Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Emmalinderoth: Hej:) oj vilken svår fråga . Finns massvis med fina blommor att välja på :) så som : alstromeria, kryssantemum, nejlika, rosor,Liljor, Limonium, riddarsporre, kalla osv :) De bästa är nog om du besöker din lokala florist och förklarar dina önskemål och kan bolla idéer med dem och även få titta i deras kyl på olika sorter :)

  • Sara1991

    Sandrachristofer: Hej :) tazett är ingen snittblomma utan en lökväxt som säljs i kruka under jul . Har tidigare aldrig sätt den så sent som i februari . Men hör med din lokala florist så kan hen prata med sin grossist. Vissa odlare odlar året om och andra bara inför säsonger , men hör med floristen :) Annars bör de finnas liknande blommor att få tag i så som vita narcisser exempelvis:)

  • Sara1991
    Nettis1985 skrev 2013-12-12 10:34:09 följande:

    Hej


     


    Jag har en fundering kring lite rosor du kanske kan besvara åt mig? :)


    Vårt tema för ett eventuellt bröllop är i vitt och lila, jag har länge suktat efter lila rosor, men de verkar vara svåra att få tag i så jag skulle behöva lite tips opm när man kan beställa dessa??


    Det skulle cokså vara bra om lite råd kring utfyllnad i buketten som måste vara droppformad :P


     


    Hej :) Jag ska göra mitt absolut bästa för att svara på din fråga :)


    Lila rosor är inte de vanligaste att man tar in i butik eftersom de sorterna inte är de allra vanligaste och har då oftast ett högre pris. Dessa kan då bli lite svårare att sälja på butik så därför väljer vissa butiker bort dessa och istället väljer de vanligare sorterna. Men de är absolut inga problem att få tag på lila rosor så prata med din lokala florist så beställer dem hem åt dig :)


    Fina utfyllmnadsblommor till droppar tycker jag är freesia och prärieklocka :)


     


     

  • Sara1991
    Rockabilly skrev 2013-12-14 21:49:48 följande:
    Hej, jag hoppas att du skulle kunna ge mig några exempel på blåa blommor? :)

    Vårt färgtema är vitt och blått, de vita ska vara gerberor (min favorit), men jag har ingen aning om några blå blommor. Vi ska gifta oss 1 mars så gärna en blomma som är lätt att få tag på då.

    Fina blåa blommor på våren tycker jag är anemoner och iris , så kolla upp dem :)


     

  • Sara1991
    vastrahult skrev 2013-12-15 23:01:43 följande:
    hej! Jag och min sambo ska gifta oss i slutet på augusti 14, jag hade tankar på att ha 1 blå ros, ett gäng röda rosor (vet inte hur många det går åt till en bukett på ca 25-30 cm) 3 st vita kallor och lite hjärtan på tråd eller nått runt. Funkar dom blommorna den årstiden? rosor funkar väl året runt? men när är det sesong för kallor? skilljer det mycket i pris beroende på vart i landet man bor? Kan du ge ett snittpris på dom blommorna den årstiden? jag har en som kan binda den så jag vill bara veta vad blommorna i sig kostar på ett ungefär. tack på förhand!
    Att få tag på dessa blommor är absolut inga problem , dem finns att få tag på året om :) Både kallor och rosor går att få tag på året om :) När de gäller priser så skiljer de enormt från butik till butik. Det varierar mkt beroende på fraktkostnader, lokalkostnader, löner osv . Så generellt sätt så ligger södra sverige och mindre orter lägre i pris om man jämför med exempelvis stockholm . Rosor brukar man räkna från ca 25-30 kr upp till 50-60kr och kallor ca 30-100 kr beroende på storlekar. Men hör med din florist för att få deras priser :)
  • Sara1991
    Nutten skrev 2013-12-03 18:12:41 följande:
    Hur tillmötesgående är floristen om man själv vill bidra med blommor till sin brudbukett?

    Jag jagar för övrigt någon duktig och prisvärd florist i Stockholm om du har några tips. :) Har tänkt mig en nättare och lösare/inte så kompakt droppformad brudbukett med röda rosor, vita brudorkidéer (med gul mitt), små inslag av blålila blr (luktärt?), björngräs och något annat grönt som lättar upp. Vad kan en sådan tänkas landa på för pris? Min ursprungliga tanke var att jag själv kunde odla luktärter och på så sätt bidra med det blålila inslaget. Bröllopet är i juli.

    detta är jättesvårt att svara på , och jag har tidigare aldrig varit med om det. Det är upp till varje florist att bestämma hur dem vill göra med detta. Det är svårt att veta vart man drar gränsen, går man med på detta så finns ju risken att folk köper billigare blommor på hötorget och kommer till en florist och vill få en proffsbunden bukett väldigt billigt. Därför skulle jag personligen göra bedömningen att säga nej till detta . Men hör med din lokala florist :)


    I butiken där jag jobbar så brukar vi räkna droppformade buketter från ca 1500 kr . Då orkideer och rosor är väldigt exklusiva blommor så kommer troligen buketten få ett lite högre pris . Priset beror också väldigt mkt på storleken. Hör med din lokala florist om vilka priser dem räknar på :)


     


     

  • Sara1991
    vastrahult skrev 2013-12-15 23:29:49 följande:
    ok, hur många rosor skulle räkna ca till en rundbukett på ca 25-30 cm? funkar kallor bra att torka sen efter brölloppet?
    Kallor går tyvärr inte att torka , dem brukar bara ruttna. Antalet beror väldigt mkt på hur stora rosor du väljer. Men till en tight rosbukett så skulle jag tro att de går åt ca 20-30 rosor :)
  • Sara1991

    Nettis1985: om du är ute i god tid och beställer så är de inga problem att få tag på lila rosor. Som jag sa tidigare så är det inte så ovanligt utan ganska enkelt att få tag på . För att få fast glitter så använder man sig av limspray . Jag är tveksam till om du kommer med glittrets hjälp kunna få fram en tydlig lila färg , de brukar mest bli glittrigt och ingen tydlig färg . Men prova kan man alltid :)

  • Sara1991

    Vastrahult: Hej :) Att torka blommor är ingenting som ligger i min expertis . Att torka och konservera blommor är ingenting som man idag sysslar med som florist. Så vitt jag vet så finns det ingen som fortfarande sysslar med detta , då modet med att torka sin bukett helt dött ut i princip. Blommor som jag vet går att torka är rosor , limoniun, brudslöja och hortensia:)

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)