• Plätti­s
    Äldre 9 Apr 18:02
    78645 visningar
    592 svar
    592
    78645

    Augusti 2014!

    Hej! 
    Jag har suttit ganska länge och väntat på att någon ska starta en tråd för bröllop i augusti 2014, men nu kunde jag inte vänta längre utan gjorde det själv! 

    När och var ska ni gifta er? Hur har ni tänkt? Hur långt har ni planerat? Kyrkligt eller borgerligt? Stort eller litet? Jag är nyfiken!

  • Svar på tråden Augusti 2014!
  • Äldre 19 Dec 12:59
    Mawlinbry skrev 2013-12-16 16:36:23 följande:
    30 kilo till ska jag försöka gå ned, vi fårse hur långt jag hinner under våren, vill ju inte köpa klänningen försent heller. :D

    Kyrkan gör jag inget i, de fixar tydligen åt själva lite blommor i gången i små vaser och det duger för mig. :)
    2/8 -2014
    nej men precis. Fast jag ska kika på klänning nu i januari så jag får ett litet hum om vilken sorts klänning jag vill ha. Man kan ju lämna in den sen så den sys in där det behövs. :)
    Hur länge kan man vänta med klänningen sen tror ni?
  • Äldre 20 Dec 07:38

    sanondra det beror nog på vart du köper klänningen. Vissa är beställningsvara och vissa de kanske inte har hemma. När jag köpte min fanns den i rätt storlek och passade perfekt så jag kunde fått ta med mig den hem på en gång om jag ville 😄 Så mitt tips kolla runt och hör efter med butikerna hur just de fungerar så kommer du snart hitta din drömmklänning!!!

  • Äldre 21 Dec 00:42
    MariaG skrev 2013-12-20 07:38:27 följande:
    sanondra det beror nog på vart du köper klänningen. Vissa är beställningsvara och vissa de kanske inte har hemma. När jag köpte min fanns den i rätt storlek och passade perfekt så jag kunde fått ta med mig den hem på en gång om jag ville 😄 Så mitt tips kolla runt och hör efter med butikerna hur just de fungerar så kommer du snart hitta din drömmklänning!!!
    tack för tips! :)
  • Äldre 4 Jan 20:44

    Vi har oxå haft en svacka i planeringen men nu är vi på g igen... Ska göra klart våra inbjudningskorten snarast och tanken är att vi ska skicka ut dem i början av februari! Annars så är gästlistan f ärlig, så även kyrka och festlokal bokad. Dock funderar vi på och flytta festen till vår trädgård men inget som är hundra bestämt än.. Måste dubbelkolla mått och så innan vi bestämmer oss... Tärnkläningarna är köpta och jag har börjat med dekorationen som kommer bli väldigt enkel. Maten är nästan helt bestämd. Vi kommer att att ha festplankor/fat. Vi tänkte fråga min svåger om han kan tänka sig att agera fotograf. Ev gör vi en bröllopsfotografering av proffs innan vigseln men endast om vi känner att budgeten räcker till. När det gäller att dekorera kyrkan så tänker vi skippa de då vår kyrka är väldigt fin som den är. Jag har som mål att gå ner minst 20 kg till bröllopet och vill inte beställa klänning för tidigt då är risken att den inte sitter snyggt sen o dyr insömnads kostnad.. Men tänker ändå börja kolla för att ha ett hum om vad som finns och vilka möjligheter som finns. Oj glömde bort! Ringarna är beställda och de gör att allt känns mycket mer verkligt :) vi gifter oss 16/8 Hur går det för er andra?

  • Äldre 6 Jan 21:01

    Jag hänger på tråden Glad Vi gifter oss 9/8.


    Än så länge är kyrkan och lokalen bokad. Pappa ska vara fotograf. Vin, öl och cider är inhandlat. Dekorationer är till mesta del klart. Inbjudningarna är nästan klara och är planerade att skickas ut i slutet av månaden.

  • Äldre 7 Jan 02:35

    Jag hänger oxå med i tråden, även vi ska gifta oss 9/8.. Jag har kommit långt i planeringen, kyrka, fotograf, hår & smink, maten e planerad , köpt brudklänning & beställt tärnklänningar.. Och börjat handla in dekorationer:)

  • Äldre 7 Jan 18:29

    Här vill jag också vara med. Jag och min kärlek gifter oss den 16/8 hemma på den stora gräsmattan vi har bakom huset. Beställde tält imorse. Det blir ett som rymmer 90-95 personer. Själva vigseln kommer ske borgerligt också hemma antingen med gästerna sittandes på gräsmattan och vi (plus vigselförättaren som är en barndomsvän till mig, tärna, bestman och två barn i 5 års åldern en pojke och en flicka.) står på altanen. Skulle det regna får vi stå i tältet på ytan som sedan blir dansgolvet. Porslin, dukar mm köps på Ikea. Maten kommer vara närproducerad och levereras, kostar en del men smidigt. Klänning är inte beställd ännu men kommer göras i helgen, hittade en precis sån jag vill ha för "bara" 990kr". Kommer beställa skor från samma ställe för 459 kr. Ringarna beställs ikväll, vi har fått hem en ringstorleks provare och har kollat måttet på våra ringfingrarna flera gånger under dagen och nu känner vi oss säkra. Inbjudningskorten kommer skickas ut i slutet av februari och dem gör jag själv med papper och dekorationer av pärlor, band och små blommor i papper. Bröllopstårtorna är beställda, de blir 4 stycken, Ett stort vitt hjärta med ljus lila blommor gjorda av sockerpasta (heter det så?) runt kanten. På tårtan kommer min brudbukett finnas gjord i sockerpasta samt "brudparet". De andra 3 runda ljuslila tårtor med vita blommor och mörk lila text " Brudgum  Brud 20140816" Min brudbukett består av små vita, ljus lila blommor samt en stor mörk lila. Ja som ni nog förstått kommer dekorationerna och dukningen vara i vitt, ljus och mörk lila. Jag längtar såååååå.

  • Äldre 7 Jan 21:26

    Jag har väl inte skrivit så mycket i tråden, men nu lämnar jag den då vi bytt datum till 26 juli istället. Lycka till allihop!

  • Äldre 8 Jan 02:19
    Hjärta Japp vi har oxå augusti. den 2/8-14. Vår planering flyter på som den ska . Litet uppehåll över jul men nu är vi på banan på nytt. Inbjudnings kortena kommer postas i början på feb. Kyrkan o lokal är klart, kläningen inhanlad o kostymen lika så. Våra färger kommer vara Svart, rött och vitt. Lite i rockens stil men inte ett ghoff bröllop. Kläningen är vit. Ett traditionell bröllop med lite rockig´t inslag här o där. Tårtan ska en god vän göra maten lika så , dekorationer är nog det som kommer ta min tid ett tag nu. Dukar är klara. En stor fråga är stolsöverdrag eller inte.. Obestämd. Hoppas ni andra får ett lyckat bröllop o ett stort grattis till er ! Hjärta
  • Äldre 11 Jan 14:23

    Vi kommer inte ha några stols överdrag... Däremot kommer vi och dekorera tältet med ljusslingor och ev tyg annars blir de pompoms i tema färgerna... Ev lite ballonger bara för att fylla ut .... På borden kommer det finns en värmeljushållare och en liten vas med blommor i .... Vet inte om de blir för mkt eller för lite... Vi har inte så breda bord så vill inte heller att de ska bli för mkt... Tänkte börja kolla klänning någon som har typs på bra butiker i Stockholm??

Svar på tråden Augusti 2014!