• Plätti­s
    Äldre 9 Apr 18:02
    78647 visningar
    592 svar
    592
    78647

    Augusti 2014!

    Hej! 
    Jag har suttit ganska länge och väntat på att någon ska starta en tråd för bröllop i augusti 2014, men nu kunde jag inte vänta längre utan gjorde det själv! 

    När och var ska ni gifta er? Hur har ni tänkt? Hur långt har ni planerat? Kyrkligt eller borgerligt? Stort eller litet? Jag är nyfiken!

  • Svar på tråden Augusti 2014!
  • Äldre 1 Nov 13:00
    Plättis skrev 2013-11-01 09:22:57 följande:
    Det finns jättemånga trådar som handlar om det här, och trådar där det blivit galet och gästerna OSA:t att de tar med sig barnen för att man formulerat sig otydligt. 

    Jag jobbar med att skriva, och har klarspråk som specialområde. Principen är att skriva så att det inte kan misstolkas. 

    "Vi väljer att fira vårt bröllop endast med de barn som står oss närmast, alltså våra egna barn och våra syskonbarn." 

    Man behöver ju inte vara elak bara för att vara tydlig, men tänk på att om ni inte skriver exakt det ni vill kommer någon att ta med sig sina barn eftersom de tycker att de borde få vara där. Fundera över om det är okej att barnen är med på vigseln men inte på middagen eller om det ska vara barnfritt rakt igenom. Vigseln brukar i allmänhet vara öppen för alla, men det kan ju vara så att man ska vigas på festplatsen eller liknande. 

    Kom också ihåg att om någon ammar kan de inte lämna sitt barn hemma, då måste det få följa med. Alternativt stannar mamman (eller båda föräldrarna) hemma.  
    Nej jag är också mer för rakt på sak. I den stilen du beskrver. Jag har skivit "Vi har valt att endast bjuda våra egna barn samt syskonbarnen.
    Men sedan tycker jag det blir svårt. 
    Jag ammade tex inte mina barn utan flaskmatade. Det kan ju någon annan göra också inte bara jag..
    Ska man skiva barn under 1? Eller barn i behov av sina föräldrar?

    Vi viger oss långt ifrån vårt och våra vänners hem så det finns ingen anledning att bjuda barnen till kyrkan. 
    Bättre att inte bjuda dem alls. 
    Har inget emot barn men eftersom nästa alla mina kusiner och vänner har barn skulle det inte bli så mycket till fest utan bara en massa spring efter barnen..
  • Plätti­s
    Äldre 2 Nov 12:48
    Icalundahl skrev 2013-11-01 13:00:13 följande:
    Men sedan tycker jag det blir svårt. 
    Jag ammade tex inte mina barn utan flaskmatade. Det kan ju någon annan göra också inte bara jag..
    Ska man skiva barn under 1? Eller barn i behov av sina föräldrar?

    Vi viger oss långt ifrån vårt och våra vänners hem så det finns ingen anledning att bjuda barnen till kyrkan. 
    Bättre att inte bjuda dem alls. 
    Har inget emot barn men eftersom nästa alla mina kusiner och vänner har barn skulle det inte bli så mycket till fest utan bara en massa spring efter barnen..
    "Barn i behov av sina föräldrar" kan betyda mycket mer än bara små barn som behöver matning. Att skriva barn under ett år är i sådana fall bättre. Eller skriv att de ska höra av sig om de har frågor, typ om man får ta med sig sin tiomånaders som rent teoretiskt skulle kunna vara hos far- eller morföräldrar för en kväll. 

    Jag har inga barn, men att få vara ledig en kväll och umgås med bara vuxna istället för att ha ett gråtande barn på armen hela kvällen skulle inte kännas så dumt Så många kanske känner att de vill lämna barnen hemma (med barnvakt då). 
  • Äldre 2 Nov 18:38

    Hej! Här är ytterligare en augusti brud här.... Närmare bestämt den 16/8 vi blir ca 100 gäster och vår budget ligger på Max 90 000 , helst så mkt som möjligt under utan att de ska kännas för snålt. Kyrka och festlokal bokad, inbjudningskorten är påbörjade men långt i från klara. Vi har tänkt att skicka ut inbjudningarna i början av februari. Maten har jag börjat att kolla olika catering och begärt lite offerter men det är svårt ringarna har vi hittat även om de blir lite i dyraste laget. Men vi vill inte snåla på dom eftersom tanken är att man ska ha dom hela livet sen ju. Vi bor i södra Stockholm och kommer ha mkt gäster från Skåne. En hel del barn kommer vara bjudna men vi tänkte skriva typ; " Barn är hjärtligt välkomna men Tänk på att det är en bröllopsfest och inget barnkalas." Funkar det eller är det lite luddigt eller rentav stötande?

  • Plätti­s
    Äldre 3 Nov 15:15
    FrkJeppa skrev 2013-11-02 18:38:28 följande:
    En hel del barn kommer vara bjudna men vi tänkte skriva typ; " Barn är hjärtligt välkomna men Tänk på att det är en bröllopsfest och inget barnkalas." Funkar det eller är det lite luddigt eller rentav stötande?
    Välkommen till tråden  
    Jag tror att det går att hitta en bättre formulering. Hade jag fått det hade jag tänkt "Okej, de vill nog helst inte att jag tar med mig mitt barn, men vill inte skriva det rakt ut".

    Det finns en tråd som handlar om det här, jag minns inte vad den heter, men det var massa kloka tankar i den. Många förslag på formuleringar också. 
  • Äldre 3 Nov 15:37

    Härlig tråd!!!! Ytterligare en Augustibrud, 23/8!!! Vi har kommit en ganska bra bit på vägen med planering. Har lite funderingar på blommor... Någon som redan spikat det? Jag hade tänkt mig lila gerbera och vita rosor... Vårt tema kommer vara lila! Någon mer ifrån Malmö än jag?? Svårt det med "inga barn" vi hade tänkt att skriva.... Barn är underbara vill vi lova , men ikväll får de stanna hemma och sova! Kan det vara något?? Hur långt har ni kommit i planeringen!!?

  • Äldre 3 Nov 18:14

    FrKJeppa
    Jag tror den formuleringen är lite luddig. Jag hade inte förstått att du inte vill ha med barn om du bjuder dem. Snarare hade jag nog tänkt att vi får åka lite tidigare (efter middagen) med ungarna för de vill ha en fyllefest...

  • Äldre 3 Nov 22:17

    Ok... Tack för tankarna... För vår del så får barnen självklart vara med då våra två egna barn är med dock vill vi att gästerna ska veta att de kommer att festas till men ingen fyllefest..så vi vill att man ska tänka på att de inte är barnen som står i fokus utan att vi och vårt bröllop.

  • Äldre 3 Nov 22:23

    Tacksam för alla tankar o tips... Tack.. Vi hade från början planerat å gifta oss i juni men ingen kyrka o fetlokal klaffa så då flyttade vi datumet till vårt andra alt. Nu känns de bra o inbjudningarna kommer skickas ut i början av februari.. vi har dock inte skickat ut några save the date... Behöver man de om man skickar ut inbjudningarna ca 6,5 månad innan bröllopet?

  • Äldre 4 Nov 06:46

    Vi kommer också skicka vår inbjudningar då någon gång och tycker det räcker med det! Kommer inte skriva något om att vi vill ha ett barnfritt bröllop, kanske skriver det på hemsidan annars tänkte jag ta det vid osat, har iofs bara 5 kusiner med barn, inga vänner som har barn o inga på min m2bs sida. Tror inte de vill ha med sina barn faktiskt så blir nog inga problem med undantag för en som kommer amma som såklart får komma:)

  • angeli­ca aspegr­en
    Äldre 4 Nov 15:53

    Silvnell2014 - Jag kommer också från Malmö, bor inte där nu men i närheten! :) Vad roligt var ska du gifta dig? Vi ska gifta oss 9/8 i Håslöv =D

    Jag var hos vår blomsterhandel nu i helgen och pratade lite om blommorna men vi har inte bestämt så mkt mer än rosor. Vår färg är också lila och ivory.

    Jag gillade din formulering ang barn. Vi ska också ha ett barnfritt bröllop med undantag av sambons son (som blir hämtad efter middagen) samt mina syskon (yngsta 11år).

Svar på tråden Augusti 2014!