Inlägg från: Principisessan |Visa alla inlägg
  • Principisessan

    Vi med små bröllop

    om det inte får plats i kortet (som för övrigt var jättefint :)) så hade jag nog bara skrivit om själva vigseln o sånt i själva kortet, och sen tagit det rosa pappret som inlaga och skrivit "efter vigseln hoppas vi att ni vill delta i /håller vi/har vi ett champagnemingel kl xx på xxx 

    eller nåt sånt :)  

  • Principisessan
    Pandan skrev 2013-03-17 13:09:36 följande:
    Hej alla,
    Några tips hur  man går tillväga om man ska planera ett litet bröllop och okomplicerat bröllop i Sthlm?
    vi kommer vara max 20 pers och min blivande vill att vi absolut bjuder dessa få gäster som kommer på mat/fika.
    Jag har lobbat för skansens-drop in och min blivande tycker att det blir för trist.
    Vi har inte bokat präst eller borgerlig vigselförättare och vi "måste" gifta oss i år. Jag får lite panik, hittar knappt lokaler som tar så få gäster och vigselförättare/präst måste man tydligen boka långt i förväg också.
    Har ni kollat med kyrkan (om ni nu ska vara i kyrkan) om de har en församlingslokal att hyra ut? Vi har ju löst vårt minibröllop så, vi lånar församligens lilla bibliotek som är lagom stort för vårt sällskap. 
  • Principisessan

    vi gjorde lite tvärtom, dvs jag fick en förlovningsring och han får sin vid ring vid vigseln. han ville bara ha en ring så då blev det så. Han har en 5 mm bred vitguldsring
    ...som för tillfället är på storleksändring då tanten i butiken där vi köpte den var så påstridig om det kommer ramla av om han inte valde 1/2 storlek mindre... snopet när ringen var för liten när den väl var klar :/ Men men, det blir nog bra när den väl är ändrad, de stod för kostnaden iallafall. 

    Nu känns det som att jag har koll på det mesta och det är bara 2 veckor kvar till bröllopet. förstår inte hur det kunde gå så fort :)

    allas kläder är numer klara, även barnens. Och så köpte jag conversekopior till ungarna. en kollega till mig är make up artist i botten, så hon kommer sminka mig. Idag handlade jag de skuggor som jag vill ha så har jag kvar dem sen också. tyckte det var så snygga färger när vi provsminkade. 

    Efter en massa velande så bestämde jag mig för att köpa min brudbukett. TROTS att jag är florist egentligen. Känner att jag inte alls hinner med annars. Så jag var till floristen idag och berättade vad jag tänkt mig i färger och med de huvudsakliga blommorna. I övrigt fick hon rätt fria händer.

    På måndag ska jag till frisören och fixa utvväxen på slingorna, så att det sr fräscht ut och antar att vi då bokar tid för provuppsättningen. 

    och så vann jag ju en hotellövernattning via mitt jobb här för ett tag sedan så jag ringde hotellet och frågade om jag kunde nyttja den men bara betala mellanskillnaden till en tvårumssvit, vilket gick bra. Så det ska bli riktigt lyxigt. Sa inget till sambon, tänkte överraska honom då han tror att vi ska ha ett vanligt dubbelrum :)

    Sen i övrigt så är det inte så mycket kvar, allt är nog inhandlat, så när som på servetter och ljus.
    och så måste jag boka tid för nagelförlängning. Är larvigt förtjust i fransk manikyr, så det blir nog det

    *pustar ut* känns bra det här... och börjar få en hel del bröllopsnerver nu  

  • Principisessan
    PimPim83 skrev 2013-03-23 06:22:26 följande:
    Oj är det bara två veckor kvar för er del. Spännande! Förstår att du börjar få bröllopsnerver nu då. Skrattande
    jo det är ju det :) 
    Trots att det är ett litet bröllop så är det rätt mycket att ha koll på. 
  • Principisessan

    Ebbaa: vad är det för gravyr han ska ha? 

    här har jag testdukat lite.. lite svårt att få till det helt när man inte har allt hemma ännu dock :)
    Men nåt åt det här hållet, slät vit duk med spetstyg över. Böckerna under kakfat mm så att det blir i olika höjder.
    Kaffekoppen med fejkblommor i ska visualisera färska rosor och så ska det förstås vara innehåll i burkarna och riktigt fika i kakfatet. Och så tilkommer tårta, smörgåstårta, finger sandwiches och praliner mm.

    Vet inte hur jag ska göra med servetter. Antingne ha rosa tygservetter vikta som rosetter på varje plats, eller som en liten tunn kaffeservett bara under fatet på koppen.. vet inte riktigt.





    vi kommer nog inte ha plats med ett eget bord med allt fika, så jag tror nog att vi blir tvunga att ha allt på bordet. Dock så är bordet rätt stort så jag tror att man kan få plats utan att det ser för plåttrigt ut 

     
  • Principisessan

    bildbombar lite till här Var inne på ica och fick syn på massa fina ljus, så nu råkade jag i mitt värsta habegär visst glömma bort att det skulle vara grönt i dukningen också, men skit samma :) Älskar ljusen! 
    Tror nog att detta blev mycket bättre.(måste bara köpa ett till ljus eftersom jag visst råkade köpa ett för lite.

    KOm på också att jag har ju massor med olika sorters tårtpapper. Tyckte det var rätt fint att ha under ljusen istället för en löpare som jag hade tänkt först. (och duken ska ju då vara ren och slät, inte fläckig och skrynklig som här)  



     

  • Principisessan
    Teresa L skrev 2013-03-25 10:51:17 följande:

    Hej!


    Jag hoppar gärna in här o suger åt mig av lite tips och idéer. :)


     


    Vi hade först tänkt ha ett stort bröllop med pompa och ståt med kyrka, präst, lokal o hela paketet nu i sommar. Klänningen måttbeställdes och gästlistan landade på över 100 pers. Men ödet ville lite annorluna och till midsommar kommer det en liten bebis. :)


    Så vi kör istället ett litet borgligt vårbröllop i maj med våra närmaste sås om föräldrar och syskon med respektive så vi kommer bli ca 30 pers.


    Jag tänkte höra lite hur ni gör med tex dukning. Vi ska bjuda på egengjord planka med lite kallskuret o såna saker samt tårta efter vigseln hemma hos svärföräldrarna. (Tårtan kommer att köpas)


    Blir det fjantigt om man lägger mycket krut på en fin dukning ändå när det "bara är vi" eller vad tycker ni?


    välkommen till tråden. Vad kul med både bebis och bröllop.
    Tycker absolut att ni kan göra en fin dukning även om ni har ett mindre bröllop. Vi är bara 9 pers (oss inkluderade) och jag tycker det är jättemysigt att få göra en fin dukning så att det blir lite extra högtidligt.
    En klar fördel är ju dessutom att om man är ett mindre sällskap så blir det inte för stort projekt att duka fint heller. Det tar inte evigheter, man kan göra extra fint och tex köpa de lite finare ljusen/blommorna istället för att snåla för att man blir ruinerad om det ska vara väldigt mycket på 10-20 bord 
  • Principisessan
    Teresa L skrev 2013-03-25 11:08:00 följande:

    Det har du ju faktiskt rätt i. :) När man satt och räknade på de saker man gärna ville ha på den "stora dukningen" så hoppade ju hjärtat över ett slag eller två.


     


    nej men faktiskt! med fina blommor så är det ju tex bara att köpa ett 10-pack rosor på mataffären och det räcker ju till en stor fin bukett eller blommor på flera bort. Allt för drygt 50 kr. 

    Såg din klänning i den andra tråden, den blir nog jättefin! 
  • Principisessan
    Teresa L skrev 2013-03-25 11:23:25 följande:

    Vi får se vad jag lyckas med. :) Får uppdatera när dagen d är här. Bättre sida än denna att få inspiration och tips finns ju inte. :)


    Tack så mycket. Jag bara hoppas hoppas hoppas att den passar! :)


    :) ja jag håller med. och så är folk rent generellt så hjälpsamma och trevliga här. Så det är rätt kul att bara sitta och läsa om andras bröllop också här på bt :) 

    förstår att du är pirrig.köpte min klänning från kina och var supernervös över att vi skulle ha måttat fel. som tur var så var det rätt, så när som på lite stor spets"bolero" men det var inte så svårt att sy in själv tom. 
Svar på tråden Vi med små bröllop