• Plätti­s
    Äldre 9 Apr 18:02
    79941 visningar
    592 svar
    592
    79941

    Augusti 2014!

    Hej! 
    Jag har suttit ganska länge och väntat på att någon ska starta en tråd för bröllop i augusti 2014, men nu kunde jag inte vänta längre utan gjorde det själv! 

    När och var ska ni gifta er? Hur har ni tänkt? Hur långt har ni planerat? Kyrkligt eller borgerligt? Stort eller litet? Jag är nyfiken!

  • Svar på tråden Augusti 2014!
  • Äldre 11 Jan 18:26

    Hej hej 

    Hoppar in här i Augusttråden :) den 16/8 är dagen med stort D :)

    Nu är det 30 sidor som jag ska läsa igenom för att hänga med vad som hänt här i tråden.

    Självklart så snurrar det i huvudet med mijoner frågor, hoppas på att hitta lite tips här..

    Men den fråga som är nummer ett just nu är klänningen. Funderar på att kanske hyra eftersom jag känner att det inte är något som är viktigt att just ha en köpt klänning. Hur ska ni göra ? verkar som majoritet  verkar ska köpa. Vad tror ni om att hyra klänningen ?

     

  • veronk­an
    Äldre 11 Jan 21:17

    Hej! Jag och min karl ska också gifta oss den 9e aug som flera andra här. Tänk vad tiden går fort. Det var i slutet på juli som vi bestämmde oss vart vi skulle vara. Eller nä, det bestämmde vi långt innan dess. Min man bjöd mig på en romantisk weekend för några år sen på Görvälns slott. Så himla fint. Då sa vi; när vi gifter oss så ska vi vara här! Så i Juli bokade vi slottet för bröllop. Vi har ju en bröllopskoordinator som bokar det mesta åt oss. Så skönt att bara kunna välja att göra de roliga sakerna. Vi har fått massa tips på detaljer jag iaf aldrig tidigare skulle tänkt på. Allt är i stort sett bokat för oss, bara smådetaljer kvar. Vi ska ha en infiltrationskomiker som är med i serveringspersonalen. Det kommer bli sjukt kul att se gästernas reaktioner!! Och idag beställde jag även min klänning. En Garamaj. Såååååå fin. Kände mig så otroligt vacker. Har dock dåligt samvete över priset, argh!!!! Var först på Whitebirds på norrmälarstrand och provade några klänningar. Fick hjälp av en kvinna som hette Sara. Superduktig och serviceminded! Kan rekommendera henne! Men det blev en Garamaj tillslut, tror klänningen hette Nolita. Det jag sliter mitt hår över är inbjudningarna. Eftersom gästerna ska sova över är det rätt mycket information som ska skrivas med. Svårt att få tag i kort som räcker till. Ngn som har ett tips? I februari har vi möte med kökschefen för att sätta menyn. Längtar efter det. Vi har även bakat in tårtan i menyn. Kommer serveras i portionsbitar till kaffet. Mini tårtor, hur sött är inte det? Ååå vad jag längtar till 9e augusti

  • Äldre 12 Jan 19:45

    Vi ska ha den viktigaste informationen på inbjudningskorten, sen ska vi ha en hemsida där man kan skriva lite med beskrivande :)

  • Äldre 13 Jan 10:32

    Halloj! Här hoppar jag in Glad
    Jag blir fru den andra augusti! Valde mellan detta datum samt 9:e och 16:e augusti, men då min blivande svägeska fyller år den 9:e och att den 16:e är min brors bröllopsdag och min pappas födelsedag så blev beslutet lätt! Flört

    I det stora hela så har vi bokat kyrka, festlokal och hotellnatt! Brudklänning är inhandlad, typ "save-the-date" är skickade och vigselringen är köpt! Nu tittar vi på förlovningsringar för vi har bestämt oss för att uppdatera dessa för att passa vigselring samt för att min m2b vill ha en finare och bredare ring (ja vi var inte de rikaste när vi förlovade oss..Drömmer) Just nu försöker vi få till det med den präst vi vill ha, håller tummarna!

    Smågrabbarnas näbbkläder är delvis köpta och jag tittar nu mycket på brudskor, näbbklänningar och andra tillbehör! Övrigt pysslar jag på med lite dekorationer, hittar mycket fint på Ebay bla!

    FrkJeppa: www.brollopstorget.se/Forum-16-81/m4090082.html ! Ett inlägg en bit ned redogör för lite olika butiker i Stockholm! Jag tror att iaf de flesta är aktuella ännu. Dock vet jag inte om du ska tro på alla rekommendationer, vissa stämmer säkert men exempelvis Bröllopsbutiken i vasastan hade iaf jag mycket bra service på! De fanns många klänningar jag gillade (hittade två jag älskade! Men det beror väl på vad man gillar..) och de var supertrevliga :) Glöm inte att kolla upp ifall du måste boka tid på respektive butik för att prova!

  • Äldre 14 Jan 11:09

    Åh nu har jag beställt min brudklänning!!! Skönt att äntligen ha bestämt sig och kunna fokuser apå annat :) Och fortfarande tid om den skulle vara helt fel. Jag får visa när den kommer hem! I helgen var vi och kollade på vigselringar också. Jag har en enstensring som förlovningsring och ska nog bara ha en enkel som vigselring. i samma storlek så den inte blir så bred med båda rinagrna. har en 3mm-ring, så mer än 6mm blir brett tycker jag.

    Vi börjar landa i hur vi ska ha inbjudningskorten också. Känns också bra. Vi har fått så fina kommentarer på våra save-the date, så det är ju inte lika viktigt att inbjudningskortet blir extraordinärt, när save-the-datekorten satte stilen och känslan på bröllopet :) Vi ska skicka ut inbjudningskorten i typ mars-april tänkte vi.

    Nu när klänningen är beställd känns allt bra igen och nu är det ännu mindre stora saker att göra. Jag funderar just nu på små presenter till mina tärnor och hur bordet ska se ut. vi har mycket vitt och naturfärgat, men vill ha någon färgklick också! Förslag?

  • Äldre 14 Jan 20:30

    Angående vart man hittar sin klänning och tips tror jag att man kan få olika service beroende på dag och personal. Jag har tidigare skrivit om bröllopsbutiken i Vasastan som blev en besvikelse när jag bara fick testa tre klänningar och inte fota. Men tror om man kommer vardagar får man säkert testa flera. Deras Systerbutik (för de är de väl om jag förstått rätt) bröllopskällaren på Hornsgatan där fick vi fota. Jag tycker de är kul att ha korten nu när man väntar på den stora dagen. :) Någon som har förslag på florist i Sthlm? Ni som redan är klara med inbjudningskortet har ni gjort dem själva eller beställt? Sugen på att göra en del själv men inte helt säker än. Ingen direkt brådska känns de som när save-the-date är skickade! :)

  • Äldre 15 Jan 14:42

    Hej på er! Oj va ni gjort mycket!! Vårt bröllop blir också den 16 aug, men då min blivande tycker att det är alldeles för tidigt för att börja planera så är inte mycket bestämt. Kyrka, lokal och trubadur har vi iaf bokat. Klänningen får vänta då jag nu efter nyår tagit itu med mina gravidkg. Hoppas dom försvinner snabbt för jag är riktigt sugen på att åka iväg och prova klänningar. Vill även komma i min förlovningsring innan vi fixar ringarna. Vet ungefär vad vi är ute efter då förlovningsringen är vald efter hur jag ville ha vigselringen. Spånar idéer på inbjudningar, bukett, bordsdekorationer m.m. då jag vill att allt ska gå i samma färg men kan inte bestämma mig. Är ju mammaledig så budgeten är även tajt så man vill ju ha billiga tips på hur man kan göra. Har ni bestämt färgtema, blommor och sånna saker??

  • Äldre 15 Jan 15:50

    Färgtema är bestämt. Inte riktigt hur brudbuketter ska se ut. Kommer ha buffé som vi gör själva. På det sättet håller vi nere kostnaden för mat. Klänningen ör beställd via ebay så den blir också billig.


  • MissK
    Äldre 15 Jan 15:56

    För mig smäller det den 8/8! Det blir ett stort bröllop i Örebro och jag jagar just nu det ena och det andra. Hittills är lokal, catering, präst och sångare fixat! Blomdekoratör är på G och klänning/hår/smink är en jakt jag måste sätta igång med snarast!


    När bör man senast ha en klänning redo tycker ni??

  • MissK
    Äldre 15 Jan 15:57

    ..och fotograf!

Svar på tråden Augusti 2014!