den som ska betala. De anda tjejerna tycket bara att det var ensmart plan! Vi kommer även att gå till ett ställe där den blivande mannen har en nära kompis som jobbar i baren och han känner till graviditeten och ska se till att jobba den kvällen och hjälpa oss om någon av de anra tjejerna vill betsälla till  bruden. =)

  Vad tror ni??
    

 • Tis 18 jun 2013 10:22 #25
  Anonym (Tärnan) skrev 2013-06-17 22:31:29 följande:
  Vad tror ni??
  Det låter som en bra plan Glad
 • Tis 18 jun 2013 10:26 #26

  Jättebra jobbat! Jag är imponerad! Och framförallt är det så himla bra att ni skippar alla de där "jo jag går på penicillin-undanflykterna", eftersom det helt enkelt är det mest genomskinliga av alla gamla oanvändbara knep att lura någon, det brukar istället bli precis tvärtom-alla fattar.
  Nu har du fått en bundsförvant-visst blir det SÅ mycket lättare då än när allt ska vila på en själv ensam att hymla med? Ni har lyckats styra om på ett sätt som verkar helt naturligt.
  Jag tycker ert upplägg ser helt strålande ut-jag skulle gärna vara med!Drömmer


  Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll