• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    Som rubriken lyder, så har jag rätt hyffsad koll på sådant som rör kinaklänningar samt underkjolar. Jag är helt självlärd och delar gärna med mig av mina kunskaper, så är det något ni undrar över inom dessa områden är det bara att fråga på :)

    Självklart är det fritt fram för andra att svara på frågor också!

    Det kan gälla allt från frågor om olika företag till tyger och färger samt ändringar på klänningar och hur man ska formulera sig till vilken underkjol som kan passa för vilken klänning osv osv.

    Hoppas att det här blir en tråd där jag, och ni, kan hjälpas åt att reda ut eventuella frågetecken :)


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-28 21:51
    __________________________________

    Ska du beställa en kinaklänning? Glöm inte att räkna ut eventuell tull och moms!
    www.alltforbrudar.com/r-kna-ut-tull-moms-2
  • Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill
  • Cindy01

    Daniiel okej tack, nu känns det bra :) tycker din klänning var underbar :) Meandmylove: absolut inte!!! Då täcker du ju över det vackra på klänningen ;) Jag förstår dina känslor....blir du väldigt osäker kan du ju höra vad en lokal sömmerska skulle ta för att sy klänningen åt dig!! Men antagligen bra mycket ner än 1000kr :/ Hoppas du vågar beställa!!!

  • Minimoj

    Hej, hur är det med att beställa brudklänning på nätet? Några bra tips på sidor? :)

  • daniiel

    Minimoj - www.landybridal.co är välanvänt och bra. Dock dyrast och har ibland långa väntetider. www.dinobridal.com är också ganska välanvänt och är billigare och snabbare. Jag har själv beställt två klänningar därifrån. www.jenjenhouse.com är lite nyare, men verkar ha nöjda kunder. Sedan finns ju www.ebay.com och www.dhgate.com där det finns många säljare och ibland kan man göra riktiga fynd. Även www.etsy.com har många fina brudklänningar :) Det kan vara värt att kolla in www.lilly.nu också, danskt, för där finns fina klänningar. I deras online outlet kan man hitta reaklänningar från ca 1500kr. En fördel med Lilly är att man enkelt kan skicka tillbaka klänningen om den inte passar.


  • Stampe

    Hej, jag tänkte beställa en a-linje formad underkjol med en ring längst ner men undrar lite över vilken längd det ska  vara på underkjolen? Vart ska kjolen sluta, många verkar ha en längd på 90-100 cm. Ska dom sluta över eller under ankeln?

  • Äppelpaj

    Hej! Jag befinner mig nu i Thailand och ska till Bangkok imorgon. Har redan en klänning, A-linje, hemma. Tänkte passa på att försöka hitta en underkjol och slöja undertiden jag är där. Har försökt läsa i tråden och kommit fram till att jag nog inte vill ha ringar i underkjolen. Är inte ute efter nån "ball-gowneffekt" utan mer bara lite volym och fint fall. Vad ska jag tänka på? Hur många lager tyll är vanligast? Förstår att det är svårt att svara på utan bild på klänningen men den befinner sig hemma i Sverige... Klänningen är hellång utan släp. Hur många cm kortare bör underkjolen vara?

  • Aloha

    Hej daniiel och alla andra (blivande?) brudar!
    Jag har hittat "min" klänning! Den är i ivory och axelbandslös med snörning i ryggen, samt ett litet släp (se bild). 
    Men nu skulle jag vilja ha hjälp med tips på slöja - måste ha en slöja :) +  en underkjol!
    För att spara in på kostnaderna skulle jag kunna tänka mig att beställa dessa från internet som ni pratar om här!

    Jag har redan provat 2 olika modeller av slöjor (se bilder). Vad tycker ni? Andra förslag mottages tacksamt! :D
    Man kan hyra en underkjol från butiken, men skulle vilja köpa en egen. Den jag har på mig på bilderna är en med en "enkel ring nedertill", om ni förstår vad jag menar :P



    Detta är min klänning bakifrån. Manicken jag har på överarmen kommer jag inte ha på bröllopsdagen, så bortse från den :)


    Klänningen framifrån! Vid bystkanten finns det små pärlor fastsydda, men det syns inte på bilden.


    Brudslöja A
  • Aloha


    Brudslöja B (dock har jag en annan klänning på mig där, som var underbar bakifrpn men inte alls fin på mig framifrån).
    / Aloha bruden :)
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill