Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    30giftervioss skrev 2014-07-02 18:37:15 följande:

    Hej!

    Jag har idag varit runt hos olika florister för att få lite prisuppgifter kring brudbukett osv. Jag älskar blåa rosor och har alltid tänkt att jag skulle ha det i min bukett ( även varför vi har blått och vitt tema) nu säger de att de inte anser det som ett alternativ pga att det färgar av sig. Jag har sett många många bilder på brudbukett med blåa rosor i.

    Nu är min fråga, hur mycket önskemål kan jag själv komma med vad jag vill ha och hur mycket ska jag låta mig styras av deras prat? Är det verkligen en sådan stor överhängande risk att det färgar av sig eller kan jag stå på mig här....??




    Här kommer lite olika inspirationsbilder med lite olika blåa fina buketter :)


  • Sara1991
    AndreaMiguel skrev 2014-07-03 09:58:56 följande:

    Jag undrar vad det finns för lila och vita blommor i mitten av augusti? :)


    Hej :) Oj finns massor av fina blommor i dessa färger, vilka som passar bäst beror främst på vilket tema eller känsla ni är ute efter . Några sorter är : nejlika, ros, alstromeria, riddarsporre, dahlia, prärieklocka mfl. Fundera lite kring vilken sorts bukett du är ute efter , om den skall förmedla någon speciell känsla eller liknande. Vintage, modern, busig mm. Då blir det lite enklare att sålla ut bland alla sorter:)
  • Sara1991
    Sofia2015 skrev 2014-07-03 10:15:17 följande:

    Jag står och väger mellan violett eller turkost som färgtema, så jag tänkte bara höra vad det finns för blommor som skulle passa in på dessa i juli månad?
    Mina favoritblommor i allmänhet är pioner, liljor och framför allt: syréner! :)


    Hej :) om det är blommor i just dessa färger som du är ute efter så finns de några alternativ . Hortensia, prärieklocka, riddarsporre, veronica, gentiana, afrikas blå lilja mfl. Dessa blommor finns i blå-lila toner :)
  • Sara1991
    Glytten skrev 2014-07-13 22:05:54 följande:

    Jag har efter mycket om och men bestämt mig för att göra min egen bukett.. Men hur bör jag göra rent praktiskt? Binda den kvällen innan och förvara den svalt!? Något speciellt jag bör tänka på?


    Binda buketten dagen före och förvara den svalt låter som en jättebra ide :)
  • Sara1991
    Junika skrev 2014-07-24 09:39:27 följande:

    Hej!

    Jag skulle vilja ha en blomsterkrans på bröllopet, men litar inte på min egen förmåga att binda en. Är det något som florister i allmänhet vet hur man gör och har gjort förut? Om det är något som inte görs särskilt ofta måste jag kanske lägga lite mer tid på att hitta en florist i staden vi ska gifta oss som vet hur man gör. :)


    Hej .

    Blomsterkransar är någonting som alla florister bör ha koll på och vara väldigt vana vid att göra. Så jag tror absolut inte att du behöver leta runt direkt utan alla butiker bör kunna detta:) Satsa istället på att hitta en florist som förstår din vision och som du får en bra kontakt med.
  • Sara1991

    Vichy: Hej Eftersom ni har så pass många temafärger så tror jag att det skulle vara finast att i buketten använda sig av enbart några av färgerna. En bukett i pastellfärger tror jag skulle vara väldigt fint med vitt , ivory och olika ljusa rosa nyanser. Exakta nyanser som midnattsblå, mintgrön och korallrosa är inte lätt med blommor men liknande färg går att ordna

  • Sara1991

    NannZ: Hej !

    Generellt sätt så brukar jag oftast avråda från att använda färgade material i just brudbuketter då dem har en tendens att färga av sig. I vanliga fall så är det ingen större fara då man enbart har buketten ståendes i en vas på bordet. Men när det gäller just brudbukett så bör man buketten väldigt nära den vita klänningen och då är risken ganska stor att de sker olyckor. Så om man väljer att använda färgade material så bör man vara medveten om denna risk.

    Om detta inte är någonting som oroar dig så kör på :) Tror det kan bli väldigt häftigt ihop :)

  • Sara1991

    Joerwie : Hej Buketten innehåller rosor, pioner, tupaner , lövoja och kallor. Färgen på tulpanen ser ut att vara orange Säkraste tiden för att kunna få tag i dessa skulle jag säga är i juni. Då pioner och lövkoja är sommarblommor så är de säkrast då. Tulpaner kan vara tveksamt men kan gå att få tag i .

  • Sara1991
    CamillaForsgren skrev 2014-11-27 18:48:50 följande:

    Hej! Finns det några typ blå/turkosa blommor som går att få tag i i augusti som inte är snordyra? 


    Hej . Några bra alternativ är hortensia, delfinium, aconitum, gentiana, afrikas blå lilja är några exempel . Hortensian är lite dyrare men å andra sidan så är dem stora så då behövs inte så många .
  • Sara1991
    GunnId skrev 2014-11-27 15:11:58 följande:

    Hej Sara,

    Jag skulle gärna vilja ha brudslöja och olika nyanser av blåklint i min bukett och funderar på att odla blommorna själv. Är dock orolig för att blommorna inte ska hålla under fotografering, kyrka och gratulationer, vad tror du? Tråkigt om de slokar..


    Hej . Det är alltid lite svårare med hållbarheten när det gäller vilt levande blommor jämfört med snittblommor. Då de viltväxande inte är anpassade för att klara sig utan plantan.De viktigaste är att plocka dem någon dag innan, ge ordentliga snitt och sätta i ljummet vatten och låta dem dra vatten ordentligt , gärna förvara dem svalt också. Då borde dem absolut hålla under dagen
Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)