Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
  • Pagnie

    ett persiskt vigselbord är ett bord som man sitter framför när man blir vigd på persiskt vis. Man sitter framför det och ser varandra i en spegel. På bordet står en massa saker som har olika betydelser. Man blir vigd och sedan doppar man lillfingret i en skål med honung och matar varandra innan man får kyssa varandra. detta för att första kyssen ska bli söt. Det är en massa med det där. kandelabrar för en ljus framtid, nötter för fertilitet, guldmynt för rikedom, godis för sötma osv osv.

    här har du en:
    http://farm5.staticflickr.com/4080/4876169320_ce1b7cdfe9_z.jpg

  • Pagnie

    njae inte egentligen. det är ju småsaker som skiljer sig. men främst själva vigseln. men sen har ju persierna knivdansen då någon snor kniven och man måste muta personen för att få tillbaka den när man ska skära tårta. och sen dansen framförallt. han är ju kurd också. så tre kulturer blir det i ett. men jag älskar sådana här små detaljer så jag ska försöka få med allt smått och sött. silvermynt i skon och sy med blått band i klänningen och så.

  • Pagnie

    ja men det är lite roligt att ha det annorlunda. Men jag ska jämt vara så. vill inte vara som alla andra och det är när det gäller allt. vart var det ni skulle gifta er? vilken miljö så att säga.

  • Pagnie

    ja jag kommer att pyssla ihop det persiska vigselbordet hade jag tänkt. inte så mycket pyssel utan mer att leta saker som ska vara till. bokställ, koranen, vaser, skålar, fat, tyger, ljusslingor osv osv.
    Det kommer bli mycket men det känns som en roligt utmaning.

  • Pagnie

    välkommen angelsnuttan.

    Vi har ganska mycket klart.

    lokal
    blommor
    kyrka
    dekorationer (stolöverdrag, rosetter osv osv)
    dj
    mat
    fruktbuffe
    öppen bar
    limousine
    kameraman 2 st
    fotograf 1 st
    tårta
    vigselringar
    klänning
    tärnklänning
    skor
    extra dekorationer
    kurdiska spelmän
    frisör utsedd men kan inte boka förän februari
    solist i kyrkan
    sånger under hela bröllopet
    inbjudningar har vi en som fixar gratis som jobbar på tryckeri samma sak med festhäften, vigselprogram, bordsplacering och liknande.
    tärnor och marskalker utsedda
    värdpar utsedda

    glömde säkert något men det går framåt sakta men säkert.

  • Pagnie
    Madame B2B skrev 2012-12-20 20:36:35 följande:
    Är det någon av er som har bokat frisör än? Jag tänkte att jag skulle vara ute i god tid med det, men det har funkat dåligt. Jag hade sett ut ett ställe som jag tyckte verkade bra, men de kunde inte ge besked. Chefen skulle ringa men hörde aldrig av sig. När jag ringde igår, för säkert fjärde gången fick jag veta att de nu hade tappat bort lappen med mina kontaktuppgifter. Idag ringde de upp och så att jag kunde återkomma med min fråga i sluet av april eller början av maj. Jag tycker att det är i senaste laget. Vad säger ni? Jag har kontaktat en annan frisör och hon har lovat ge besked i mellandagarna. Så allt ska nog ordna sig till slut ändå!
    ja jag tänkte också vara ute i god tid men min frisör bokar inte in sommarens kunder förän i februari. Men det tycker jag ändå är helt okej. Då hinner man om det är så hitta en ny ändå.
  • Pagnie

    oj vi har massa låtar men ingångslåt blir nog vanlig gammal standardlåt som man brukar ha. Men som utgångslåt ska vi ha intror till pirates of the carribean. Haha.
    Sen ska vår solist sjunga god bless the broken road och så måste vi hitta en till.
    första dansen blir can you feel the love tonight.

  • Pagnie

    ja vi är också buffe människor. eller är och är vet jag kanske inte men det är lättast då vi har persisk mat och vi tycker att folk måste få välja själva eftersom alla in tycker om all persisk mat. så för oss vart detta lättast.

    ja men det är verkligen vi. det är våra filmer så det bara skriker om det. syrran min hade introt av topgun när dom gick ut. skitkul. ekade i heeela kyrkan. tror dom i alla fall satte på det i högtalarna som fanns i kyrkan. men för oss vet jag inte hur det går. vi ska träffa prästen i februari så innan dess vet vi inte så mkt.

    nej tyvärr inte vi gifter oss i sthlm. flyttade dock från örebro i augusti. ;)

  • Pagnie
    ANGELSNUTTAN skrev 2012-12-22 15:35:06 följande:
    vad mysigt med persik mat, annorlunda, vad innehåller ett sånt bord??

    oki så ni har bott i örebro, vad fick er o flytta=)??

    vill att det ska bli januari så jag kan skicka ut inbjudan o "gåut" med att vi ska gifta oss är ju bara några som vet än så länge=)

    håller på o bokar en trubadur till bröllopet=) finns ju några o välja mellan , men har nog hittat en.

    hur ska ni dekorera borden ?? jag har lite ideer men gäller bara o välja det man tycker bäst om , det som är så roligt med bröllop är att det är som ett gigantiskt buffebord, o man kan välja o vrka helt vad man själv vill ha =) me like :P
    oj det innehåller kyckling och lamm och olika grytor osv osv. massa olika sorters ris och så, God mat helt enkelt. sen kommer vi ha fruktbuffe och godisbuffe också.

    yes vi pluggade i örebro både min sambo och jag sen flyttade vi till hans hemstad nu. Kände att vi vill bo nära hans föräldrar och så. jobbigt att bo mitt emellan mina och hans. det finns många fördelar att ha dom nära.

    haha ja jag förstår det. här är det många som vetat länge. dels hade vi ju en förlovningsfest i sommras med ca 50 gäster. så i och med det fick ju alla veta när inbjudningarna till det gick ut.

    oj ja bra fråga. men vi kommer typ ha som stora martiniglas i mitten med blommor och sen även ljus i. svårt att förklara. Men det kommer nog bli bra. :D
    Sen har dom så att det lyser i om vaserna också. jätte häftigt. hur ska ni ha det då?
Svar på tråden 13 juli 2013