Inlägg från: iso |Visa alla inlägg
  • iso

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    Jonnas skrev 2014-05-13 17:12:57 följande:
    Det är vitguldsringar (ej rhodinerade på bilden) med briljantslipade diamanter. 12 stycken på förlovningsringen och 10 stycken små på vigselringen med en 0,30 i mitten. D-F VS stenar.

    Åh vad kul, då längtar du till den 23e antar jag ? Ja gör det!
    jättefina! kul att det är nån mer än jag som väljer diamanter. :)

    själv har jag  en alliansring (13 stenar) som förlovningsring med princesslipade diamanter. vigselringen ska vara lite smalare i skenan och kommer att ha en ganska stor lite rektangulär cushionslipad diamant (modifierad briljant).

    LÄNGTAR ihjäl mig sen jag beställde i vintras. kvalitén på stenarna är ungefär som dina (det skiljer ett steg i färg mellan den stora och de små för min del, men det syns nog inte när det är såpass nära i nivå). 
  • iso
    meandmylove skrev 2014-05-13 19:41:11 följande:

    Hur kommer ni göra entré på festen?

    Vi kommer ha mingel på innergården inväntar på vår ankomst (kanske 30 min så alla hinner samla sig) sen kommer vi in genom portarna. Men ska man ha någon speciell musik? Ska toastmastern uppmärksamma vår ankomst? Tänkte då att alla skulle vara försedda med bubbel så vi har brudskål precis när vi kommit. Hur gör ni?


    våra toastmasters kommer vara beredda så att alla har ett glas redo när vi kommer dit. hoppas alla gäster kommer i tid också :)
  • iso
    meandmylove skrev 2014-05-13 20:01:07 följande:

    ISO, det får man ju förutsätta! Ja det tänkte vi också. Men ska ni ha någon speciell musik? Eller ska toastmastern typ säga att här kommer brudparet? Annars kommer ju ingen märka att man kommer haha


    njae, det kommer vara musik på stället vi är på. bakgrundsmusik så den står på och så går vi in liksom tror jag. (du hör ju osäkerheten i detta nu när jag börjar fundera). tror inte toastmasterna säger något mer än kanske att när vi väl är där att de utbringar en skål. shit, ju mer jag skriver desto mer märker jag att vi inte funderat över detta tillräckligt. en sak till upp på listan.... :)
  • iso
    meandmylove skrev 2014-05-13 21:37:26 följande:

    ISO, ja allt börjar verkligen komma ner på detalj nivå och det är många saker som oroar mig lite. Tex detta med om vi ska väcka uppmärksamhet när vi kommer till festen. Brudskål en, är det då ett typ "hurra hurra hurra" men utbringar? Ska vi ta mat först eller sist? Hur gör man med brudvals en? Ska det också väckas uppmärksamhet? Eller ska man bara börja spela ochh sänka belysningen?


    vad menar du med brudskålen? vilken är den? jag tänker att toastmasterna får lösa allt sånt. hurra hurra hurra tror jag vi undviker :) 

    vi får maten serverad så vi behöver inte fundera på den delen. det här med brudvalsen (i vårt fall inte vals utan dans) oroar mig lite. dels låten, hur jag ska röra mig i min klänning osv. jag tror våra toastmasters markerar på något sätt och att låten drar igång och att vi då ställer oss och kör igång. 

    sen är jag lite orolig för "lekar". där har vi varit ganska tydliga men allt kan ju inte undvikas heller.... 
  • iso
    meandmylove skrev 2014-05-13 22:43:53 följande:

    Brudskål är vad jag förstått första skålen efter vigseln innan middagen. När brudparet anlänt till festen/middagen. Oftast skålas det i champagne/mousserande.

    "Till brudparets ära och lycka utbringas brudskålen."

    "Den ska enligt gammal sed vara en enda skål och ordet brudskål ska inte upprepas under bröllopsmiddagen."

    Detta citerat från Magdalena Ribbing som även ger förslag på vad den som utbringar skålen kan säga:

    "-Svea och Sven önskas en underbar framtid och all lycka i den traditionella brudskålen. Skål!"

    "Ofta förekommer det att ett fyrfaldigt, eller trefaldigt leve utbringas för brudparet i samband med den."


    OK, vi kommer ju gifta oss efter middagen så jag antar att vi har nån annan variant. jag/vi försöker styra bort från alltför mycket av de supertradionella inslagen faktiskt, inte för att det är fel på dem utan för att det inte passar vår fest liksom. någon form av skål blir det ju såklart, men om ordet brudskål finns med kan jag inte garantera :)
  • iso
    Jonnas skrev 2014-05-13 23:25:52 följande:
    Glömde skiva att jag har en liten diamant i vigselringen mellan våra namn .
    Åh, vad fint! aldrig hört talas om det förut, men det var ju verkligen en strålande idé :)
  • iso
    Betty84 skrev 2014-05-14 20:10:59 följande:

    Hej tjejer.

    Nu har jag med hjälp av min tärna provat klänningen för första gången hemma. 

    Hämtade hem den i lördags. Nu när jag provade den upptäckte vi ett hål i släpet, där spetsen är påsydd. Vidare är det bruna och svarta fläckar på sömmen. Dessa fläckar är inte stora, och syns bara om man kollar noga, MEN, om man köper en klänning för nästan 10 000, skall man då acceptera sånt?

    En annan sak är att spetsen ser nött ut vid brösten. Alltså ser det ut som att nån kommit åt med typ ett kardborreband och sen dragit bort den. 

    Jag är hemma sjukskriven och mår inte särskilt bra. Vet inte om jag orkar bråka med butiken. Skickar jag min mor kommer hon kräva pengarna tillbaks och så står jag utan klänning 1,5 mån innan bröllopet. 

    Så ledsen just nu, vad hade ni gjort??


    jag hade inte accepterat. förstår att det är jobbigt om du är hemma sjukskriven för annat, men försök orka eller ta hjälp av någon. för 10 000 kr ska du absolut få en ren och hel klänning. hoppas det löser sig!
  • iso

    Med typ sex veckor kvar till bröllopet beställde jag idag spontant en ny brudklänning med ca sex veckors väntetid. det gäller att ligga på maringalen.... :)

  • iso

    meandmylove: jo men det vet dem och det skulle lösa sig. ändå lite nervöst :) samtidigt så känns denna mer som vad jag var ute efter från början. jag har ju haft sånt krångel med skräddarna också att jag liksom tröttnat på den andra lite även om den är fin. får väl sälja den. mannen fick vara med idag och han tyckte också att det kändes mer "jag". 

    har tyvärr ingen bild..än. men den är väldigt enkel och lite bohemkänsla. 

    www.zetterbergcouture.se/kollektioner/ss2014/

    här är länk till samma kollektion som den är ifrån, fast min fanns inte med på bild. 

    känns som att ju närmare bröllopet kommer desto mer grejer krånglar jag till. fick för mig häromdagen att vi kanske skulle ha gåvor till gästerna också. oklart varför, tror inte det blir av. sen blir jag hyperstressad för minsta lilla grej, typ att mannen behöver byta till en storlek större i kavajen han köpte. men han tror det finns typ all tid i världen att byta och inget händer. han har flera ansvarsområden där verkligen ingenting händer. kommer ha tjatat sönder honom till W-day. :)

    har ni fått löst allt nu?

  • iso
    jessi85 skrev 2014-05-20 11:07:15 följande:

    Jag har börjat vakna tidigt på morgonen för att tankarna på bröllopet bara snurrar.... måste coola ner mig, kan inte hålla på så här i mer än tre veckor till!


    haha! känner igen mig. Tydligen kan man få post wedding depression också?! och då har vi fem veckor kvar ungefär. jag klagade av mig lite i gnälltråden igår, kändes bra :)
  • iso
    Imsevimse skrev 2014-05-21 21:51:51 följande:

    Åh jag har börjat inbilla mig att det kommer att bli fruktansvärt varmt med den klänning som jag hade bestämt mig för, samt att när jag provade den idag så kändes den inte alls bra då den klämmer åt om magen iom att det är korsettliv i överdelen. Så nu behöver jag råd, vilken av följande två klänningar röstar ni för? Börjar ju dra ihop sig så har inte tid att hålla på vela =) 


    jag hade valt den första, tycker den är snyggare i ryggen. men båda klänningarna sitter bra på dig. 
  • iso

    jag hämtade också min (ena) klänning idag hos sömmerskan. känns SÅ skönt att ha det klart och att jag till slut fick tag i en vettig sömmerska. det blev jättebra så nu återstår beslutsångesten när jag ska välja mellan denna och den andra. vi får väl se, i-landsproblem helt enkelt.

    meandmylove: skulle det inte funka men nån fin flätad korg eller skål (typ kristallliknande skål).  det finns ju också en del fina emaljerade hinkar som kan funka. beror ju lite på bröllopet vad som passar bäst.

  • iso
    Nokaro skrev 2014-05-28 21:06:51 följande:

    Hjälp! 
    Jag har helt fastnat nu med det här vigselprogrammet. Hur har ni gjort era? Beställt färdiga på nätet eller bara printat ut egna på papper?


    Vi kommer inte ha vigselprogram men beställa "festprogram" från optimalprint. finns massa olika sidor att välja på. det är väl en ork- och kostnadsfråga egentligen :)

    vi beställde våra inbjudningar och de blev hur bra som helst.
  • iso
    Nokaro skrev 2014-05-28 22:01:51 följande:
    Ja vi beställde våra save-the-date kort och inbjudningskort från calligraphen. Tänkte beställa även vigselprogrammen därifrån men nu har jag hejdat mig lite med det när jag såg att det kostar 2500 kr för det jag vill ha... Får väl försöka fixa ihop nåt själv o printa ut.. Slantarna bara flyger iväg nu de här sista veckorna på det ena o det andra som man kommer på att man bara mååååste ha. 
    men jösses!? nu vet jag inte hur många gäster ni är men våra "festprogram" kostader typ 600 kr till 50 pers. 2500 hade jag inte lagt. kolla runt lite då kanske, finns ju massa sidor att beställa på.
  • iso

    kul att höra om alla som har kommit i mål! här är det 1 1/2 vecka kvar....

    ett problem har dock dykt upp. vi hade gästerna klara, bordsplaceringen klar mm. men så fick två gäster droppa pga sjukskrivning samtidigt som två som inte kunde komma dök upp. det är bara det att bordsplaceringen föll helt på vissa bord med avhoppet så vi fick göra om allt, och nu stämmer inte vårt program (där bordsplaceringen framgår) längre. 

    någon som fått samma problem och har några tips? det kan väl inte vara helt ovanligt att blir sådana här rockader?

  • iso
    meandmylove skrev 2014-06-20 07:10:29 följande:
    Här kommer en mobilbild på mig och min MAN på vår dag 140614. 
    Ni som ännu ej gift er, ni har något fantastiskt framför er. 

    Kram till er alla 
    Så fina ni är! Verkar som att klänningen sitter jättebra och att sömmerskan lyckades! :)
  • iso

    på lördag är det dags här också!

    tyvärr ser ju vädret allt annat än lovande ut (skit också!) men vad ska man göra liksom. på västkusten har vädret än så länge alltid varit bättre än vad de sagt att det ska bli men det är ju tråkigt att man verkar pricka en av de sämre dagarna på hela sommaren....

  • iso

    jag är väldigt glad för vårt bokade tält i vart fall...

    men sant, det kan hinna ändras. alla ställen ger ju lite olika prognoser också. och hittills håller jag mitt hopp uppe med att gbg har levererat över prognoserna tidigare under våren. flera gånger har de "varnat"  om kallt väder och vi har haft det hur fint som helst...

  • iso

    äntligen! hoppas ni andra fick det lika bra som oss. vi går fortfarande omkring och kan inte fatta att precis allting klaffade och blev bättre än vi någonsin kunde drömt om. vi fick vårt glada, avslappnade borgliga bröllop med massa skratt under middagen, vigseln (världens bästa vigselförrättare) och festen. 

Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet