Inlägg från: iso |Visa alla inlägg
  • iso

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    Kul att se allas listor på vad som borde fixas, det närmar sig ju trots allt. :)

    Vi kommer ha lite annorlunda bröllop som startar först sen eftermiddag med champagne och snittar. Därefter middag med förrätt och huvudrätt. Efter det blir det vigsel på plats (borglig) med champagneskål och bröllopstårta efteråt. Sen blir det fest! Lite nervöst att testa ett nytt koncept men upplägget passar oss bra och jag hoppas det kommer funka också. Dessutom har vi fått tag på en helt underbar lokal/plats att va på här i Göteborg och de fixar mat, dukning, dryck m.m. så vi inte behöver tänka på något. 

    Efter missöde med skräddaren (får byta skräddare helt enkelt) så är jag mest orolig för klänningen just nu. 

  • iso
    meandmylove skrev 2014-05-01 18:09:34 följande:

    ISO, vad är det som går fel med skräddaren? Nu blir jag nervös då jag har klänningen hängande hos sömmerskan och ska komma och måtta och få sydd samma vecka som bröllopet (höggravid).

    Kul med ny ordning i den anbars ganska enformiga bröllops ordningen! Hade vi inte gift oss i kyrkan hade det passat även mig bra.

    Betty84, att du handlar på panduro!! Hjälp!! Jag tycker dom är rena rånet oftast. Jag pysslar mycket både i bröllopssamanhang och annars och köper gärna saker på cchobby (finns nätbutik och butik i Torslanda, göteborg), in-ex (butik/nät) eller på panduro-outleten i Kungsbacka :).

    Igår satt jag och gjorde framsida till gästboken, helt klart nöjd. Synd att jag inte kan lägga upp bilder på detta dumma forumet.

    Vigselprogram har jag gjort klart på datorn men väntar med att printa tills vi haft möte med präst så allt kommer i rätt ordning osv. Vi har en tecknad bild på framsidan av inbjudningskorten och den har jag använt mig av i både vigselprogram och gästbok för att knyta påsen, bild finns att se tidigare i tråden.


    Problemet med skräddaren har varit att de inte hållit vad de lovat. Den skulle vara klar för provning (jag köpte färdig klänning billigt och ville göra justeringar hos skräddare) efter 1 1/2 vecka. När 2 veckor gått ringde jag och då hade de inte ens börjat. De kom inte heller ihåg vilka ändringar det var jag beställt. Efter totalt fyra veckor då de iofs gjort viss sömnad ringde de och sa att de inte skulle hinna med den sista justeringen. Då så jag att de inte verkade så intresserade av det här uppdraget och att jag kanske borde gå nån annanstans. en uppfattning som de delade.

    Jag vill tillägga att jag inte varit bridezilla på något sätt utan haft ganska små justeringar som jag begärt och som de först sagt att de skulle fixa. håll er borta från cityskräddarna i gbg helt enkelt. 

    Vad gäller vigseln så har det alltid varit självklart för mig att gifta mig borgerligt och den blivande mannen hade inga invändningar. Däremot var det svårt att hitta ett sätt där det "vårt". Men nu känns det bra, och jag håller tummarna för vädret då vi hoppas kunna vara ute :)
  • iso
    meandmylove skrev 2014-05-01 22:05:52 följande:

    ISO, jag förstår till 100%. Jag var inne hos skrädderiverkstaden på kungsgatan(?) Precis vid NK iallafall för att prata om ändringar för 2 tärnklänningar och min brudklänning. Hon var SUPEROTREVLIG och hade inte tid och var oförskämd så jag ville verkligen inte lämna där. Lämnade istället hos en brudklänning affär i Helsingborg där de har en bra sömmerska. Mycket dyrare men förhoppningsvis värt det, dom är ju trevliga rara och snälla iallafall.

    Attityden och första intrycket säger ofta mycket, något alla inom servicebranchen borde lära sig!!


    Men OJ, Skrädderiverkstaden tänkte ju jag lämna till istället för cityskräddarna.. Om de är dåliga, vem ska jag då gå till?? Hur kan det va brist på bra skräddare i gbg? Jag ringde skrädderiverkstaden i veckan och då hade de någon där som skulle vara "expert" på brud- och balklänningar. 

    I brist på alternativ går jag nog dit och testar, det är så lite kvar nu. Egentligen bara ett band runt midjan som ska fixas. Men SUCK på detta med skräddare alltså.
  • iso
    Power of Love skrev 2014-05-10 13:20:20 följande:
    Oj det gick väldigt fort för att vara beställt från utlandet (tycker jag iaf ). Tror verkligen att den blir en hit :) Och vilken underbar bild på din katt! :D
    Men allvarligt?! jag hade blivit galen och mina tjejkompisar gjorde så mot mig. Är också närmare 30 och skulle absolut inte vilja klä ut mig och springa runt på stan. jag var också väldigt tydlig med detta och som tur var så lyssnade dem på mig och möhippan blev hur bra som helst. lite överraskningar så att jag ändå fick göra nåt som jag inte gjort förut men ändå grejer som kändes OK.

    hur svårt kan det vara att ändra planerna om att gå runt på stan? kräver ju knappast planering mer än inköp av själva dräkten men det kan de ta tycker jag. om du verkligen inte vill detta så hade jag sagt till igen. vad är det för vänner som inte lyssnar? det är ju DIN möhippa, inte deras.
  • iso
    Betty84 skrev 2014-05-11 17:39:24 följande:
    Nu har jag konfronterat båda mina tärnor. Den ena är förbannad på den tjejen som berättat detta för mig. Den andra säger att hon inte hade något med detta att göra utan detta var en idé som två av mina andra vänner (ej tärnor) kom med. 

    Jag undrade varför hon inte kunde sagt ifrån (hon har dessutom huvudansvaret) men då blev hon lite småsur och sa att då kan vi lika gärna skita i att göra något kul och istället bara ses på kvällen och boka bord nånstans. 

    Ska ringa henne om en stund igen och försöka prata med henne. Det är inte det att jag inte vill ha aktiviteter, men jag tänkte mig en mer mysig hippa med t.ex spabesök på dagen. 
    jag menar såklart inte att va elak mot dina vänner heller på något sätt. men det är ju för din skull möhippan sker, inte för att de ska ha kul på din bekostnad. 

    jag fick kidnappning med mc, volleyboll, lunch, spa och restaurangbesök. det var precis lagom och väldigt snällt. en tiara fick jag ha på mig men det kunde jag stå ut med :)

    hoppas det löser sig och att du kan få dem förstå grejen med att du ska va bekväm. alternativet är ju att du tvingas göra saker och det blir ju inte kul för någon.
  • iso
    Jonnas skrev 2014-05-12 21:42:06 följande:
    Idag fick vi hem mina ringar . Så himla nöjd ! Vill gifta mig NU !
    åh vilka fina! 
  • iso
    Caisa skrev 2014-05-13 10:38:35 följande:

    Men det här med att folk ska lära känna någon ny - ska ni sitta ner hela dagen/kvällen? Man hinner väl träffa människor genom mingel med. Jag sitter själv hellre med någon jag redan känner och är bekväm med och har trevliga samtal och diskussioner, det är iallafall så jag har tänkt när jag gjort vår placering. Sedan har jag försökt sätta par lite vartannat och mitt emot varandra istället för bredvid, men då jag har blandat flera par som känner varann sedan tidigare. Tror att alla kommer att uppskatta sina bordsgrannar på vår fest. :)


    Vi har resonerat precis som dig. Gästerna sitter i huvudsak med folk som de redan känner eller i vart fall är bekanta med. Vi vill prioritera en god och avslappnad stämning.

    Själv har jag aldrig fått sitta med min respektive på ett bröllop utan hamnat ganska avigt så jag vet hur viktigt det är. det startar ingen partystämning direkt även om man själv är villig att försöka. middagarna är oftast långa och det är ju feststämning man vill ha, inte mingel och marknadsföring för en själv liksom. 
  • iso

    kanske ska förtydliga angående mitt tidigare inlägg: jag går ganska ofta på just mingel och middagar i form av representation (marknadsföring). vid de tillfällena har jag inte problem att konversera med människor jag inte känner och ha en trevlig stund. men ett bröllop för vänner vill jag gärna vara med just vänner och min respektive och ha bara ha kul.

  • iso
    Jonnas skrev 2014-05-13 14:22:38 följande:

    Tack Iso och Kittwn ! Så spännande att hämta ut ringarna. Lägga gärna upp bilder (om ni vill såklart) är kul att se. Finns ju så många fina. Skulle vilja ha en på varje finger .


    kan du berätta lite mer om dem, vad har du valt för material och stenar?

    jag ska hämta mina den 23e... ska försöka få upp en bild då :). håller med dig om att man borde ha en på varje finger, så fint!
Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet