• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    Som rubriken lyder, så har jag rätt hyffsad koll på sådant som rör kinaklänningar samt underkjolar. Jag är helt självlärd och delar gärna med mig av mina kunskaper, så är det något ni undrar över inom dessa områden är det bara att fråga på :)

    Självklart är det fritt fram för andra att svara på frågor också!

    Det kan gälla allt från frågor om olika företag till tyger och färger samt ändringar på klänningar och hur man ska formulera sig till vilken underkjol som kan passa för vilken klänning osv osv.

    Hoppas att det här blir en tråd där jag, och ni, kan hjälpas åt att reda ut eventuella frågetecken :)


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-28 21:51
    __________________________________

    Ska du beställa en kinaklänning? Glöm inte att räkna ut eventuell tull och moms!
    www.alltforbrudar.com/r-kna-ut-tull-moms-2
  • Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill
  • meandmylove

    Jag har hittat klänningen jag älskar. Jag kommer vara gravid i 7,5 månader. Jag tänkte ha vita ballerina eller vita låga kilklack till. En uppsatt frisyr men vad tycker du om slöja till denna klänningen? Klänningen är från en säljare på etsy utan betyg... vågar jag beställa? Hur ska jag ta personliga mått när jag inte kommer ha den storleken jag behöver?? Detta är mitt 2a barn så vet ungefär hur jag kommer se ut men vet ju inga mått!! Ska ha beställa en strl större och korrigera hos sömmerska? Hjääääälp... gifter mig 14 juni. www.etsy.com/se-en/listing/163469343/vintage-ivory-lace-empire-waist-chiffon

  • daniiel 2
    ulle80 skrev 2013-12-11 10:11:00 följande:
    Hej har nu fått hem min klänning ifrån dinonridals och är jättenöjd men undrar nu vad jag ska ha för underkjol?
    Vilken fin klänning! Jag älskar blinget på överdelen :D Och vilket släp ;) Den ser ju ut att kunna gynnas av en underkjol som ger lite mer vidd nertill, ja. Då finns det ju en del olika varianter. Med ringar, med ringar och släp eller utan ringar. Det beror ju på vad du föredrar. Nu länkar jag till LITB, men du kan hitta samma underkjolar på tex Ebay om du hellre skulle vilja det :)

    Några varianter som jag tror kan funka.
    www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-fullstandig-klanning-2-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p165640.html
    www.lightinthebox.com/sv/nylon-fullt-klanning-balklanning-3-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p165641.html
    www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-fullstandig-klanning-kapellet-taget-3-tier-slip-stil-brollop-underkjolar_p51952.html
    www.lightinthebox.com/sv/polyester-a-line-full-klanning-2-tier-hellang-brollop-slip-stil-underkjol_p406005.html
    www.lightinthebox.com/sv/polyester-a-line-2-tier-hellang-brollop-slip-stil-underkjol_p406004.html

    Det finns ju alltså lite att välja på. Underkjolen med släp gör ju att släpet verkligen kommer till sin rätt och ett alternativ om du väljer den, är att efter vigsel och fotografering ta ur ringarna ur den. Då blir den bekvämare att ha på sig under middag/fest, men ger ändå lite mer vidd åt klänningen under kvällen.

    Men fundera på hur pass mkt vidd du vill ha, om du vill ha ringar och hur många osv.
  • daniiel 2
    meandmylove skrev 2013-12-11 13:37:55 följande:
    Jag har hittat klänningen jag älskar. Jag kommer vara gravid i 7,5 månader. Jag tänkte ha vita ballerina eller vita låga kilklack till. En uppsatt frisyr men vad tycker du om slöja till denna klänningen? Klänningen är från en säljare på etsy utan betyg... vågar jag beställa? Hur ska jag ta personliga mått när jag inte kommer ha den storleken jag behöver?? Detta är mitt 2a barn så vet ungefär hur jag kommer se ut men vet ju inga mått!! Ska ha beställa en strl större och korrigera hos sömmerska? Hjääääälp... gifter mig 14 juni. www.etsy.com/se-en/listing/163469343/vintage-...
    Grattis, vad roligt :) Och wow, vilken underbar klänning! Det där med storlekar är ju alltid väldigt knepigt. Även om man inte är gravid, men ännu mer då. Som du säger, det är svårt att veta hur stor magen (och brösten!) kommer vara.

    Säljaren verkar ju ha sålt ett flertal av just den klänningen dock och den var ju inte superduper dyr, men det skulle ju såklart ändå vara tråkigt att förlora pengarna. Lite konstigt att det inte är någon recension alls.

    Det verkar vara ca en månad + 1 vecka du får vänta på klänningen. Frågan är om du vågar ha lite is i magen och vänta med att beställa till februari/mars? Då har du hunnit bli lite större och kan ta dina mått då och lägga till för en storlek större än vad du är då. Magen lär ju få plats, den såg rymlig ut över magen, men det är mer över bysten och ryggen. Jag hade inte vågat beställa mindre än så åtminstone. Du kan förmodligen sy in den lite hos en sömmerska om det behövs, svårare att lägga ut den.

    Har du prövat skriva till säljaren? Det kan kännas tryggt ibland att ha "pratat" med säljaren. Få en liten av känsla av om personen/företaget verkar seriöst. Går ju inte alltid att lita på, men.. ja.
  • daniiel 2
    meandmylove skrev 2013-12-11 13:37:55 följande:
    Jag har hittat klänningen jag älskar. Jag kommer vara gravid i 7,5 månader. Jag tänkte ha vita ballerina eller vita låga kilklack till. En uppsatt frisyr men vad tycker du om slöja till denna klänningen?
    Och angående slöja, så tycker jag alltid att en brud passar i slöja :) Det gäller bara att hitta rätt slöja som passar bruden och klänningen :)
  • meandmylove

    Tusen tack daniiel!! Jag ska skriva med säljaren och se vad de tycker. Jag får ut o leta slöja. Tänkte något golvläggare med spetskanter. Tusen tack åter igen!

  • meandmylove

    Tusen tack daniiel!! Jag ska skriva med säljaren och se vad de tycker. Jag får ut o leta slöja. Tänkte något golvläggare med spetskanter. Tusen tack åter igen!

  • Cindy01

    Meandmylove åh herregud va vacker klänning!!!! Kör hårt, inte mycket pengar förlorade om den skulle va helt fel!

  • Cindy01

    Daniiel vad hade du för färg på din brudklänning? Vit eller Ivory? Beställde nämligen Ivory denna gång, vit förra gången. Är lite rädd att den blir gul eller ser rökfärgad ut 😁

  • meandmylove

    Tack för all fin respons, jag känner att jag Måste ha denna klänningen. Jag har en till fråga, tror du/ni att det behövs typ jacka tröja eller bolero i kyrkan? Jag kommer ha denna och slöja. Gifter oss mitten av juni. Kanske behöver man ändå något att ha på axlarna senare på kvällen?

Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill