• Csve

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    Här tänkte jag att vi brudar som ska säga ja till våra älskade i juni 2014 kan samlas i en grupp för att prata av sig om allt från tidig planering, jobbiga släktingar, klänningsletande, dekoration, mat, tårta och allmänt skitsnack däremellan Alltid skönt att kunna prata med andra som sitter på samma ställe planeringen, fråga om tips & råd, svära över jobbiga saker och glädjas åt varandras lycka.

  • Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet
  • Betty84

    Nu har jag äntligen hittat en klänning som jag kan byta om till efter middag och brudvals. Känner att min brudklänning med 8 lager tyll i kjolen kan bli lite väl varm, sen så går det inte att sätta upp släpet heller så det blir rätt bökigt att festa loss i den. Hittade en jättesöt vit klänning på Nelly.com. Osäker om bilden kommer komma med då jag försöker ladda upp den via iPad.

    På lördag får både jag och mannen vår svensexa/möhippa. Blir kul att se vad vännerna hittat på! Snart bara två veckor kvar till den stora dagen! Pirrigt!

  • MiaTony

    Nu är det nära för oss också, den 28e är det dags!
    Känns jättepirrigt. Superkul att läsa era inlägg när vi alla har juni som vår månad.
    Vi ska ha ett bondbröllop, hemma hos goda vänner på en gård på landet. Middag och dans är i logen som kommer att lövas och göras fin. Själva vigseln hoppas jag att vädret tillåter så att vi kan vara utanför, men krisar det med regn så har vi vigseln i logen också. Kör med catering och det blir buffé. Känns skönt att inte behöva fundera över middagen då det är så mycket annat som ska fixas o planeras. Börjar bli väldigt nervöst att man har missat något!
    Roligt o höra hur ni upplevt er dag som har haft ert bröllop, det gör att man slappnar av lite och tänker "go with the flow" och att man ska njuta. Det ordnar sig även om man missat något.
    Någon som har tips på dukning, som kan passa på ett bondbröllop?
    Jag vet bara att det blir ängsblommor på borden, snyggare engångsservice. Letar efter bättre kvalité på pappersduk. Vill att de ska hålla hela kvällen. Men vore kul med någon extra knorr så det ser lite arbetat ut på borden. Tips mottages tacksamt.

  • klili

    Hej, jag tänkte bara fråga om någon här har  gjort uppsättning av fadi i rinkeby? hur mycekt betalade ni och ingick provuppsättning?

  • 20110519

    I onsdags blev jag möhippad av mina kollegor, iallafall 6 av dom. Fick en ögonbindel på mig av min blivande man och innan det hade jag fått ett sms. Att jag skulle vara färdig till 18:30. En lugn och fin möhippad precis som det borde vara. Blev bjuden på en tre rätters middag och trevligt sällskap.

    Skriver nu från mobilen men vill ni läsa mer om möhippan och se bilder så klicka in på min blogg. Där står allt.

    fjarilkarin.blogg.se/2014/june/mohippa.html


    Planerar bröllop 2014-06-20. fjarilkarin.blogg.se
  • 20110519

    Förövrigt är nu allt klart en vecka kvar till vi vigs. Har börjat packa ihop så jag får med mig allt. Eftersom vi inte gifter oss här i stan. Då är det viktigt att vi inte glömmer något. Åker ner redan på söndag så vi hinner med de sista förberedelserna.


    Planerar bröllop 2014-06-20. fjarilkarin.blogg.se
  • Micaelan

    Imorgon är det dags. Sitter här på terassen till vår hyresstuga i Leksand och tittar ut över Siljan. Det känns så magiskt och lite overkligt. Tyvärr sovit dåligt hela veckan för att jag ligger och grubblar på smådetaljet och om jag glömt något, haha.

    Festlokalen påbörjades igårkväll och den kommer bli supervacker när den är klar. De första långväga gästerna kom igår kväll och resten kommer idag. Så himla roligt att kunna strosa runt här på campingen och hälsa på alla nära och kära som är här för vår skull! Längtar till imorgon!

    Vet vi är många som viger oss imorgon, önskar oss alla lycka till. Och grattis till alla som redan hunnit ha sin drömdag.

    Nu ska jag bara njuta! :D

  • jenniie123

    Äntligen Fru Holm!
    Här kommer vår bröllopsberättelse:


    Klockan nio på morgonen, fredagen den 6:e juni, skjutsade min då blivande man mig till frisören där jag skulle få mitt hår fixat och få make up.
    Där bjöds det på cider, frukt och pastasallad. Jag och min frisör kom överens om att jag skulle tillbringa hela dagen fram till vigseln där, för att jag skulle slippa stressa och bli allt för nervös. Känslan var underbar fram till tolv ungefär, då började håret bli klart och vi började med sminket. Shit vad nervös jag blev! Dessutom ringde våran fotograf ocg sa att hon bli två timmar sen, då hon satt fast på tåget. Aaaah!! Panik! Ringde mamma som sa åt mig att lugna ner mig och att jag skulle ringa vår toastmaster. Och det var så skönt, för jag kunde bara släppa allt efter det. Vår älskade toastmaster tog över kontakten med fotografen och ordnade upp en ny plan för kvällen. Vi skulle ju nämnligen fotas direkt efter vigseln, men det blev alltså framflyttat två timmar.


    Klockan närmade sig tre, vilken var tidens för vigseln. Mamma och pappa kom förbi frisören, dit min brudtärna redan kommit och gjort i ordning sig. Mamma hjälpte mig med klänningen och åkte sedan till kyrkan vid halv tre. Jag, pappa och min brudtärna väntade till kvart i tre innan vi begav oss. Vi åkte några varv i byn innan det var dags för entre, jäklar var nervös jag va här! Men min pappa var ännu mer nervös, inför att gå in i kyrkan med mig. Men det gick bra! Ingångsmusik var Wagners Brudmarsch, min man Tobias stod i altargången med sin lillebror och bestman. Han hade inte sett mig förut och han sken upp i ett stort leende när han såg oss tåga in. Pappa gav mig en puss på kinden och överlämnade mig till Tobias, och vi två fortsatte fram till prästen. Psalmerna vi valde för dagen var 84, 201 och 199. Under psalm 201 glömde kantorn bort sista stycket, men det lättade bara upp stämningen. All nervositet släppte vid det ögonblocket! Min svägerska spelade "För kärlekens skull" av Ted Gärdestad på tvärflöjt och där var det nära till tårar. Någonting jag alltid kommer minnas var stunden vi höll i ringarna och gav våra löften, samtidigt som vi tittade varandra djupt in i ögonen, det var sån enorm kärlek!!


    Utgångsmusik var "All of me" med John Legend, och DÄR kom krokodiltårarna. Jag hade hållt mig tills dess. Jag som hade trott att jag skulle böla mig igenom hela vigseln. Men den låten är så underbar och all nervositet släppte. På kyrktrappen kastades fågelvänligt ris och sedan begav vi oss mot raggalbilen som egentligen skulle ha skjutsat oss till fotografen, men förde oss istället till festlokalen där mingel, tilltugg och brudskål väntande. Under hela dagen hade vi underbart väder, solen sken och jag brände mig till och med i solen! Runt halv sex kom raggarbilen igen och skjutsade oss till fotograferingen, under tiden fick gästerna gå tipspromenad som handlade om oss. Fotograferingen var underbar, återigen bubblade så mycket kärlek!


    När vi kom tillbaka var det dags för trerätters middag, tal, spex och bildspel som vi inte haft en aning om. Så himla lyckat! Dessutom hade de annordnat "ljussången" där alla tände varsitt ljus, som sedan vi fick sätta i en stor bräda med våra namn, datum och hjärtan inristade. Hjärtat var borrat med 54 hål, vilken även var antalet på våra gäster och därmed ljusen som tänden för oss. Mäktigt! Skoleken utfördes och tjejernas/killarnas pussar, då en av oss gick ur rummet. Haha, den var jag inte beredd på!


    Bröllopstårtan intigs halv tolv på natten! HAha, jag trodde klockan då var runt 21-22 på kvällen. Efter brudvalsen till Ulf Lundells slåt "Hon gör mig galen" så började festen. Vi dansade till halv fyra på morgonen.


    Sån himla underbar dag. Så mycket kärlek och känslor! Små saker som gick snett, men endå ordnade upp sig bra. Detta kommer jag minnas förevigt!

  • Blivandefrufinger

    Imorgon är det min tur också :) känns helt overkligt att säga att detta är sista natten som ogift :)

    Lycka till och stort grattis till er andra som också gifter er imorgon! Hoppas ni alla får en toppen dag som ni kan minnas resten av ert liv :))

  • LinaNordstrom

    Lycka till alla som gifter sig idag! Hoppas att ni får en underbar dag, här hos oss är det soligt men svalt, rätt perfekt väder för bröllop. Hoppas helgen efter midsommar bjuder på lika fint väder

    Nu ska jag fila färdig på festprogrammen och skriva ut bladen till gästboken, sen är det mesta klart!

Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet