• Plätti­s
    Äldre 9 Apr 18:02
    79504 visningar
    592 svar
    592
    79504

    Augusti 2014!

    Hej! 
    Jag har suttit ganska länge och väntat på att någon ska starta en tråd för bröllop i augusti 2014, men nu kunde jag inte vänta längre utan gjorde det själv! 

    När och var ska ni gifta er? Hur har ni tänkt? Hur långt har ni planerat? Kyrkligt eller borgerligt? Stort eller litet? Jag är nyfiken!

  • Svar på tråden Augusti 2014!
  • Äldre 5 Nov 08:01

    Vi ska också ha barnfritt, men det är bara två par som har barn av våra 60 gäster. Vi kommer ändå skriva att det är ett "barnfritt" bröllop, på något sätt. Detta för att alla ska veta lite vad det är för bröllop. Fint och vuxet.. Ska bli jättekul. Vi har verkligen bröllop först av alla i vår släkt och bekantskap, så det blir verkligen en härlig kärlekshelg :)


     


    Vi har nu bokat fotograf, dj, festplats med helhetslösning, toastmasters klart! Jag håller på att fila på inbjudningarna. Jag har tittat runt på flera sidor sär man kan beställa material men har inte fastnat för någon... Så jag har börjat skriva på en själv i word 2013, de har bra mallar... Sen kanske det blir utskrift på nått fint papper och ett annat papper runt. Hm får se. har ni hittat någon mall som ni tycker om? Vad ska ni skriva? Vi ska nog ha en hemsida med mycket info, eftersom vi ska ha tredagarsbröllop fre-sö.. Blir lite mer info då.

  • Äldre 5 Nov 12:47

    Vad roligt att det är i Håslöv! Vi ska ha festen ganska nära... På Söderslätts bygdegård heter det!!! Var aka ni ha er fest?? Ska ni vigas i Håslöv kyrka då? Pratade ni några priser med er blomsterhandlare? Vi hade tänkt oss vita rosor och ila gerbera!!! Hur långt har ni kommit i planeringen? 😊

  • Äldre 5 Nov 12:49

    Hur får man "namnet" på ngn lila??? Haha! Helt okunnig inom datorer!

  • Äldre 5 Nov 13:02

    Oj vad tiden går och nu är det bara nio månader kvar! Menyn är i det närmaste spikad. Ska provlaga maten under julhelgerna (någon som vet var jag kan få tag på renstek i Stockholm) och kommer passa på vid fästmannens (!!!) födelsedag i slutet av den här månaden att provbaka tårtan. Tänk att vi har turen att ha så fantastiska människor runt oss. Sångerna till vigseln har vi också hunnit spika.


    Det blir Sarah Dawn finers - med dig vid min sida och sen


    come rain or come shine (clapton versionen).


    Dessutom har min bästa väns mamma sagt ja till att viga oss!


    Vad gäller färgerna är det betämt till vanilj, gammelrosa och aubergine (bara lite av det sista).


    vi har också tänkt oss barnfritt och kommer väl att skriva nåt i stil med "vi tycker att era barn är underbara men väljer att fira den här dagen enbart i sällskap av våra vuxna vänner". Det kommer vara undantag för min systerson som ska vara näbb. Men det utelämnar vi i inbjudan. Vi kommer inte heller att önska oss några presenter. För oss känns det som present nog att våra gäster kommer och firar med oss, speciellt som vi kommer vara på en ort där inte så många av våra vänner bor.


    Nån mer än jag som längtar?

  • Äldre 5 Nov 17:47

    Jag och min fästman ska också gifta oss i augusti, den 9 är kapell och lokal bokat! Vi gifter oss i Stockholm. Save-the-date kort är fotade och tryckta på magnet, väntar bara på kuverten som vi beställde för ett tag sen men fortfarande inte dykt upp. På jakt efter fotograf och dj. Men även om någon har något bra tips på någon som gör make-up och frisyr så önskar jag rekomendationer. Klänning är inhandlad på Lilly, kan verkligen rekommendera ett besök där. Fina klänningar och super bra service! Men behöver boka tid på helger iaf. Barnfritt tänkte vi också ha, men oklart hur vi ska formulera. Svåra är halvmånaders bebisar som kommer finnas men då de flesta bor i närheten kommer de iaf hem på natten 😄

  • Äldre 5 Nov 18:04

    Vi gifter oss 9/8 i Helsingborg. Vi bor i Göteborg med vår 14 månaders dotter men gifter oss där vi har all släkt och vänner. Vi kommer ha ett orientaliskt bröllop (svensk/kurdiskt) med ca 140 gäster, med en budget på 100 000. Vi har bokat lokal och kyrka. Inbjudningskorten är snart färdiglagade sen ska de bara tryckas (jag gör egna). STD struntar vi i, skickar istället inbjudningar tidigare. Jag har tankar om blommor färger och dekorering. Har ej kollat klänning florist smink eller band.. mycket planering kvar! Ha det bra!

  • Äldre 6 Nov 07:45

    Har en fråga till erom klänningsprovning. Har ni provat klänningar i butik? Bokade ni tid då? Jag funderar på att åka till Stockholm med en kompis/tärna och prova lite. Dels för att jag vill testa vad jag passar in, men också för att det är kul. Hur gör ni? Jag bor i värmland, kanske det räcker med Bröllopspalatset i Degerfors och bröllopsbutiken i Karlstad?


    Risken är väl att jag vill köpa precis DEN klänningen om jag hittar något. Jag har tänkt att lägga max 4000kr på klänningen...


  • Äldre 6 Nov 09:03
    kärleken
    Jag provade klänning i flera butiker, de flesta vill att man bokar tid. Gå in på hemsidorna så ser du hur du gör.

    Jag skulle definitivt gå och prova, och risken är ju stor att man faller för något... (det gjorde jag). Som tur var på rea! Men du kan också beställa via kinasidor så klart.

    Du har ju Lilly i Stockholm som har fina klänningar i din prisklass. De flesta är ju lite dyrare tyvärr.
  • Äldre 6 Nov 11:31

    hmm. Ja vi får väl boka in lite besök då :) De har ju inte så bra öppettider på helger de flesta butiker jag tittat på..


  • Äldre 6 Nov 11:45

     


    Ja jag ska definitivt fråga om en bild eller så! Bra idé. Jag behöver ändå på dukning och så.. Jag vill egenltigen inte ha så mycket blomsterarrangemang utan vill mer ha små blommor i enkla små vaser.


    Typ sähär:


    Men det går väl att visa detta för dem med..



Svar på tråden Augusti 2014!