Inlägg från: FrkJeppa |Visa alla inlägg
  • FrkJeppa

    Augusti 2014!

    Hej! Här är ytterligare en augusti brud här.... Närmare bestämt den 16/8 vi blir ca 100 gäster och vår budget ligger på Max 90 000 , helst så mkt som möjligt under utan att de ska kännas för snålt. Kyrka och festlokal bokad, inbjudningskorten är påbörjade men långt i från klara. Vi har tänkt att skicka ut inbjudningarna i början av februari. Maten har jag börjat att kolla olika catering och begärt lite offerter men det är svårt ringarna har vi hittat även om de blir lite i dyraste laget. Men vi vill inte snåla på dom eftersom tanken är att man ska ha dom hela livet sen ju. Vi bor i södra Stockholm och kommer ha mkt gäster från Skåne. En hel del barn kommer vara bjudna men vi tänkte skriva typ; " Barn är hjärtligt välkomna men Tänk på att det är en bröllopsfest och inget barnkalas." Funkar det eller är det lite luddigt eller rentav stötande?

  • FrkJeppa

    Ok... Tack för tankarna... För vår del så får barnen självklart vara med då våra två egna barn är med dock vill vi att gästerna ska veta att de kommer att festas till men ingen fyllefest..så vi vill att man ska tänka på att de inte är barnen som står i fokus utan att vi och vårt bröllop.

  • FrkJeppa

    Tacksam för alla tankar o tips... Tack.. Vi hade från början planerat å gifta oss i juni men ingen kyrka o fetlokal klaffa så då flyttade vi datumet till vårt andra alt. Nu känns de bra o inbjudningarna kommer skickas ut i början av februari.. vi har dock inte skickat ut några save the date... Behöver man de om man skickar ut inbjudningarna ca 6,5 månad innan bröllopet?

  • FrkJeppa

    Vi har oxå haft en svacka i planeringen men nu är vi på g igen... Ska göra klart våra inbjudningskorten snarast och tanken är att vi ska skicka ut dem i början av februari! Annars så är gästlistan f ärlig, så även kyrka och festlokal bokad. Dock funderar vi på och flytta festen till vår trädgård men inget som är hundra bestämt än.. Måste dubbelkolla mått och så innan vi bestämmer oss... Tärnkläningarna är köpta och jag har börjat med dekorationen som kommer bli väldigt enkel. Maten är nästan helt bestämd. Vi kommer att att ha festplankor/fat. Vi tänkte fråga min svåger om han kan tänka sig att agera fotograf. Ev gör vi en bröllopsfotografering av proffs innan vigseln men endast om vi känner att budgeten räcker till. När det gäller att dekorera kyrkan så tänker vi skippa de då vår kyrka är väldigt fin som den är. Jag har som mål att gå ner minst 20 kg till bröllopet och vill inte beställa klänning för tidigt då är risken att den inte sitter snyggt sen o dyr insömnads kostnad.. Men tänker ändå börja kolla för att ha ett hum om vad som finns och vilka möjligheter som finns. Oj glömde bort! Ringarna är beställda och de gör att allt känns mycket mer verkligt :) vi gifter oss 16/8 Hur går det för er andra?

  • FrkJeppa

    Vi kommer inte ha några stols överdrag... Däremot kommer vi och dekorera tältet med ljusslingor och ev tyg annars blir de pompoms i tema färgerna... Ev lite ballonger bara för att fylla ut .... På borden kommer det finns en värmeljushållare och en liten vas med blommor i .... Vet inte om de blir för mkt eller för lite... Vi har inte så breda bord så vill inte heller att de ska bli för mkt... Tänkte börja kolla klänning någon som har typs på bra butiker i Stockholm??

  • FrkJeppa

    Tack ska jag kolla där vi ska börja kolla klänning nu när som helst. Ikväll blir de att klippa ut de sista till inbjudningarna och sen skriva klart texten.. Så vi bara till att sätta ihop dem sen. Annars tycker jag att det mesta planerat... Ett par saker till att dubbelkolla och fixa....

  • FrkJeppa

    Nu har det hänt lite.... Inbjudningarna är klara och postade i dag :) I onsdag gav jag o sambon ut för att börja kolla klänning och kläder... Med blandade känslor så tar jag mig till brud och fest på vilken service... Dock hittade jag inte min klänning där... Men efter 4 klänningar och i tredje butiken så tar jag på mig en klänning och wow denna är helt perfekt.... Dock va jag inte redo att ta beslutet då... Så jag la undan klänningen då det va sista exemplaret och går inte å beställa... Jag gick tillbaka igår och provade den och känslan bilen helt perfekt men försäkerhets skull ville jag prova en annan och den va oxå jätte fin... Så jag hade två favoriter och jag hade svårt och välja men när jag tog på favorit klänningen föll allt på plats det är den jag ska ha... Så nu är klänningen köpt en Romantica Phoebe blev det... Pricken över iet va att jag fick klänningen för 6900kr istället för 9300 så de känns riktigt bra. nu känns allt mkt mer verkligt och jag längtar till augusti.

Svar på tråden Augusti 2014!