• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    Som rubriken lyder, så har jag rätt hyffsad koll på sådant som rör kinaklänningar samt underkjolar. Jag är helt självlärd och delar gärna med mig av mina kunskaper, så är det något ni undrar över inom dessa områden är det bara att fråga på :)

    Självklart är det fritt fram för andra att svara på frågor också!

    Det kan gälla allt från frågor om olika företag till tyger och färger samt ändringar på klänningar och hur man ska formulera sig till vilken underkjol som kan passa för vilken klänning osv osv.

    Hoppas att det här blir en tråd där jag, och ni, kan hjälpas åt att reda ut eventuella frågetecken :)


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-28 21:51
    __________________________________

    Ska du beställa en kinaklänning? Glöm inte att räkna ut eventuell tull och moms!
    www.alltforbrudar.com/r-kna-ut-tull-moms-2
  • Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill
  • daniiel
    madigun skrev 2013-12-08 18:34:50 följande:
    ni som beställt och fått era klänningar, hur mycket fick ni betala i tull och moms? 
    Det beror på hur mkt klänningen kostar och vad dom administrativa kostnaderna blir, det kan variera. Därför går det inte att säga att alla betalar tex 500kr i tull och moms. Man kan själv räkna ut ungefär vad man eventuellt kommer behöva betala.

    Räkna ut tull och moms
  • daniiel
    Cindy01 skrev 2013-12-08 23:44:29 följande:
    Iiiiiiiiiiiiiih nu har jag beställt ännu en klänning :D Blev denna till slut: www.dinobridals.com/discount-store-elegant-ba... Jag tog den helt som den är, men med snörning i ryggen och med avtagbart band i midjan!!! Glömde skriva att jag vill ha flera lager organza :/ Behöver jag göra det???
    Jag tror att det kommer bli jättebra :) Det är en väldigt vacker klänning! Det du kan göra, är att ta ditt ordernummer samt en länk till eller bild på klänningen och skicka ett mejl och fråga hur många lager kjolen sys i. Då får du veta om du kanske behöver be om något extra :) Eller så litar du bara på att dom kommer sy klänningen bra :)
  • Cindy01

    Daniiel jag mailade dom en gång till och la till att jag ville ha minst 3 lager organza i nedredelen!!! Pirrigt värre, hoppas jag får den lika snabbt som den förra så slipper man gå och oroa sig ;)

  • madigun
    daniiel skrev 2013-12-09 02:16:50 följande:
    Det beror på hur mkt klänningen kostar och vad dom administrativa kostnaderna blir, det kan variera. Därför går det inte att säga att alla betalar tex 500kr i tull och moms. Man kan själv räkna ut ungefär vad man eventuellt kommer behöva betala.

    Räkna ut tull och moms
    tack ska du ha :)
  • TheBigS
    daniiel skrev 2013-12-08 16:16:37 följande:
    Till den klänningen tror jag faktiskt att en underkjol med tre ringar kan bli bra. Det är som en klassisk ballgown, tre ringar, det ger bra vidd utan att bli alldeles för styvt och stelt. Tänk också på hur du vill göra sedan, när du tex ska sitta ner och äta en eventuell middag i klänningen. Vill du ha samma underkjol då? Vill du byta? Vara helt utan? För en underkjol liknande dom du kikat på kan, trots att ringarna inte är helt hårda såklart, bli väldigt krånglig och obekväm att sitta ner i.

    Det finns ju underkjolar med släp också, ifall du tänkt ha släp på klänningen. Det finns även underkjolar, för ballgown-klänningar, som är helt utan ringar och ger en bra vidd ändå. Det beror ju helt och hållet på hur du vill att klänningen ska se ut och kännas, vad som passar bäst.
    Tack så mycket :) Ja det är det där med sittandet jag funderat på... hur det blir

    Vart kan man köpa stora kjolar som ändå är mjuka?
  • TheBigS

    En fråga till.... Hur förklarar jag på engelska att jag INTE vill ha brodyr på klänningen? (asså blommor och sånt på överdelen) Dum fråga kanske men blir så lätt missförstånd. Finns ju ibland vissa benämningar för sånt :P

  • ulle80

    Hej har nu fått hem min klänning ifrån dinonridals och är jättenöjd men undrar nu vad jag ska ha för underkjol?

Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill