• Vi med små bröllop

  Lör 12 jan 2013 12:51 Läst 42924 gånger Totalt 336 svar
  Lör 12 jan 2013 12:51

  I denna tråd kan vi som planerar mindre bröllop, med under tjugotalet gäster, diskutera och utbyta tips med varandra. 
  Många andra trådar handlar om större bröllop och det jag saknat är en tråd för oss som har färre antal gäster. 
  De mindre bröllopen finns ju i alla varianter och det vore kul att veta hur just ni ska göra :) 

  Själva ska vi ha ett tebröllop i april med vigsel i kyrkan. Närvarande är vi, våra 4 barn, våra 2 bästa vänner och fotografvännen som även fotar oss. 
  Efter vigseln har kyrkan hyrt ut sitt ruskigt söta lilla bibliotek där det finns plats för oss att äta/fika. Där dukar vi upp fingersandwiches, små kakor, lite ostar, kanske scones och så en bröllopstårta i format mindre då vi inte är så många. 
  Sen på kvällen går vi på restaurang och lyxar till med en jättefin restaurang. Barnen är hos barnvakt över natten och vi traskar iväg till vår bröllopssvit. 

  Så välkomna in och berätta gärna om hur ni tänker på er stora dag! 

   

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-01-12 13:03
  Eller ja, inte exakt under 20-talet gäster men där i krokarna. :)

 • Lör 12 jan 2013 13:28 #1

  Bra initiativ!  Som jag skrev i en annan tråd så planerar vi också ett litet bröllop. Vi blir ca 15 personer sammanlagt. Jag och sambon, våra (då) två barn samt närmaste familjen. Troligtvis borgerlig vigsel och sedan "bara" middag, inte fest. Vi ska ha barnvakt på natten men har inte bestämt om vi tar en natt på hotell eller sover hemma.

  Mitt tips för små bröllop är sidan intimateweddings.com/. Där definierar de visserligen små bröllop som under 75 gäster, och det är stort för mig. Men tycker ändå det finns mycket bra tips och inspiration där. :)

  Kul att man inte är ensam om att planera ett mindre bröllop. Ibland känns det så när man är inne i forumet...Flört


 • Lör 12 jan 2013 15:03 #2

  vi vill nog inte ha så stort bröllop faktiskt. typ.. runt 15-20 pers. men det beror ju oxå på. liksom.. man vill ju inte trampa folk på tårna genom att inte bjuda dom.. på min sida släkten är det lugnt. men min fästman vill bara bjuda sina tre kompisar.. och föräldrarna "om han nu måste :P" han har inga syskon, men han har jämnåriga kusiner.. farbröder.. mostrar.. hur skulle dom ta att dom inte bli bjudna? om vi ska bjuda en del av dom blir vi 30-35 pers.. inte så mycket det heller.. men det kostar ju ändå. 

  och så "bara" en fika med tårta och kaffe typ.. lite lekar och skoj. det är i alla fall så billigt jag kan gå utan att det känns konstigt. fästmannen vill helst bara att vi far till kyrkan/kommunhuset själva och skriver på..  men han tycker oxå det är hemskt att han inte kan ge mig det bröllop jag kan tänkas vilja ha. men herregud. jag har hellre ett litet litet bröllop, och lägger pengarna på en ring och han är glad (får ju min älskling ändå) än att vi ska ha ett stort och han ska må dåligt och oroa sig. dock tycker jag det är tråkigt att bara gifta sig med två vittnen.. faktiskt. ev. om vi for till skottland å gifte oss. (drömresan för oss båda) men det skulle nog bli dyrare. :P

  vi får se hur vi gör när planeringen börjar. när den nu gör det :P  

 • Lör 12 jan 2013 15:12 #3

  Jag kanske ska lägga till att vårt bröllop kanske blir litet men för den sakens skull inte nödvändigtvis billigt. Vi har en budget på 70.000 kr och det är rätt mycket pengar för oss.


 • Lör 12 jan 2013 15:16 #4
  PimPim83 skrev 2013-01-12 15:12:38 följande:
  Jag kanske ska lägga till att vårt bröllop kanske blir litet men för den sakens skull inte nödvändigtvis billigt. Vi har en budget på 70.000 kr och det är rätt mycket pengar för oss.
  ahaaa.. ok. :) får jag fråga vad som kommer kosta? 
  vi kommer försöka få så billigt som möjligt.. runt.. 10-15 k. 16k som max...  
 • Lör 12 jan 2013 15:36 #5

  Får vi va med,,fast vi blir ca 35st...Blir ett intimt bröllop, upplägget är än så länge inte ristat i sten och sker 2014.

 • Lör 12 jan 2013 16:07 #6
  filibustern skrev 2013-01-12 15:16:06 följande:
  ahaaa.. ok. :) får jag fråga vad som kommer kosta? 
  vi kommer försöka få så billigt som möjligt.. runt.. 10-15 k. 16k som max...  
  Vi kommer troligtvis vigas och ha middagen på en herrgård. De har ett bröllopspaket och där ingår 3-rättersmiddag, vinpaket, lokal, dukning, dekorationer, personal, bröllopstårta, städning mm och då blir kuvertpriset drygt 1200 per person. Vi är jättenöjda med den lösningen eftersom vi inte vill lyfta ett finger på vår bröllopsdag. Sedan prioriterar vi även en duktig fotograf så det är en stor post i budgeten.
  Ett litet bröllop är ju inte synonymt med ett budgetbröllop. Huvudsaken är att alla brudpar blir nöjda med just sin dag. Glad

  Kul att höra om ert upplägg. Om vi inte hade gjort som vi planerar så hade jag kunnat tänka mig en variant på det ni ska göra. Från början var jag inne på förmiddagsbröllop med tårtbuffé istället för middag.  Glad
 • Lör 12 jan 2013 16:25 #7

  kul att du gillar den!  :D

  inget är ju som spikat. vi har ju inte ens bestämt datum eller nåt. det enda vi har klart är min klänning :P som för övrigt är köpt på blocket.. 1300 för klänning, skor och pälsjacka (fick den på köpet). kan dock vara lite tveksamt kring om skorna passar som dom ska.. så där kan det ju bli en extrakostnad. 

  först tänkte jag( eftersom jag är den enda som drömmer än :P) att vi kunde beställa typ någon planka eller nåt och äta i byastugan där min fästman har sina rötter. men så tänkte jag att äsch. räcker väl med bara tårta och kaffe? och så lekar och sånt :) ev fest. senare på kvällen..
  fotograf har vi i min tänkte tärna. hon har gått fotokurser så hon är bra! tillräckligt för att fota oss, om hon vill^^ annars har jag reservplan i form av en fotolärare på gymnasiet.

  tärnor och marsalker får väl ha vilka kläder och frisyrer dom vill.. vi ska nog dock önska att dom håller ungefär samma färg i alla fall. ^^

  bukett.. den vet jag inte.. kanske plockar jag själv blommorna.. eller köper en billigare variant.. eller kanske kan jag ha något annat istället för bukett. kanske ett sånt där blomarmband? :)

  hår kommer jag göra hos frisör.. så det blir väl 1500 kanske? smink kan syrran fixa. och naglar kan jag och eller brorsans exfru fixa.  

  det är väl planen, men som sagt. inget är spikat. vi (eller jag) bara drömmer och filosoferar än så länge^^ 

 • Lör 12 jan 2013 21:52 #8

  åh vad kul att läsa om alla upplägg :) låter ju superlyxigt med herrgården. och tack för länken.. måste spanas in :) 

  Filibustern: förstås att det känns svårt med släkten, det är ju alltid lite känsligt sånt där. Vi tänkte faktiskt just av den anledningen att vi inte skulle vara hemliga och kanske få börja med att förklara eller försvara vårt val. Så vi har berättat om våra giftasplaner men inte när det är, för att slippa påtryckningar om  att folk vill bli bjudna/komma till kyrkan.

  MH2014: såklart är du välkommen hit :)  

  Ang det här med budget så har vi faktiskt inte satt någon budget alls, utan tänkt att då det bara är några så behöver det inte bli skitdyrt även om det såklart blir en slant ändå. Känner att det är väldigt skönt att inte ha en stor fest då vi hade fått räkna på slantarna och spara och så.
  Min klänning beställde jag från Kina. Tänkte att jag chansar och blir det helt fel så får jag väl ta det då, som tur var så blev den jättebra.

  Hittills ser det ut såhär:

  klänning, slöja, spetsöverdel 2400 kr
  skor 250 kr (ebay)
  underkjol 200 kr
  frisör och smink 1200 kr
  kostym 2000
  skor 400
  barnens klänningar 300 kr (ebay)
  hyra av biblioteket 700 kr
  hotellsvit 2700 kr
  middag 2000 kr (lite osäker här men räknar väl runt det priset) 
  tårta 400 kr (gör själv, bakar massor på amatörnivå) 
  övrigt fika och kaffe är jag osäker på men om jag räknar på runt 500 kr så blir det väl inte mer iallafall.. det är ju bara fika, trots allt 
  caketopper 100 kr 
  taxi 4-500 kr (tänker för runtslussande av barnen, och oss till vigseln, o hem 
  hans ring (de andra är redan betalda och klara) 7000 kr
  servetter 30 kr 
  ljus 50 kr 
  blommor 500 kr (är florist så jag gör dem själv) 

  Nåt jag inte tänkt köpa, men som jag råkade ramla över idag, var en toksöt servis i precis rätt stil för afternoon tea. servisen kostade bara 175 kr på röda korset . Visst är de söta!   såhär är min outfit .. 
  klänning (tea length) till detta tillkommer en  puffig axellång slöja och en stram krona i silver (kyrkans) tänker mig att jag ska ha håret lite 50-60-tals inspirerat med snedlugg och tuperat hår... inspirationen kommer från serier som Madmen  och här är de ruskigt söta skorna som jag fyndade på ebay. Först tänkte jag ha färgglada skor men så hittade jag dessa och blev förälskad :)    

   
 • Lör 12 jan 2013 22:07 #9

  underbar servis!!! vilket fynd :)

 • Lör 12 jan 2013 22:08 #10
  MH2014 skrev 2013-01-12 22:07:50 följande:
  underbar servis!!! vilket fynd :)
  visst är den! bor i närheten av röda korsets butik och där stod den i fönstret. Höll på att svimma av lycka :) 
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll