Inlägg från: Principisessan |Visa alla inlägg
  • Principisessan

    Vi med små bröllop

    Börjar känna att jag har en ide om hurdana blommor jag vill ha. Är det någon som hr koll på när pioner börjar dyka upp i butikerna, vi gifter ju oss i april.

  • Principisessan

    ah jo det har ni nog rätt i. Det går ju att beställa hem men då kostar de väl därefter också. Vill ha en fin "skir" bukett som doftar gott och eftersom vi inte har massa gäster som kan vara allergiker så hade det varit underbart med pioner och liljekonvaljer.. får nog kolla vad de ska ha för dem i så fall. Annars om det  blir för dyrt får jag nog tänka om 

  • Principisessan

    Ja det är ju mindre snyggt med de hårt packade bollarna, då kan det lika gärna vara :) och det finns ju fina andra alternativ i så fall. Måste gå och kolla i butiken jag brukar handla blommor på, de har säkert bra idéer :)

  • Principisessan
    Ebbaa skrev 2013-02-24 20:57:58 följande:
    Okej, tack så mycket för de! :)
    Ja, gör så :) de vet ju säkert.
    Jag är mest nojjig att svärmor inte skall låta mig få riktigt som jag vill utan att det skall bli som hon vill (hon är florist och skall göra alla blommor). Redan nu har hon gjort klart att jag borde ha murgröna hängandes i buketten, för de första tycker ja inte de är fint och för de andra får jag utslag av att hålla i de :/ hmm.. vi får se hur de blir.
    haha, ja de kan ju vara rätt viljestarka ibland de där släktingarna :) 
    jag är faktiskt florist själv men inte jobbat som det på 10 år, så man tappar ju jättemycket av när blommade vad, osv. :)
    Gör dock brudbuketter ibland åt bekanta när de gifter sig, vilket är himla kul. Nu när jag gett mig på att göra vår tårta, även om den är liten, så tar det ju rätt mycket tid. Funderar på om jag ska låta någon annan göra antingen tårtan eller blommorna. Frågan är om jag vågar överlåta det till någon annan bara, plus att gör jag det själv så par jag ju väldigt mycket pengar.
    Men tankarna går väl mot något likande detta. Denna bukett tycker jag är tokfin, det måste inte vara endast en blomsort och det måste inte vara pioner, men själva stuket.


     och så är jag förälskad i detta handtag gjort av blad. Tänker att det vore så fint med ett likadant, kanske ev att det sitter en "tassel" du vet en sån där liten garndintofs på handtaget. Eller så blir det overkill med tofsen. 


    Tänker att buketten antingen ska vara helt rosa, eller gräddvit och rosa. eller gräddvit, eller gräddvit med svarta detaljer. Dock om jag kör på de svarta detaljerna så känns inte hantaget lika givet. 
     Barnen får små "väskbuketter" liknande denna, fast med matchande blommor till min bukett. Blev så kär i denna väskbukett att jag ett tag funderade på att ha en sån själv istället för en vanlig brudbukett men kände sen att det nog ändå gör sig snyggare till min klänning att ha en vanlig bukett. 


     
  • Principisessan

    ebbaa: aj då :) du får låta bli att nämna det innan, hon har väl ändå den goda smaken att inte kommentera klänninen på bröllopsdagen ;) 

    Jo, kanske ska göra det ändå. Få se hur det blir. Är ju sådär som person att jag älskar att pyssla, men tar lätt på mig MASSOR och så står jag sen uppe halva natten för att fixa, och det är ju kanske inte så smart om jag inte ska se ut som en tvättbjörn runt ögonen sen.
     

  • Principisessan

    Tycker också den kompromissen ni kommit fram till låter bra. Det är ju så svårt när man försöker hålla det litet. För oss så är det både ina föräldrar och vänner som väldig gärna vill vara med, och för det på tal då och då. Själv får jag dåligt samvete och vill ju inte utesluta någon, så jag skyller på min blivande och säger att han inte vill för han har så dålig kontakt med sin familj. Och det har han ju, men egentligen handlar det ju om att jag är en mespropp och har så svårt att säga nej. Dock är min blivande införstådd i det hela och tyckte att det var ok att jag skyllde på honom :) ee vad förfärlig jag är

  • Principisessan

    Haha mjade en lokal florist och frågade vaddet kostade med liljekonvaljer i början på april... 25 st liljekonvaljer för 700kr hahah tror jag hoppar det ! :)

Svar på tråden Vi med små bröllop