Inlägg från: Micaelan |Visa alla inlägg
  • Micaelan

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    Hallå! Jag gör er sällskap här då jag också ska gifta mig i juni, 14 närmare bestämt. Nu till kruxet, min käre blivande make friade igår, så jag har alltså 5 månader på mig att få ihop bröllopet, inte över ett år som många av er andra. ;) Lite stressande men jag är världens lyckligaste, superfint frieri och jag svävar på moln. :) 14 juni är vårat datum, och i år är det en lördag så det känns bäst så även om jag kommer få panik mellan varven av stress. :p Redan idag har jag googlat vigselplatser för fulla muggar och ska börja ringa runt på måndag, bara att hålla tummarna. :p Bara att komma på var vi ska vara är ett projekt i sig, han är från Haparanda, jag ifrån Ludvika i Dalarna och vi bor i Stockholm. Så var vi än väljer så kommer många gäster få resa långt. Lutar dock ändå åt Dalarna, för många i min släkt har småbarn. Drömmen skulle vara någonstans runt Siljan, men det kan man väl glömma såhär nära inpå, men drömma kan man alltid. ;) Har ni några toppentips till en "nyplanerare" så kom med dem gärna. :)

  • Micaelan
    Milli skrev 2014-01-14 20:01:43 följande:
    Jennie1414: Jättefina kort :)

    20110519: Vi hade också tänkt ha knälång klänning först men den ena tärnan ville inte visa benen så då körde vi på lång istället :)

    Dessa har vi beställt, i rosa såklart! ;) Hoppas dom är lite ljusare i verkligheten än på bilden, eller iaf ljusare än mer cerise men de blir som de blir =) 


    Var har ni köpt klänningarna och vad kostade dem? De gröna skulle nämligen kunna vara något för mina tärnor. :)
  • Micaelan

     Varning för bildbomb och långt inlägg ;)

    Min ena tärna och bästa vän är make up artist och gjort även brudfrisyrer förr så vi testade smink och hår tillsammans med min nyinköpta  brudklänning igår. Min största mardröm är frissigt hår, så vi gick och frågade om bra hårspray som får lockar att hålla men som motverkar frissighet, blev tigsade om PROFFS hårspary, men VARNING på den. Mitt hår vart som sockervadd och nästintill omöjligt att arbeta med. Hon har gjort massvis med frisyrer på mig förr utan problem men nu kunde vi ente ens få till volymen, och frissigt som attan! :(

    Men om ni tänker denna frisyr med lite mer volym uppe på hjässan och utan frisset så har vi nog hittat hem. :) Min tärnas kamera sög märkte jag nu, men framtill är det utbakade flätor som går från varsin sida av benan och bakåt. I flätan har vi fäst pärlor och brudsjöja så det blir som ett diadem. Baktil är det röda rosor och brudslöja.

    Klänningen ä helt täckt i spets och jag har satt dit ett cemefärgat band med pärlor under bysten. Den är dock för stor i bysten därför åker den ner och väckar sig. men bara den sys in där så försvinner väcket.

    Fick en chock när jag såg mig i spegeln. JAG SKA GIFTA MIG!?!? Haha så underbart men så skumt. :)

    Vad tycker ni? :)







  • Micaelan

    Hejsan!

    Skriver extremt sällan då jag mest kollar i mobilen och inte kommer mig för att skriva i den, men jag kollar varje dag och tycker det hela är superspännande.

    Jag gifter mig 14 juni för övrigt. Nära nu! :)

    Jag har tidigare lagt in bilder på min klänning och frisyr, men eftersom många funderar över sina mäns kläder så tänkte jag bjuda på bilder på hur min snygging kommer se ut! ;)

  • Micaelan

    Det har gått trögt för mig ett tag, svårt att bestämma mig angående dekorationer, in-syning av klänning ligger på is under lite viktnedgång, veliga tärnor, renovering i hemmet osv. Men idag fick jag äntligen pricka av något på To do-listan!

    Jag köpte mina skor. Handgjorda från Etsy. Både de med klackhöjden på bilden samt ett par likadana fast i ballerina version för att skona fötterna framåt natten. De är handgjorda. Det gick på 1250kr totalt med frakt och allt. Helt okej för två par handgjorda skor. Jag är lycklig. så skönt att få något gjort!

  • Micaelan
    Kittwn skrev 2014-04-06 21:39:39 följande:

     

    De är samma som jag har! Platta beställde jag. Jätte jättenöjd! 


    Åh, skönt att höra från någon som sett dem i verkligheten! Jag tror de blir toppen!

    Och sicken härlig möhippa du verkar haft, perfekt. :)
  • Micaelan

    Yennie: Glöm inte bort att njuta lite också. ;) Möhippan blir säkerligen toppen, och när det väl blir av så kommer du säkert uppskatta att det blev en överraskning. :)

    Kan du inte prata med toastmastrarna och förklara och få lite info i alla fall? :)

    Själv har jag äntligen prickat av lite saker i alla fall. Hämtade ut ett paket idag med såpbubblor och engångskameror. Tärnornas klänningar är på väg och imirgon ska vi till ikea och köpa servetter och lite annat, som enkla vaser och burkar som jag ska dekorera med decoupage.

    Största problemet just nu är att jag spenderade några dagar på sjukhus med inflamerade tarmar, jag är bättre nu men är fortfarande svullen vilket gör att jag inte kan lämna in klänningen för att sys in än. Hur nära in på brukar man kunna gå till skräddare och justera klänning?

  • Micaelan

    NU börjar jag bli stressad. Började undra hur länge det skulle ta. ;)


    Gjort mig osams med H&M flera vändor. Efter mycket om och med så bestämde jag och mina tärnor att de skulle få ha deras ljusgröna chiffongklänning som de har på nätet, för att det skulle gå lättare att byta om det blev något fel, istället för kinaklänning.


    De skickade två av fyra klänningar och sedan sköt de upp leveransen på de andra 2 till den 20 Juni!!?!?!?! Jag gifter mig den 14 Juni. Jag ringde och var smått galen, undrade hur de kan påstå att något finns i lager när det sedan ska ta 2,5 månader att leverera. De var väldigt nonchalanta först, men sedan när jag sa att det var till tärnklänningar så fick de eld i baken och vips hade de hittat två klänningar att skicka, så de är på  väg nu.

    MEN de första två de skickade, som jag fick direkt, då har klantoxarna skickat fel storlek! Det fanns ingen tärna som kunde ha den lilla storleken de skickade, så idag fick jag ringa och skälla igen. Och fick till svar att trots att det är DE som gjort fel så är det inte säkert att de kan få fram en ny klänning i rätt storlek före bröllopet.. Vill bara gråta... För nu är det lite för sent att våga chansa och beställa kinaklänning, vill ju gärna att de ska hinna prova dem före bröllopet. :P Speciellt eftersom mina tärnortt är rätt petiga med vad de ska ha på sig pga väldigt stor byst och sådant, rätt bh måste funka osv.


    Dessutom är alla mina tärnor utspridda över hela Sverige, så inte direkt att vi bara kan ta en shoppimgrunda och plocka upp någon klänning.


    Drygt.  Tack för att detta forum finns så man kan avreagera sig lite innan man går på´t igen. ;)

  • Micaelan

    Nokaro: Jag har som dig! Gifter mig i Leksand, så jag och min blivande bor i stuga tillsammans tors-fre och fixar massa förberedelser, sen på fredag eftermiddag/kväll så åker han ut för då ska jag ha myskväll med mina tärnor. :)nästa gången han ser mig blir vid vigseln och det blir också första gången han ser klänningen och alltihop. Haft så svårt att hålla det hemligt i 4 månader, men så värt det att få se första reaktionen där. :)

  • Micaelan

    Vad kul att det börjar närma sig nu, det märks på hur mycket som händer här i tråden. Kul med alla hippor också! :)

    Idag kom jag på att jag vill ha någon slags spetsbolero jag kan ta på mig senare, en ganska billig. För sent att beställa från kina och vara säker på att den hinner fram.

    Har någon tips på något ställe med en snygg spetsbolero till bra pris och snabb leverans?

  • Micaelan

    Vad kul med ett fickur! :)


     


    Tack för tipsen med spetsbolero, får kolla runt lite mer. :)


     


    Hämtade min vigselring häromdagen, såhär kommer mina ringar bli att se ut tillsammans (när man ser den nya blanka så inser man hur lortig ens andra ring är :P) :

  • Micaelan

    Jag hade möhippa förra helgen, så kul! Jag är Nintendo.nörd så hippan hade Super Mario-tema och alla var utklädda! Jag fick vara mitt hatobjekt Prinsessan Peach såklart. Så gjorde vi olika utmaningar utnder dagen som minispelen i Mario Party, på kvällen åkte vi gokart eller ja Mariokart såklart. Vi var även på en dagkonsert med ett av mina favoritband Movits och jag fick sjunga in i micken och fick en signeradtröja, :D


    Toad och Luigi strippade dessutom all the way för mig, jag skrattade så jag grät! Bästa dagen! Så överlycklig med ansträngningen mina kära vänner gjorde! Det enda trista var att endast 4 av de ca 20 tjejkompisarna jag bjudit bemöda sig att komma :/ men mina bästa vänner var där och jag är så tacksam! :D

  • Micaelan

    okej, jag är på jobbet och det är den datorn som får mina inlägg att bli helt bananas med allt huller om buller, hoppas ni har överseende ;)

  • Micaelan

    Vilken vacker musik! :)

    Som ingång tänkte jag överraska med att ha sjungit in Sarek's Om du tvekar, i en studio, eftersom min blivande nämnde en gång att han hade en dröm om att jag sjöng på vigseln och att det gjorde honom lycklig. Blir mycket intryck, jag kommer in till överraskningsmusik plus att han aldrig sett klänningen och det, jag hoppas det blir bra. :)

    Sen ska en solist sjunga Gårdakvarnar och skit -Håkan Hellström och Coming home -Marit Larsen.

    Utgång vet jag inte. :/

    Första dansen blir With me-Sum 41.

  • Micaelan

    Imorgon är det dags. Sitter här på terassen till vår hyresstuga i Leksand och tittar ut över Siljan. Det känns så magiskt och lite overkligt. Tyvärr sovit dåligt hela veckan för att jag ligger och grubblar på smådetaljet och om jag glömt något, haha.

    Festlokalen påbörjades igårkväll och den kommer bli supervacker när den är klar. De första långväga gästerna kom igår kväll och resten kommer idag. Så himla roligt att kunna strosa runt här på campingen och hälsa på alla nära och kära som är här för vår skull! Längtar till imorgon!

    Vet vi är många som viger oss imorgon, önskar oss alla lycka till. Och grattis till alla som redan hunnit ha sin drömdag.

    Nu ska jag bara njuta! :D

  • Micaelan

    Äntligen hemma! Längtat efter att få dela min historia, men bt har vägrat ta mina mobilbilder. Nu är jag hemma i vardagen igen och kan använda datorn.


    14 juni gifte vi oss. Helt perfekt var det. Har tänkt på det i efterhand, om jag kunde ändra minsta lilla detalj så skulle jag inte göra det.


    Då alla kom långväga så hade vi lite grillning vid vår stuga dagen innan så folk som inte träffats fick hälsa. Väldigt lyckat. Dock så var man ju så spänd och lycklig så jag och min blivande gick mest runt och skakade på huvudet för allt var så overkligt.


    På kvällen så sov min blivande med sina marskalker och jag med mina tärnor. På bröllopsdagens morgon så började jag med att dansa och studsa i sängen av glädje, mina tre tärnor hängde på haha. Sedan ut på terassen och vädret var heeelt perfekt! Strålande sol och blå himmel. Sedan var det hår och smink för hela slanten medans min man checkade in på hotellet. Det var abra han stackaren som fick panik, han ringde mig och halvt hyperventilera för att han inte hitta några manchettknappar. Då har jag varit så inne i allt pyssel så jag glömt ge honom de specialbeställda jag köpt i present. :P Nåväl en marskalk kom och hämta så det löste sig, Min mans faster kom på förmiddaggen med brudbukettten. Den var ett spännande projekt. Hon är utbildad florist, men vi åkte dagen innan och köpte de fina blommorna vi kunde hitta i en liten blomsterbutik, och jag kunde inte blivit nöjdare över resultatet, wow!


    Hur man än planerar så tar allt längra tid, fem minuter före vigseln så hoppade vi in i bilen med mamma. Mamma gick ner till vigselplatsen vid vattnet och det var tecknet för att det började. Då startade min bror en stereo med en låt jag sjungit in som överraskning till min man och jag och mina tärnor kom gående över en bro och ner till vattnet. DÅ när jag såg alla och hörde musiken förstod jag att det var på riktigt, då kom första tåren redan, haha. Min man var så fin och så lycklig,
    Solisterna sjöng perfekt under vigseln. Gårdakvarnar och skit och Coming home.


    Fotograferingen efteråt gick bra. Så även skålen och middagen. Sedan fick vi leka lite och dansa.  Allt var så himla bra. Mest överväldigende var alla talen. Mina toastmastrar kämpa för att få ihop det. 3 st hade anmält sig, så de tänkte sprida ut dem under kvällen, det slutade med att hela 12 st höll tal ! Direkt ur hjärtat och vackra tal allihopa, vilken gråtfest!


    Nu är jag fru och jag är så lycklig att det är äckligt nästan! ;) Grattis till oss alla, juni var magiskt!



    Lite varierad kvalité på bilderna beroende på vartierade fotografer och mycket nersparat från facebook.

  • Micaelan

    Haha kul att de inte lägger bilderna som man la dem utan bara går bananas och kastar om. Men, men ni ser ju vad det är i alla fall. ;)

Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet