Inlägg från: LinaNordstrom |Visa alla inlägg
  • LinaNordstrom

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    Milli skrev 2013-08-30 16:23:12 följande:
    Mailade säljarn angående att jag inte var nöjd med klänningen då den inte såg ut som på bilden och fick 150kr tillbaks :) Så då har den och underkjolen bara kostat 610kr Funderar på att jag ska behålla den ändå men får väl se hur de ser ut längre fram :) Något annat underligt jag såg idag var att den klänningen står som nyhet år 2014 men när jag köpte den för några veckor sen så stod de 2013.. Undra om de är ett säljtrick? Att bara ändra årtal så att folk tror att de är en nyhet och köper den för de..?

    r de någon som tänkt på om ni ska ha en gåva till varje gäst och vad ni isf ska ge då??
    vi skulle vilja ge något roligt och minnesvärt och inte bara godis som äts upp.. Hade en liten tanke om typ dagen efter kit (eller om de kanske tom behövs den dagen) med alvedon, samarin, plåster, kondom, tuggummi, evt duschcreme och liten spritflaska..? Men är lite osäker för man kan ju ändå ha de mesta av grejerna i en korg på badrummet.. Vad har ni för tankar gällande detta?

    Och är de någon som vill dela med sig exakt om hur eran budget ser ut, alltså inte bara den totala summan utan hur mycket ni tänkt lägga på allt så som mat, klänning, skor, makeup, lokal och rubbet..? :) 
    Jag tycker det låter kul med en liten present till gästerna, fast vi kommer nog inte ha det tror jag. Men vi har och andra sidan inte kommit så himla långt i planeringen än. Jag kan dela med mig av min budget fast alla poster är ju inte klara än, jag använder bröllopstorgets budget den är bra
  • LinaNordstrom
    Junibrud2014 skrev 2013-08-30 20:14:33 följande:
    Provsmakade smörgåstårtorna idag och vi gillade allihop så det blir nog fyra stora smörgåstårtor (räkor/tonfisk, räkor, räkor/lax och skinka/rostbiff). Och så mailade jag en kompis kompis som gör tårtor på beställning med super fina egengjorda sugarpaste blommor och figurer och hon sa att hon tar 30:- biten eftersom det var en så stor beställning (70-80pers) och att hon i vanliga fall tar 35. Så i januari ska hon ordna lite provsmak med (som vi betalar) ska bli kul! :) Såg att ni pratade hår accessoarer, jag har tänkt ha en blomsterkrans eller en blomma/fjäder med flor över ansiktet (jag har ju en 50-tals klänning så det skulle passa perfekt men vill inte heller att det ska kännas utklätt). Och så finns det ju massor av vackra tiaror och kammar med pärlor eller kristaller med. Det blir helt klart ett svårt val! Hur ska ni ha era frisyrer och ska ni fixa själv (eller med hjälp av vänner) eller på salong?



    Smörgåstårta är gott! Bra med en kompis som gör tårtor
    Jag har turen att ha en syster som är frisör och ska fixa mitt hår, det blir nog en halvuppsättning med antigen tiara eller blommor har inte riktigt bestämt än, beror lite på om jag ska färga håret också. Sen så är hennes man fd konditor så dom fixar tårtorna
  • LinaNordstrom
    Jennie1414 skrev 2013-09-02 07:27:17 följande:

    Oxå nyfiken på folks budget :)


    Jag tänkte sätta mig och försöka få ihop en i dagarna.


    En kompis till mig är frisör ... Så tänkte ställa frågan till henne. Jag vill nog ha någon lite "halvbusig" uppsättning med fläta på ena sida och någon blomma i håret. Har googlat och hittat en hel del fina.


    Hur tänker ni med alkoholen på festen? Skall ni bjuda på allt? Det tycker jag e det svåraste , veta hur mycket man skall köpa.


    Har äntligen fått svar från cateringen oxå ... Blir en buffé för 130 kr/person


    Känns som ett bra pris.


     


     


     


     


    Nej vi ska inte bjuda på allt utan bara till maten sen får man köpa till billigt pris
  • LinaNordstrom

    Vi försöker hålla ner kostnaderna och så ska vi önska oss bidrag till festen istället för pengar, ska inte på någon resa. Vi blir ca 40 vuxna och några barn Hoppas på att landa under 20000:-

  • LinaNordstrom
    Cindy01 skrev 2013-09-02 17:29:52 följande:

    Hej!


    Jag gifter mig också i Juni, 14:e närmare bestämt :)
    Ser att dom flesta kommit en bra bit i planeringsstadiet.


    Vi har kyrka, lokal, dj, mat (stället vi kommer ta ifrån) och fotografen klara.
    Vi kommer ha festen i en gammal stenladugård. Så det genomsyrar hela rödatråden.


    Det blir romantiskt med spets, vimplar, rosa pioner och pompoms som dekoration.


    Inbjudningskorten är klara och jag vet i princip redan vilken klänning jag vill ha ;)

    Vi har redan stött på lite prövningar!!!
    Fick redan på bl.a. att våra bästa kompisar planerade gifta sig samma dag som oss. Bara en timme senare :/
    Vi hade först tänkt hålla våra bröllopsplaner hemliga, men valde sen tt säga. TACK OCH LOV, för även dom hade tänkt hålla sitt hemligt!!!
    Det skulle ha slutat med att vi inte kunde närvara vid varandras bröllop och att våra vänner kallt skulle ha måsta valt bröllop :( Skulle ha slutat väldigt olyckligt!!!

    Tack och lov hade dom bara bokat kyrkan, så dom skulle va super gulliga nu och byta datum!

    Nu kan jag istället se framemot att jag också ska få gå på ett bröllop nästa sommar :D


    Tur att det gick att lösa bröllopskrocken
  • LinaNordstrom
    Milli skrev 2013-09-02 20:32:29 följande:
    D

    De borde väl gå att hålla den budgeten ;9 Lite nyfiken bara, varför ska ni inte resa? Själv ser jag fram emot resan lika mycket som bröllopet ;) Älskar att resa!
    Det är så himla dyrt att resa och vi håller på med ombyggnationer på huset och så. Nog hade det vart kul med en resa men med barnen isåfall, skulle sakna dom för mkt annars
  • LinaNordstrom
    Csve skrev 2013-09-02 20:51:54 följande:
    Vi ska inte heller resa någonstans. Prioriterar inte det, och skulle aldrig klara att lämna barnen. Så vi väntar med en resa tills alla barnen är så pass stora att de uppskattar att resa utomlands. Lilleman är bara 18 månader.Vi kommer varken önska oss presenter eller bidrag till resa  utan kommer ta en liten kuvertavgift och bjuder då på en hejdundrande fest. 
    Hur mkt blir kuvertavgiften? Vi har också funderat på det..
  • LinaNordstrom
    Csve skrev 2013-09-03 19:34:39 följande:
    LinaNordstrom: SUCK! hatar när det inte går att citera någon! Runt 200 :- kanske. Hur mycket funderar ni på?
    Det var ju lagom, nåt sånt har vi också tänkt men vi har även funderat på att önska oss pengar till festen. Har inte bestämt oss än...
  • LinaNordstrom
    Milli skrev 2013-09-03 14:09:42 följande:
    Csve skrev 2013-09-02 20:51:54 följande:
    Vi ska inte heller resa någonstans. Prioriterar inte det, och skulle aldrig klara att lämna barnen. Så vi väntar med en resa tills alla barnen är så pass stora att de uppskattar att resa utomlands. Lilleman är bara 18 månader.Vi kommer varken önska oss presenter eller bidrag till resa  utan kommer ta en liten kuvertavgift och bjuder då på en hejdundrande fest. 
    Jaha okej. vi har ju också två små barn, en fyller 1 år idag och den andra är 2år och visst kommer jag också sakna dom men samtidigt så har de varit så himla tufft så därför ska de helt enkelt bli skönt att få komma bort lite och få tid med bara mannen. Har ju ingen egentid ihop nu.. den lilla lägger sig ju med oss typ 23-24.00 och har gjort så sedan födseln, den stora var likadan när hon var mindre men nu lägger hon sig iaf 20.00 men somnar kanske inte förens 21.00 vissa dagar. Vi är typ avundsjuka på alla föräldrar som lägger sian barn kl 7 och sen har egentid, de har vi aldrig haft. Och då har vi ändå bytt ut badrummet (totalrenoverat), samt totalrenoverat köket (nytt), bytt panna och tankar, tapetserat 5 rum och lagt golv och lagt igen en dörr, byggt staket, husvagnsgarage, carport, ett till vedskjul, staket från grunden och mycket mer på bara ett år. Allt är betalat kontant dessutom :) Så då kanske ni förstår varför vi är lite sletna och drömmer om att få komma iväg bara vi två. Även om jag såklart tror jag kommer sakna ihjäl dom.. Men den dagen tar vi då :) Tänkte även ta en resa ett par månader efteråt med barnen.. 



    Tja har ni gjort alla dessa renoveringar på ett år och dessutom betalat allt direkt ur fickan kan jag ju bara konstatera att ni har ett heeelt annat ekonomiskt läge än oss Själv är man fattig sjuksyster
  • LinaNordstrom
    Csve skrev 2013-09-03 21:07:26 följande:
    Äsch.. Tänkte först ha catering. Men sen vill en kompis mamma väldigt gärna hjälpa till. Hon är van vid att fixa vid olika tillställningar och hjälper så gärna till.Men nu behöver jag alla tips på ideer till buffemat ni har! 
    En bekant till mig hade filébuffe med kycklingfilé, oxfilé och fläskfilé och så sallad och potatisgratäng och lite olika såser. Det tyckte jag lät smarrigt!
Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet