Inlägg från: jenniie123 |Visa alla inlägg
  • jenniie123

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    Nu var det evigheter sedan jag skrev någonting. Fullt upp med bröllopsplanering som ni säkert förstår!


    Saker vi har gjort:


    *Fått in alla svar från inbjudningarna


    *Köpt dekorationer till lokalen


    *Kläder och skor till mig och m2b fixad


    *Ringar beställda, hämtas om två veckor


    *Tårta bestäld, så äver caketopper. Provsmakning om en vecka.


    *Frisör bokad och provuppsättning gjort. Bestält löshår


    *Köpt massa smink


    *Beställt servetter och placeringskort


    *Delegerat ut matlagning och inköp av alkohol


    *Bokat boende åt alla gäster


    *Skickat infokort om boende, ink karta


    *Skickat in och fått tillbaka papper om hindersprövning.


    *Toastmaster, värd, brudtärna och bestman fixad


    *Delegerat ur pyssel för barnunderhållning


    *Gästbok


    *Morgongåva till m2b


    *Hundvakt

    Kvar att göra:


    *Skriva klart festprogram och vigselprogram


    *Träffa prästen om en vecka


    *Träffa fotografen om en vecka


    *Göra klart bordsplacering (SATAN vad svårt det är!!)


    *Göra klart och ladda ner spotifylistan.


    *Bränna in- och utgångsmusik i kyrkan på cd-skiva


    *Bestämma var vi ska sova (hus me dusch och el, eller mysig fäbodvall utan vatten och el).


    *Lägga riset i små påsar


    *Pynta en låda för presentkuvert.


     


    Har jag glömt något??? Skitsvårt ju :)

  • jenniie123

    Igår blev min blivande man svensexad, åh vad kul det var att se bilder!
    Nu får vi se om mina vänner har planerat någon möhippa. Jag vet ingenting i alla fall :)


    Idag har vi fortsatt med festprogrammet. Vi har ju information om varje gäst, men vad svårt det är att komma på för vissa. Aja, 25 dagar kvar tills det är dags.
     :)

  • jenniie123

    På fredag är det bara 3 veckor kvar! Hörrni det närmar sig med stormsteg. Ska prova hela klädseln sista gången nästa vecka. Till helgen ska vi reka det sista med kontitorn, präst och florist. Dock ska vi boka in en övningsdag i kyrkan samma vecka vi gifter oss.
    Det som är kvar är att göra klart bordplaceringen, festprogrammen och vigselprogrammen. Vi gör gästpresentation om varje gäst, jättekul men svårt!


     

  • jenniie123

    Idag är det exakt 3 veckor kvar! Vid den här tiden om tre veckor sitter jag nog och äter lunch hos min frisör och sminkös. Iiih, pirrigt!

    Idag åker vi upp till Härjedalen, där vi ska ha bröllopet, för att förberea det sista inna vi kommer upp nästa gång. Som jag skrivit förut ska vi imorgon träffa prästen för att gå igenom hur vigseln ska vara, vilka psalmer som ska sjungas m.m. Vi har valt Psalm 201 "En Vänlig grönsaks rika dräkt" och Psalm 199 "Den blomstertid". Tanken bakom dem är att det är sommar och att det är psalmer vi tycker om! Varken jag eller m2b vill ha för kyrklig musik. Lättsamt ska det vara :)

    Ingångsmusik kommer nog bli Wagners Bröllopsmarch.
    Utgångsmusik blir John Legend -  All of me

    Sedan kommer även min svägerska, min m2b´s brors tjej, spela "För kärlekens skull" av Ted Gärdestad på tvärflöjt.

    Åååh vad spännande det är!!!

    Imorgon ska vi även träffa floristen för att komma överens om design. Har fått ett pris på vad det komemr gå på; 1100 kr. Då ingår brudbuket, tärnbukett och två corsage. Det tycker jag är helt okej pris, eller vad säger ni? Ska höra med henne om vi kan beställa snittblommor i samma färg/sort som i brudbuketten för att dekorera lokalen med.

    Vi ska även träffa konditorn för provsmakning av bröllopstårtan. Vi kommer ha en tårta med hjortron och vaniljsmak. Mums! Hela menyn är ju Härjedalsinspirerad.

  • jenniie123
    LinaNordstrom skrev 2014-05-22 08:27:35 följande:

    Jag sitter nu och håller på att bråka med mina festprogram, tror det är min skrivare som gör att det inte blir bra när dom skrivs ut. Ska testa på mammas jobb och se om det funkar bättre. Jag tänkte att vi skulle ha en liten presentation av gästerna men dom är ju rätt många! Har ni gjort det?

    För övrigt hinner jag inte med så mkt planering just den här veckan då jag bara är ledig en dag. Men nästa vecka jobbar jag lite mindre så då ska hållaren till släpet på klänningen sys klart. 

    Jag tror att vi valt musik också, ingång blir Canon in D och utgång Concerning Hobbits. 


    Är snart så gott som klar med våra festprogram. Vi har 54 gäster på vårt bröllop, och vi har skrivit en liten presentation om alla, typ 2-4 rader. Jag tror det blir uppskattat! Vi har inte tagit med något pyssel eller korsord eller sådant som man kan ha med. Vi tror inte att vi behöver hålla dem sysselsatta. :)


     


    Idag har jag varit och färgat utväxten på håret också, samt infröskaffat schampo och balsam så håret är sådär fint på daget D.

    Nästa vecka ska jag prova hela ytstyrslen en sista gång och skriva ut både festprogram och vigselprogram. Imorgon är det bara två veckor kvar!!! Haha, häftigt :)

  • jenniie123
    meandmylove skrev 2014-05-22 20:25:30 följande:

    Många frågor poppar upp i hjärnan..

    Går vi in huvudentrén till kyrkan på dagen D?

    Vilken sida går jag på?

    Måste min släkt sitta på min sida?

    Har jag förlovningsringen på mig när vi går in och sätter bara på vigselringen?

    Han då? Han har förlovningsring som nu blir vigselring. Ska han också ta på den vid altaret?

    Håller vi handen när vi går in?

    Sitter båda bak i transporten från kyrka till festlokal, som i film?

    Om min dotter (1,5) sitter i kyrkbänken och ropar "mamma mamma mamma mamma man mamma mamma". What to do?

    Så många frågor som gör mig nervös..


    När ska ni träffa prästen? Då får ni svar på flera av dina frågor :)
  • jenniie123

    Är det någon mer som har valt att gå in med sin pappa, och överlämnas vid altaret?

    Vi har valt det, men jag vet inte i vilken ordning man går in. Det brukar väl vara så att budgummen och hans bestman redan står i kyrkan? Går min brudtärna sedan, och sist jag och pappa? Eller går jag och pappa först och sedan min brudtärna?


     


    Tacksam för svar :)


     


    Ps. 12 dagar kvar!!!

  • jenniie123

    I fredags blev jag möhippad!

    Hade jobbat natten till fredagen, och innan jag åkte hem därifrån fick jag ett sms av en kompis "var färdig och duschad 12:15". Jag kunde ju absolut inte somna förrän kl. nio. Svärmor råkade ringa och väcka mig elva, så två timmars sömn senare dundrade mina vänner in hos mig, började sminka mig och fixa håret.
    Med champangeglaset i handen åkte vi mot hemlig ort. Jag fick underklädesfotograferas i vita spetstrosor och korset hahaha!! De bilderna ska min blivande man få sedan, så han vet inte om att jag var på fotograferingen.

    Sedan åkte vi hem till en av vännerna där jag fick bli ombytt i sådana där omatchande kläder man brukar få ha på möhippa... Och jag fick även en dunk med hembränt hahaha! Jag har berättat för dem förut att när jag och min blivande festade första gången bjöd han mig å hembränt, därför fick jag en egen dunk :)


    Resten av kvällen grillade vi, sjöng singstar och tillslut gick vi ut på krogen. HAde en skitkul kväll som jag aldrigkommer glömma :)

  • jenniie123

    Äntligen Fru Holm!
    Här kommer vår bröllopsberättelse:


    Klockan nio på morgonen, fredagen den 6:e juni, skjutsade min då blivande man mig till frisören där jag skulle få mitt hår fixat och få make up.
    Där bjöds det på cider, frukt och pastasallad. Jag och min frisör kom överens om att jag skulle tillbringa hela dagen fram till vigseln där, för att jag skulle slippa stressa och bli allt för nervös. Känslan var underbar fram till tolv ungefär, då började håret bli klart och vi började med sminket. Shit vad nervös jag blev! Dessutom ringde våran fotograf ocg sa att hon bli två timmar sen, då hon satt fast på tåget. Aaaah!! Panik! Ringde mamma som sa åt mig att lugna ner mig och att jag skulle ringa vår toastmaster. Och det var så skönt, för jag kunde bara släppa allt efter det. Vår älskade toastmaster tog över kontakten med fotografen och ordnade upp en ny plan för kvällen. Vi skulle ju nämnligen fotas direkt efter vigseln, men det blev alltså framflyttat två timmar.


    Klockan närmade sig tre, vilken var tidens för vigseln. Mamma och pappa kom förbi frisören, dit min brudtärna redan kommit och gjort i ordning sig. Mamma hjälpte mig med klänningen och åkte sedan till kyrkan vid halv tre. Jag, pappa och min brudtärna väntade till kvart i tre innan vi begav oss. Vi åkte några varv i byn innan det var dags för entre, jäklar var nervös jag va här! Men min pappa var ännu mer nervös, inför att gå in i kyrkan med mig. Men det gick bra! Ingångsmusik var Wagners Brudmarsch, min man Tobias stod i altargången med sin lillebror och bestman. Han hade inte sett mig förut och han sken upp i ett stort leende när han såg oss tåga in. Pappa gav mig en puss på kinden och överlämnade mig till Tobias, och vi två fortsatte fram till prästen. Psalmerna vi valde för dagen var 84, 201 och 199. Under psalm 201 glömde kantorn bort sista stycket, men det lättade bara upp stämningen. All nervositet släppte vid det ögonblocket! Min svägerska spelade "För kärlekens skull" av Ted Gärdestad på tvärflöjt och där var det nära till tårar. Någonting jag alltid kommer minnas var stunden vi höll i ringarna och gav våra löften, samtidigt som vi tittade varandra djupt in i ögonen, det var sån enorm kärlek!!


    Utgångsmusik var "All of me" med John Legend, och DÄR kom krokodiltårarna. Jag hade hållt mig tills dess. Jag som hade trott att jag skulle böla mig igenom hela vigseln. Men den låten är så underbar och all nervositet släppte. På kyrktrappen kastades fågelvänligt ris och sedan begav vi oss mot raggalbilen som egentligen skulle ha skjutsat oss till fotografen, men förde oss istället till festlokalen där mingel, tilltugg och brudskål väntande. Under hela dagen hade vi underbart väder, solen sken och jag brände mig till och med i solen! Runt halv sex kom raggarbilen igen och skjutsade oss till fotograferingen, under tiden fick gästerna gå tipspromenad som handlade om oss. Fotograferingen var underbar, återigen bubblade så mycket kärlek!


    När vi kom tillbaka var det dags för trerätters middag, tal, spex och bildspel som vi inte haft en aning om. Så himla lyckat! Dessutom hade de annordnat "ljussången" där alla tände varsitt ljus, som sedan vi fick sätta i en stor bräda med våra namn, datum och hjärtan inristade. Hjärtat var borrat med 54 hål, vilken även var antalet på våra gäster och därmed ljusen som tänden för oss. Mäktigt! Skoleken utfördes och tjejernas/killarnas pussar, då en av oss gick ur rummet. Haha, den var jag inte beredd på!


    Bröllopstårtan intigs halv tolv på natten! HAha, jag trodde klockan då var runt 21-22 på kvällen. Efter brudvalsen till Ulf Lundells slåt "Hon gör mig galen" så började festen. Vi dansade till halv fyra på morgonen.


    Sån himla underbar dag. Så mycket kärlek och känslor! Små saker som gick snett, men endå ordnade upp sig bra. Detta kommer jag minnas förevigt!

Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet