Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    fair skrev 2014-10-28 01:45:52 följande:

    Några tips angående vad man ska ha för blommor på vintern? Har hört lite olika - både att det inte spelar någon roll, går man in/ut ur kylan så kommer alla blommor må dåligt väldigt snabbt så man ska välja de man gillar bäst. Har dock även hört att vissa tål det lite bättre. 


    Hej Självklart finns de blommor som klarar kyla lite bättre än andra. De som klarar bäst är lökväxter så som amaryllis, hyacinter, tulpaner mfl. Dessa klarar ned till nollan och även någon minusgrad. Dessa finns under vintern så borde vara ett bra alternativ övriga blommor kommer att hålla sitt utseende i kylan då dem fryser men väl inomhus så kommer dem börja sloka. Så om fotograferingen är efter vigseln så kan de funka
  • Sara1991
    joerwie skrev 2014-12-05 10:01:35 följande:

    Tack Sara!
    Om jag får lov att fråga en till fråga.. det som är viktigast för buketten är känslan och färgerna.
    Tittar man i blomsterbutikerna så är det väldigt mycket pastell på våren, medan de mörkare färgerna i lila, orange och rött kommer först till hösten. 
    Är det lätt att få tag på färgerna i buketten i juni? 
    Om man skulle ha  liknande bukett i augusti, vilka blommor skulle vara bäst alternativ?

    Tack igen! :)


    Det skall absolut inte vara några problem att få tag på dessa färger trots att de är vår. Anledningen att man har mkt pastellfärgat i butiken är för att de är det som är mest populärt under våren men självklart finns andra färger också att få tag på:)
  • Sara1991
    jessika skrev 2014-12-30 13:18:52 följande:

    Hej!


    Vi ska gifta oss 6/6-15 och ha blått färgtema. 
    Min fråga till dig är vad det finns för fina blåa blommor vid den tiden.


    Gärna som går att göra en fin bukett för ett billigt pris av. Kanske någon vit blomma som kan vara fin att kombinera med?


    Känner att jag har absolut noll koll på blommor men vill ändå ha lite förslag när jag går till floristen :o


    Och eftersom det är just nationaldagen är ju mycket stängt, så kan vara bra med blommor som håller lite bättre....om jag inte kan binda ihop den själv, fast det går nog inte med tanke på att jag kan så lite om blommor, haha :p


    Hej ! Här kommer lite förslag på blåa blommor: Hortensia, afrikasblå lilja, gentiana, anemon, riddarsporre, akonitum, iris, scilla. Där har du några förslag, hoppas någon av dessa faller dig i smaken:)
  • Sara1991
    detondabrostet skrev 2015-01-28 17:22:43 följande:

    Hej!

    Jag gifter mig i augusti och har insett att det är svårt med typ alla blommor jag gillar - speciellt pioner och ranunkel. Min senaste idé var att ha vit hortensia i buketten, men floristen säger att det i princip bara går att få tag i grön och röd sk hösthortensia i augusti. Lite här och var på nätet har jag sett att det inte ska vara några problem med vit hortensia i augusti. Vet du hur det ligger till? Och om det är svårt att få tag i - finns det något bra alternativ till hortensia? Jag vill gärna ha någon blomma som är som en stor "klase" med små blommor i min bukett. 


    Hej! Jo det stämmer att de kan vara lite knepigt att få tag på ranunkler och pioner av bra kvalitet i augusti. Då är hortensia ett mycket säkrare kort . Vit hortensia skall absolut inte vara några problem att få tag på om man specialbeställer i god tid innan. Om man enbart går efter de blommor som finns hos leverantören just då utan att beställa innan så finns de troligen inga vita hortensia. Men om du därimot beställer innan så bör de gå utmärkt att få tag på. :)

  • Sara1991
    Lilje Julia skrev 2015-02-03 11:41:13 följande:

    Hej,

    Finns det möjlighet att få tag på liljekonvaljer till en brudbukett i slutet av augusti? Bröllopet är i Stockholm. Vad skulle du även rekommendera att man blandar upp liljekonvaljerna med? Tack Glad


    Hej! Det finns att få tag på liljekonvaljer året om, då de är så populära till främst bröllop så finns de odlare som odlar dessa året om. Men då dem inte är i sin högsäsong så kan de kosta en hel del. Utanför högsäsong så brukar liljekonvaljerna  ligga på ca 40:- per lök,så det är nog ungefär vad du får räkna med. Jag tycker personligen att det är väldigt vackert med rosor och prärieklocka ihop med liljekonvaljer, så de blir mitt tips :)
  • Sara1991
    Zarah516 skrev 2015-02-12 13:21:40 följande:

    2 frågor - tar florister illa upp om man själv vill binda sin bukett, o bara beställer blommorna (älskar blomsterbindning, funderade själv på att bli florist).

    Vilket skulle du säga är bäst ihop kallor o gerbera, eller rosor och gerbera? (Till tärnbuketterna) Ska själv ha strelizia o kallor i min bukett.


    Hej !

    Självklart inte . Går alldeles utmärkt att enbart beställa in blommorna , även utan bindning. Då skulle jag personligen säga rosor och kallor, tycker personligen om det mest :)
  • Sara1991
    Jennyc skrev 2015-02-14 09:10:40 följande:

    Hej Sara!!!


    Vi gifter oss den 12:e September. Vad skulle du rekommendera för blommor? Jag tycker personligen att datumet ligger lite luddigt till årstidsmässigt. Men det här är en liten favorit. Vad tror du den ligger på prismässigt och är det något som går att fixa i September?


    Och vad innehåller den? 


    Jag får till och med plastblommor att tappa bladen så det här med blommor är absolut inte min starka sida.


     


     


    Hej !

    Denna bukett innehåller : rosor, chokladblomma, hortensia björnbär och rankor från passionsfruktsblomma :) Tror att någonting liknande skulle ligga på ca 1000-1200:- , lite beroende på blomval och storlek :)
  • Sara1991
    SaraJ skrev 2015-02-21 11:52:02 följande:

    Hej! Jag har en fundering. Jag har tänkt mig att binda min egen bukett för att vi har en ganska tajt budget. Jag vill ha en lite mer "vild" och spretig bukett till skillnad från en sådan traditionell "boll" av blommor. Jag vill inte heller ha några komplicerade färger utan jag vill ha bara vita blommor och mycket grönt. Är det svårare eller lättare att göra än en vanlig? Jag tänker att det borde vara lättare eftersom att det inte måste vara perfekt, eller tänker jag fel?


    Hej :)

    Är man van vid tekniken kring att binda en bukett så skall det inte vara svårare att få till en vildare form än en rund. Det borde till och med vara lite lättare då man i en spretig bukett inte är i lika stort behov av perfekt teknik då formen inte syns lika tydligt. Viktigast är att öva på spiraltekniken så att du får till en luftig bukett där varje blomma får ta sin plats och synas, annars finns risken att allt packas ihop och ser lite rörigt ut. Detta är extra viktigt i en vildare bukett, så öva på de :)
  • Sara1991
    Tekkno skrev 2015-02-23 14:22:34 följande:

    Vi ska gifta oss 1/8 i år och jag tänker att det är hög tid att börja planera. Vi har en lite begränsad budget men det går ju att göra mycket fint ändå.

    Jag funderar på att ha kallor i orange och vita orkidéer med grönt "gräs" i brudbuketten, typ såhär 
    www.blomsterpassion.se/2010/06/min-egen-brudbukett-nar-nagot-ar-latt-ar-det-ratt/
    Är det något du tror funkar ok? Och binda om buketten med vitt sidenband. 
    Det känns som att dessa blommor går att få tag på året runt.

    Hur gör man smidigt en liten bukett till brudgummen på samma tema och tips på bordsdekorationer i samma färgskala, om än inte samma blommor och gärna mer säsongsbetonade, mottages tacksamt! Eller har man kanske inte olika blommor, trots matchande färger?


    Hej:) 

    Det tror jag blir jättefint, kallor och orkideer passar bra ihop. Dessa blommor finns att få tag på året om , så det bör inte vara några som helst problem. Gissar att du med bukett till brudgummen syftar på en corsage, då föreslår jag en liten kalla + gräs.
  • Sara1991
    Vichy skrev 2015-02-23 19:32:59 följande:

    Vilka små blommor rekommenderas om man vill ha blommor i håret.. gärna i ljusa färger...


    Hej:)

    Till håret är det alltid att föredra att välja små och hållbara blommor som inte riskerar att sloka. Bra blommor är : elegansnejlika, santini, limonium och brudslöja. Dessa finns i flera olika färger.
  • Sara1991
    mia2014 skrev 2015-02-25 22:32:38 följande:

    Hej Sara,
    jag skulle vilja ha lite hjälp angående namn på olika växter/blommor och ifall dom går att beställa nu till mars?

    vad heter dessa på svenska?
    Dusty miller leaves
    Silver Brunia

    Kan man få tag på dessa denna årstid?
    Vita pioner
    "Dusty miller leaves"
    "Silver Brunia"

    väldigt tacksam för din hjälp!!


    Hej :)

    Silverek och Brunia

    Vita pioner är för tidigt på säsongen tyvärr då dem brukar komma i maj som tidigast.De andra går att få tag på :)
  • Sara1991
    Mamamia89 skrev 2015-03-22 17:10:19 följande:

    Jag undrar vad en liten bukett med vita kallor och liljekonvaljer kan kosta i april?


    Lite svårt att svara på så här på rak arm. Vilken modell på bukett hardu tänkt dig och hur ska den vara ?
  • Sara1991
    miro skrev 2015-03-23 04:02:13 följande:

    Hej Sara!
    Vi gifter oss i slutet av augusti och har vigsel samt fest i trädgåren på ett café (Blå porten på Djurgården om du varit där). 

    Jag skulle vilja ha en semsommarbukett som tar upp känslan av en trädgård på sensommaren. Inte för stram. Vi har inte bestämt tema helt, men vill nog inkludera orange. I övrigt känns det som om blommorna får bestämma tonen. 

    Har tittat på allt från "enfärgade" buketter med dahlior och gerbera till "galna" sensommarbuketter med alla möjliga färger. 

    Vad skulle du rekommendera? 
    Vilken verksamhet håller du till i och hur lång tid före bröllopet bör man boka konsultation? 

    Tack!
    /Michelle


    Hej:) Hade jag varit du så hade jag valt en lite vildare bukett med lite olika sommarblommor i olika nyanser för en lite vildare och busigare känsla. Antingen en lite varmare sommarbukett i gult, orange , cerise eller en lite svalare bukett i rosa, lila, blå.  Bifogar lite inspiration :)

    Jag jobbar i en blomsterbutik, rekomenderar ca 1 månad innan så finns det gott om tid att beställa hem varor.
Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)