• Äldre 12 Jan 15:03
    69927 visningar
    336 svar
    336
    69927

    Vi med små bröllop

    vi vill nog inte ha så stort bröllop faktiskt. typ.. runt 15-20 pers. men det beror ju oxå på. liksom.. man vill ju inte trampa folk på tårna genom att inte bjuda dom.. på min sida släkten är det lugnt. men min fästman vill bara bjuda sina tre kompisar.. och föräldrarna "om han nu måste :P" han har inga syskon, men han har jämnåriga kusiner.. farbröder.. mostrar.. hur skulle dom ta att dom inte bli bjudna? om vi ska bjuda en del av dom blir vi 30-35 pers.. inte så mycket det heller.. men det kostar ju ändå. 

    och så "bara" en fika med tårta och kaffe typ.. lite lekar och skoj. det är i alla fall så billigt jag kan gå utan att det känns konstigt. fästmannen vill helst bara att vi far till kyrkan/kommunhuset själva och skriver på..  men han tycker oxå det är hemskt att han inte kan ge mig det bröllop jag kan tänkas vilja ha. men herregud. jag har hellre ett litet litet bröllop, och lägger pengarna på en ring och han är glad (får ju min älskling ändå) än att vi ska ha ett stort och han ska må dåligt och oroa sig. dock tycker jag det är tråkigt att bara gifta sig med två vittnen.. faktiskt. ev. om vi for till skottland å gifte oss. (drömresan för oss båda) men det skulle nog bli dyrare. :P

    vi får se hur vi gör när planeringen börjar. när den nu gör det :P  

  • Äldre 12 Jan 15:16
    #4
    PimPim83 skrev 2013-01-12 15:12:38 följande:
    Jag kanske ska lägga till att vårt bröllop kanske blir litet men för den sakens skull inte nödvändigtvis billigt. Vi har en budget på 70.000 kr och det är rätt mycket pengar för oss.
    ahaaa.. ok. :) får jag fråga vad som kommer kosta? 
    vi kommer försöka få så billigt som möjligt.. runt.. 10-15 k. 16k som max...  
  • Äldre 12 Jan 16:25
    #7

    kul att du gillar den!  :D

    inget är ju som spikat. vi har ju inte ens bestämt datum eller nåt. det enda vi har klart är min klänning :P som för övrigt är köpt på blocket.. 1300 för klänning, skor och pälsjacka (fick den på köpet). kan dock vara lite tveksamt kring om skorna passar som dom ska.. så där kan det ju bli en extrakostnad. 

    först tänkte jag( eftersom jag är den enda som drömmer än :P) att vi kunde beställa typ någon planka eller nåt och äta i byastugan där min fästman har sina rötter. men så tänkte jag att äsch. räcker väl med bara tårta och kaffe? och så lekar och sånt :) ev fest. senare på kvällen..
    fotograf har vi i min tänkte tärna. hon har gått fotokurser så hon är bra! tillräckligt för att fota oss, om hon vill^^ annars har jag reservplan i form av en fotolärare på gymnasiet.

    tärnor och marsalker får väl ha vilka kläder och frisyrer dom vill.. vi ska nog dock önska att dom håller ungefär samma färg i alla fall. ^^

    bukett.. den vet jag inte.. kanske plockar jag själv blommorna.. eller köper en billigare variant.. eller kanske kan jag ha något annat istället för bukett. kanske ett sånt där blomarmband? :)

    hår kommer jag göra hos frisör.. så det blir väl 1500 kanske? smink kan syrran fixa. och naglar kan jag och eller brorsans exfru fixa.  

    det är väl planen, men som sagt. inget är spikat. vi (eller jag) bara drömmer och filosoferar än så länge^^ 

  • Äldre 13 Jan 11:54
    #14

    tro ni det är billigare eller dyrare att istället ha en sån här cupcake-tårta istället för en "vanlig" bröllopstårta? 

  • Äldre 13 Jan 14:18
    #16
    majjja skrev 2013-01-13 13:13:13 följande:
    tänker endast cupcakes eller med en minitårta också? 
    känns som att det borde vara billigare, beroende på hur avancerade de ska vara förstås.  
    ne nog en liyen tårta i toppen och så cupcakes resten.. 
  • Äldre 13 Jan 15:16
    #19
    majjja skrev 2013-01-13 14:42:44 följande:
    om ni vill komma riktigt billigt undan däremot så kanske det är värt att baka alla cupcakes själva? de går ju att frysa in och så gör ni bara frosting dagen innan och dekorerar ? 
    och så kan ni ju köpa tårtan till toppen bara.. ?  
    jo har tänkt tanken.. dock är väl liiiilla problemet den att jag inte är sådär skitbra på att baka.. ofta bli rmina muffins/cupcakes låg och torr och eller hård... det blir dock oftast ätbart.. men de där med dekorationer kan jag inte. :P 
  • Äldre 13 Jan 16:06
    #21

    nja.. vet inte. tro inte det.. dock är ju "amatörbakaren" i samhäller riktigt duktig. hon har nu startat eget. tycker itne hon är så dyr

  • Äldre 20 Jan 19:28
    #31
    majjja skrev 2013-01-20 17:04:21 följande:
    Ska ni ha någon solosång på vigseln? Vi spånr lite och har ju några låtar som känns så "vi" men sambon tycker att det blir för känslosamt att han av rädsla att stå och stortjuta säger nej till alla mina förslag :/
    ne inte vad vi tänkt.. det är ju i så fall om någon VILL sjunga för oss... dock är nog ingen i vår krets duktig på sjunga :P  om vi vill fylla ut cermonin så kan man ju be (om vi har sån tur att vi har en) vår dragspelare spela något^^ eller gästerna kanske kan sjunga nåt tillsammans med oss. 
  • Äldre 30 Jan 08:09
    #39
    MIN skrev 2013-01-29 20:57:13 följande:
    hej!
    här är en till som planerar ett litet bröllop...blir max 40 gäster (bara dom allra närmaste)
    vi har tänkt att bjuda på tårta och kaffe efter vigsel och eventuellt ha en liten ostbricka så det inte nebart blir tårta.

     
    ah ungefär samma upplägg som oss då^^ dock har vi ju funderat på om det skulle bli tråkigt med "bara" tårta.. men ostbricka var ju riktigt smart tänkt! :) 
  • Äldre 30 Jan 08:10
    #40

    eller man kanske kan göra en Fruktbricka? :P

Svar på tråden Vi med små bröllop