• Äldre 9 Jul 08:58
    1433244 visningar
    3377 svar
    3377
    1433244

    Orientaliskt bröllop

    lavelii

    vi kommer att viga oss i krykan först och sen den persiska vigseln. så en helt vanlig svensk vigsel i kyrkan först och sen den persiska med det persiska vigselbordet sofreh aghd. tror det kommer bli jättebra.

    Kitkät

    ja jag tycker den blev bra faktiskt. vart vi ska ha den vet jag inte än. men något bord i lokalen blir nog bra. det är lite sådana där småsaker som jag känner faktiskt löser sig sen. men det återstår att se.
    ja vi måste nu trycka våra monogram på vigselprogrammen och fixa med lådorna till gästerna. men ananrs så är det mesta klart faktiskt.
    inte direkt mycket kvar om vi säger så. men det känns bra faktiskt. få slappna av lite.
    Man får läsa upp en del utav trosbekännelsen helt enkelt. jag fick läsa upp den för imamen. fick läsa efter honom för finns inte en chans att jag skulle kunna den.
    Men ja du har rätt det är lite konstigt det är det. men är det de som krävs så går det ju inte att göra så mycket annat. Men det är ju för att vi ska få papper för att kunna komma in i iran om vi vill.

  • Äldre 9 Jul 20:51

    haha förlåt det ska aldrig mer upprepas. Nej men det kommer nog gå bra. jag stressar upp mig nu de sista dagarna känner jag.
    och det jag stressar upp mig med mest är mina ögonfransar just nu. känns allmänt konstigt hela tiden. känns som dom ska lossna och känns som att dom sitter konstigt åy höger och vänster. jag vet ju att det inte är så men det känns ändå så. är livrädd att dom inte ska sitta till på lördag. Vad händer om dom lossnar och det skapar ett hål mitt i fransraden?
    Men hallå dom har inte ens suttit en vecka så det borde väl inte vara något problem. eller hur?
    jag måste bara sluta borsta dom hela tiden.

  • Äldre 11 Jul 00:45

    ojojoj nu är det verkligen nära och jag har gått och mått illa till och från i 4 dagar nu. inte roligt nej men nerverna är på helspänn.
    idag fick vi dock en hel del avverkat. All Noghl ligger i organzapåsarna som ligger i favourlådorna. så det är klart. och vigselprogrammen har fått sin stämpel på sig precis som bordsryttarna.
    dessutom är korgarna vi skulle ha både målade och pyntade.
    Och nej jag kan inte ta åt mig äran för det utan jag har fått massa massa hjälp av alla iranier som nu har kommit från iran och norge.
    fan vad fort det går när man är typ 7 personer som gör något. helt galet.
    Dom var jätteduktiga och vilka ideer dom hade till korgarna. nu är klockan mycket och jag är galet trött så orkar inte lägga upp några bilder nu utan det gör jag senare.

    just ja vår prästs pappa hade dött så idag ringde en ny präst som ska viga oss. jaja bara att gilla läget. jag gick igenom med honom vad vi hade kommit överens om och han hade egentligen ingen talan. så vi fortsätter på samma spår som tidigare så blir det nog bra.

    dessutom har vår bil gått sönder. den vart nog arg för att vi åkte och kollade på nya bildar igår. men vad gör det om hundra år? nej inte så mycket. haha

    i morgon är det dags för stockholm då vi ska hämta R's kläder och min underkjol. jobbigt bara att vi måste hämta det efter 15. ska ringa dom i morgon bitti och se om det går tidigare. hoppas hoppas hoppas.

    nu är det egentligen bara småsaker som ska fixas. eller inte ens det egentligen. det mesta avverkade vi idag.

    helt galet att om 3 dagar så är jag fru. galet galet galet.

  • Äldre 12 Jul 09:53

    Så tjejer, Nu är vi här och det här är sista gången jag skriver till er innan jag blir fru. Idag åker jag, tärnan och fotografen och bor på hotell. dit kommer frisören i morgon.
    Och ikväll blir det preweddingparty så att säga. Känns helt galet att det är i morgon. och jag är så jävla nervös och illamående så jag vet inte vad jag ska göra. sa ju alltid att jag inte skulle vara nervös men icke. förkyld är jag också men det värsta har lagt sig som tur är. så det här kommer nog gå bra.

    igår var vi och hämtade R's kläder och dom satt som gjutet på honom. han var så snygg. bordsplaceringarna är klara och jag ska åka till olles med dom idag. måste vara limmma kartan.
    Min tärna kommer om några timmar och då bär det av. verkligen galet att man har mycket att göra ända in i det sista.
    Ett tips. Gör klart bordsplaceringen så sent som möjligt för det kommer ändringar i sista sekund och man blir lika irriterad varje gång.

    Men som sagt nu smäller det. allt är fixat och nu ska jag bara njuta. jag kommer nog förbi en vända på söndag innan vi åker på smekmånad så att ni blir bjudna på en bild i alla fall.

    Ha en bra helg nu tjejer för det ska jag!!!



    Och just det. Tack för allt. utan er hade denna dag inte varit så bra som den kommer bli nu.
  • Äldre 14 Jul 23:07

    Hej tjejer!!!
    Måste bara kika in och berätta att vi hade en underbar dag igår. Nu äntligen så är jag fru och dagen blev perfekt. Kan säga att inget gick som det var planerat MEN allt blev perfekt ändå.
    fick höra att jag såg ut som en vit peach. haha.
    All min nervrositet släppte efter att vi kommit in i kyrkan. Precis när vi kom fram till altaret så säger R: "nu är jag nervös". haha
    var enda gången han var nervös under hela planeringen. Gulligt var det.

    hoppas vi fick många fina bilder nu. Det är nog det enda jag är lite orolig för. vi var ju och tog porträttbilder innan vigseln och jag tror att vi fick några fina i alla fall men jag kan inte låta bli att oroa mig ändå. ni vet ju hur jag fungerar. Men jag får sluta oroa mig i onödan för vi hade 3 fotografer så någon lär ju ha fått någon bra bild tycker man.

    Men nu är det massa packning som gäller för i morgon åker vi till Japan och då hörs vi inte förän 29:e juli när jag kommer tillbaka.






  • Äldre 15 Jul 08:42

    det känns faktiskt precis som vanligt och nu önskar jag att vi stannade hemma och sov de resterande två veckorna för jag har inte sovit vettigt på väldigt länge. Men inatt sover jag på ett flyg. får se hur det går då.
    Men nu känns det skönt att äntligen ha det där över. man kan se tillbaka på det och minnas det med glädje istället för att ha det framför sig med en massa stress som hör till.
    Nej alltså tidsschemat med vad som kom när och vilken tid under kvällen var det som inte blev som det var tänkt. Jag hade ju skrivit ett väldigt ingående tidsschema men det fungerade ju inte.
    Allt kom med och alla hade det jätte roligt men det blev inte enligt mitt schema bara.

    Men nu tjejer måste jag rappa på. Det sista ska ner i väskan och sen åker vi mot arlanda. :D

  • Äldre 15 Jul 15:44

    så tjejer. planet lyfter om tio minuter så passar bara på att säga lycka till med planeringen och att jag återkommer så fort vi kommer hem. Ha det så bra nu.

  • Äldre 29 Jul 21:28

    Hej flickor!!!

    Nu har vi äntligen landat på svensk mark igen och det är så skönt. vi höll på att längta ihjäl oss efter dom där pojkarna här mot slutet. Men vi har i alla fall haft en helt underbar smekmånad och vi har verkligen fått ut sååå mycket utav den.
    Vi har verkligen njutit till fullo. Nu är vi hemma i några veckor och sedan på min födelsedag i slutet av augusti åker vi iväg igen som det ser ut. antagligen till Paris.

    Som det verkar så har i alla fall några utav er tjuvläst min blogg så ni vet väl i stora drag vad vi har gjort.
    Idag kom vi som sagt hem och nu ser vår lägenhet ut som ett kaos rent ut sagt. alla grejer från bröllopet ligger överallt. alla presenter och sen all packning från Japan. I morgon är jag ledig men sen sätter allt igång igen på onsdag. då är det bara att ta nya friska tag.

    Fick även några bilder från fotografen idag. Helt underbara. Älskar att vi har en fotograf som tog lite bakgrundsbilder också. han tog massa bra.









  • Äldre 30 Jul 09:58

    oj ja vart ska vi börja. Vet inte ens vilken ände som vi börjar.

    Men lavelii Sandra var jättebra. älskade sminkningen och håret. det var ju verkligen jag. Men sen som mustikka skrev så blev ju håret inte samma sak efter några timmar men det sket man blanka fan i ärligt talat.
    Hon är dessutom väldigt trevlig. Vilket enligt mig är ett plus i kanten och hon är väldigt flexibel och gör verkligen det man ber henne om.

    Hum hur flöt bröllopsdagen på. Ja som jag sa tidigare, inget gick som planerat. Man hade ju gjort flödesschema och det höll inte någon stans. utan vi överlevde tack vare en underbart duktig och snäll toastmaster. Allt verkade som att det blev perfekt för gästerna även om vi visste att det inte var menat så.
    Vi glömde påminna om gästboken så har ni en sån är det bra att ni påminner om det i början. nu var det många som skrev ändå men bra att påminna i tid.

    Och det som någon annan skrev, äta och dricka. vi hade det ju sjuuukt varmt på vårt bröllop så det var extra viktigtö. jag tyckte inte att det var så viktigt men alla mina tärnor tvingade i mig både vatten och mat och godis och gud vet allt. så jag hade inga sådana problem. och när vi hade gått in i kyrkan så var jag lugn sen.
    Alla talen flöt på bra och det bästa är att man ju har allt på film. ska bli roligt att se den där filmen sen när den är klar.

    Hum vad olles inte gjorde bra. Jadu jag var ju brud så jag var rätt så förskonad från att veta speciellt mycket. det enda jag vet är att ölen tog slut. Inte på en gång men tydligen så drack vårt singelbord sin beskärda del av öl men sen gick dom över på drinkar så det gjorde inte så mycket.

    kan säga att tårta var överflödigt efter frukt och kakbuffen så jag tror knappt jag åt någon tårta alls förutom den första tuggan med R.

    Så bästa tipsen, lugna ner er, lämna över, njut. och skriv inte ett strikt tidsschema utan kör på typ stolpar för vad som komma skall men inte exakt tid.
    vi skulle köra första dansen 21.40 tror jag och den kom runt 23. haha.

    och vad det gäller bordsplacering så gjorde vi den typ 3 dagar innan bröllopet men den ändrades fram till dagen innan bröllopet. så ja det var en punkt som mest var onödig att planera i förväg och egentligen rätt onödig att stressa upp sig över. vi hade till och med några som inte kom alls och inte ens berättade det så där vart det tomma platser. Men det var sånt jag inte ens brydde mig om och jag märkte det inte ens förräns R berättade det.
    Kan säga att iranier i alla fall kommer gärna sent. märktes i kyrkan. inte så att jag märkte det heller men många kom in efter att det hade börjat men det märkte inte vi av alls. var sånt man såg sen. haha.

    och måste säga att våra låtar blev så bra. när utgångsmusiken satte igång så var det verkligen perfekt. älskade den.

  • Äldre 4 Aug 11:30

    Grattis Goli!!! Nu är du äntligen fru. välmommen till klubben. :D

    hoppas ni hade en underbar dag och att allt gick som det skulle. Har kollat din Fb men ingen verkar vilja lägga upp något så vi får vackert vänta verkar det som. Både jag och Rami har väntat ;)

    Vad jobbigt med frisören och är han i libanon så låter ju hela sjukdomshistorien som ren bull shit men hoppas det löste sig bra med den andra nu.

Svar på tråden Orientaliskt bröllop