Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    AnnA8277 : Hej :) Det finns massvis med fina vita rosor och alla florister har sina personliga favoriter. De bästa är alltså att besöka din lokala florist och höra med dem Vad dem brukar ha för sorter i butiken :) mina personliga favoriter är : white Avalanche , White Naomi och green tea. Green tea är inte vit utan svagt grön men tycker den är så läcker :) de stämmer att Dolomiti finns även i rosa . Många sorters rosor finns i olika färger exempelvis Avalanche finns i vitt , rosa och aprikos.:)

  • Sara1991

    ESW: Ja lite svårt att urskilja alla är de , men är säker på dem flesta :) vita rosor, vita pioner , ljusblå scilla, ljuslila scabiosa, ljusblå riddarsporre , taklök och vallmokapsel. Sen är de tyvärr några som är svåra att urskilja :)

  • Sara1991

    Sskbrud: Hej :) De finns såklart inga regler , utan man ska välja de man själv tycker passar :) Men såklart finns de vissa riktlinjer som vi som florister brukar tänka på när vi skapar en bukett till en kund . Så som : kroppsform , längd, val av klänning osv . Allt för att skapa den bästa helheten . När de handlar om form och storlek på buketten så handlar de mkt om illusioner. Är man en nätt och kort brud så kan man av en droppformad bukett upplevas som ännu mindre och därför brukar man föreslå en nättare rundbunden bukett. Är man istället en lite kortare kraftig brud så kan en droppformad bukett få en att upplevas kortare så en rundbunden lite större bukett brukar passa bäst. Är man en smal och lång brud så brukar en smal droppe passa bra . osv. Detta är som sagt bara riktlinjer och inga regler utan man ska välja de man trivs med :) En liten fråga , bör du i Södertälje?:P tänkte eftersom du heter Ssk brud :P

  • Sara1991

    ESW: De kan nog bli ättebra med olika nyanser :) finns även riddarsporre i en mer klarblå färg än på bilden :)

  • Sara1991

    Sommaräng : Hej :) klart att de finns :) Finns de klassiska lite mindre kvistrosorna och sedan finns de även de mer exklusiva buskrosorna. Dessa är ofta dubbla i blomman och finns i massa olika färger . En sådan sort är Austin rosen , dem är oftast dyrare än klassiska rosor men inte alls omöjliga att få tag i . Prata med din florist så beställer dem hem åt dig :)

  • Sara1991

    Newyorkbruden: Om du har speciella önskemål och tankar kring buketten ( som de låter som att du har ) så beställ innan ! Klart man kan gå samma dag men de blir då väldigt svårt att ha specifika krav då man aldrig vet vad butiken har inne den dagen . Åtgången på blommor är väldigt olika från dag till dag så de kan hända att de en dag är helt slut på rosor osv. Så mitt tips är att beställa innan . Då hinner butiken ta hem blommor i tid , göra den i lugn och ro och så slipper du oroa dig för att de inte har de du Vill ha :)

  • Sara1991

    Grundell : Hej :) Vilken sorts bukett kommer du att göra ? Handbunden, droppformad, kompakt, spretig osv :) Rosorna tror jag kommer bli väldigt bra ihop :) De enda jag reagerar på är att dina dekorationsmatrial är väldigt olika . Jag tror att om du väljer att ha alla så kommer de upplevas lite rörigt . Så jag tycker att du ska välja en eller max två :) Annars så kommer dekorationen ta över enkelheten och elegansen som Rosorna ger :) hjärtan på tråd och pärlor funkar väldigt bra ihop , lika så ormhassel och pärlor men vete skulle jag ha ensam :) Men gör precis som du själv känner :)

  • Sara1991
    Försommarbröllop skrev 2013-08-16 11:20:58 följande:
    En sån hjälpsam tråd! Vi ska gifta oss i juni nästa år och skulle gärna vilja ha en brudbukett med blommor som ser ut att kunna vara plockade ute på ängen samma dag. Prästkragar är givna, hundkex är en idé, craspedia är jag väldigt sugen på då jag tycker de ser ut som en svensk ängsblomma även om de inte är det. Går alla dessa blommor att få tag på hos en florist i början av juni? Har du någon annan idé än hundkex som vitt? Vad kan mer vara vackert att fylla ut med på samma tema, i vitt, grönt och gult? Vilken form av gräs eller strå skulle kunna passa?

    Hej :) Tack så mycket :)


    De blommor som växer vilt i sveriges natur så som exempelvis klöver, hunkex, prästkrage, rölleka osv odlas inte som snittblommor utan är viltväxande blommor. Därför säljs dem i regel inte i blomsterbutik. Undantaget kan vara blåklint som säljs mkt kring midsommar och även aster brukar finnas i butik i juni/ augusti. Detta kan såklart variera , men under min tid som florist så har jag inte tidigare stött på ängsblommor i butik. Så tyvärr tror jag inte att du kommer kunna få tag på just dessa blommor i butik.


    Men de finns självklart massa andra liknande blommor i butik som man skulle kunna ta istället , som fortfarande ger en ängskänsla :) Du har ex germini som är liknande prästkrage. Sedan har du brudslöja eller tranchelium som liknar hundkex :) Andra trädgårdslika snittblommor är : Lejongap, stjärnflocka och astillbe. Passande gräs tycker jag är fontängräs som känns väldigt vilt :)


     

  • Sara1991

    Försommarbröllop: De var så lite så :) Just prästkrage är de troligen inte som du sätt . Skulle kunna vara germini eller kryssantemum, dem är båda liknande :) Craspedia brukar finnas att få tag på året om . Är inte alltid man har dem inne i butik så tänk på att beställa innan :)

  • Sara1991

    Roosen2013: Hej :) Precis som Chicita nämner här ovan så beror valet av vas helt på vilken sorts bukett du kommer att ha :) Eftersom du nämner vas med vatten så utgår jag från att det är en Handbunden bukett du ska ha och inte en i oasis. De viktigaste att tänka på är att inte ha en för kort eller för bred vas , buketten tippar väldigt lätt om den inte får stöd från sidorna . Så en lagom vas så att buketten står rakt och stadigt är att rekkomendera. Om du inte har en passande vas hemma så kan du be din florist om att få låna med dig en vas från dem samtidigt som du hämtar buketten , de är ganska vanligt att man gör så :) Då får man en vas som passar perfekt och behöver inte oroa sig att den ska välta under dagen :) När de gäller gelekulorna så används dem som dekoration och fungerar precis som vanligt vatten . Finns att köpa i de allra flesta blomsterbutiker :) Annars funkar de med helt vanligt vatten , räcker då med att fylla upp ca 3 cm så bandet inte blir blött :)

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)