• goli

    Orientaliskt bröllop

    Hej!

    Tänkte att detta skulle bli en samlingsplats för alla med frågor samt erfarenheter av allt som har med orientaliska bröllop att göra: lokal, orientalisk buffé, sofreh aghd, vigsel mm mm.

    Välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-13 12:57
    Vi som planerar bröllop i denna tråd är:

    Pagnie (13 juli 2013)
    Kitkät (27 september 2013)
    TS (3 augusti 2013)

    Men vi välkomnar fler så joina oss gärna!

  • Svar på tråden Orientaliskt bröllop
  • kitkät

    Oj, nu när jag läste din lista så upptäckte jag fler saker som jag/vi har kvar att planera. Det är bra!
    Jag köpte en jättebra bröllopstidning för några månader sedan, just det numret heter "Bröllopsplanering". Hela tidningen består av listor inför bröllopet; gästlista, planeringslista, budgetlista osv. Det är jättesmidigt att fylla i den, så vet man vad allt kommer kosta på ett ungefär, vad man har kvar att planera osv. 

    Jag använder mig också av BT:s bröllopsplaneringsprogram.
    Det är skönt att ha allt nerskrivet! Jag funderar på att göra en fin mapp eller pärm, där jag kan stoppa i alla papper som har med bröllopet att göra. Kan vara kul att spara sen också! 

     

  • kitkät

    Och föresten, vadå "Och sofreh aghden kommer nog ta en massa tid. det blev liksom lite roligare då det är massa småsaker som ska köpas till den och som jag får ge mig ut för att hitta"?

    Ge dig ut? Du har ju rensat ebay & etsy på allt dom har till salu. Så låtsas inte att du ger dig ut som vanligt folk och handlar! Hahaha.... Måste få retas lite!  

  • Pagnie

    haha ja där ser du. mer än man tror. jo jag har också den tidningen men jag använder faktiskt inte något utav det där utan jag har alla listor i dokument i datorn.
    Men en mapp skulle nog jag faktiskt behöva om jag ska vara helt ärlig. Måste nog skriva ut en del saker och så. men det får bli sen. Dock måste jag nog säkerhetskopiera för min dator håller på att lappa ihop. Måste nog ha en ny sådan också.

    Haha jodå nog ger jag mig ut ibland. ;) vaser och sånt går inte riktigt att hitta på ebay för dom som finns finns oftast i usa eller så och då skickar dom bara inom usa så där är det rätt kört. Så nej jag måste ge mig ut som alla andra vanliga dödliga och hitta på det vanliga sättet. Kors i taket eller vad man säger. men plötsligt händer det vet duFlört
    Haha klart du måste retas lite. det är väl det du lever för va?

  • Pagnie

    okej ni vet tjejer när vi pratade om sängar förut för ett tag sen? Och vi tyckte att en säng för 40 000 kanske var liiiiite dyrt?
    Ja hur som så råkade jag och min kära man spontant köpa en ny säng idag. Och ja vi föll ju för tempur så klart med dosor så man kan höja och sänka ni vet. Nu tycker inte jag att 40 000 lät så dyrt längre, vi fick punga ut 50 000 för vår :S
    Hoppas verkligen att det är värt det.

  • kitkät

    Den siffran vi diskuterade då var 70 000 kr, och inte 40 000 kr. Vi tyckte att 75 000 kr för en säng var lite väl dyrt. Det var en radiostyrd säng som jag och min blivande hade varit och tittat på. Men ja, allt är relativt... Om man har råd så tycker jag absolut att det kan vara värt att köpa en säng för både 20, 40 eller 150 tusen. Jag skulle hellre lägga ner extra mycket pengar på en säng än en soffa t ex. Dessutom så spenderar man typ halva sitt liv i sängen, så jag tycker faktiskt att om man ska lägga extra krut på någonting i hemmet så är det just en säng. 
    Så ni verkar ha gjort ett bra köp! Hoppas ni blir nöjda :)

    Vi ska också börja titta ordentligt på sängar snart.  

  • Pagnie
    kitkät skrev 2012-12-22 16:39:36 följande:
    Den siffran vi diskuterade då var 70 000 kr, och inte 40 000 kr. Vi tyckte att 75 000 kr för en säng var lite väl dyrt. Det var en radiostyrd säng som jag och min blivande hade varit och tittat på. Men ja, allt är relativt... Om man har råd så tycker jag absolut att det kan vara värt att köpa en säng för både 20, 40 eller 150 tusen. Jag skulle hellre lägga ner extra mycket pengar på en säng än en soffa t ex. Dessutom så spenderar man typ halva sitt liv i sängen, så jag tycker faktiskt att om man ska lägga extra krut på någonting i hemmet så är det just en säng. 
    Så ni verkar ha gjort ett bra köp! Hoppas ni blir nöjda :)

    Vi ska också börja titta ordentligt på sängar snart.  
    haha ja hur som så var det mycket dyrare än det var tänkt och jag hade inte ens tänkt köpa en säng nu. det bara blev så men det känns bra i alla fall. Nu kommer vi att sova sååååååå gott.
    längtar så tills vi får den nu. bara ca 8 veckor kvar. nedräkningen börjar........nu!
  • goli

    Åh, flickor, nu när jag äntligen e hemma har det börjat hända grejer. Igår var jag med och tittade på sofreh aghd hos shabnam och vi har äntligen bokat! Det vi bestämde oss för är att vi hyr grejer av henne och dukar upp allt själva. Först tänkte vi använda silver-temat av det hon hade men när jag fick syn på guld-temat blev jag kär! Dessutom är det mycket färger som matchar med aprikos-temat som vi tänkte ha i lokalen. Problemet var att vi köpte spegel och ljusstakar från iran själva som vi tänkte ha hemma hos oss som ett minne (e tydligen vanligt att man gör så i iran) men iaf så valde vi spegeln o ljusstakarna i silver. så jag var orolig för att det inte skulle matcha med guld i sofreh aghd men vi hade med oss spegeln och det såg bra ut! Yay!!!

    Imorgon ska vi ha ca 15 pers på julmiddag så vi kommer ha lite fullt upp men efter det ska vi sätta igång med klänningen! Hur går det för er? Kitkät, roligt att höra att du kommit över till "andra sidan" dvs Kina, hahaha! Finns jättebra sidor här o folk e så gulliga med tips o råd så jag tror inte du behöver oroa dig!

    Pagnie, tnkte fråga dig en sak. Vi kommer ju att söka AT i Eskilstuna oxå men tänkte höra om du vet om de söker underläkare på er akutavdelning till sommaren? Vill gärna söka, både jag o fästmannen... Och Kitkät, har inte övergett Örebro, skickade ansökan dit men de har inget behov av underläkare än så länge.

    En annan sak, lite nyfiken på detta med dawul zurna. när ska de spela o vad är det för speciellt med dem? Är det när brudparet ska iväg till kyrkan? Ni får gärna berätta för en okunnig! Skrattande

  • Pagnie

    äntligen goli is back. haha.
    ja jag har ju kommit en bit med sofreh aghden faktiskt. var och kollade i lite affärer här om dagen och hittade vaserna vi skulle ha. dom hade samma vaser fast i massa olika utformningar och storlekar och inte var det speciellt dyrt heller så dom kommer vi köra på. dock är dom enkla vanliga genomskinliga vaser men tänkte att man kan ju utsmycka dom som man vill sen.
    så nu jävlar häner det grejer. en del saker kommer vi beställa hem från iran också då vi vet massa folk som ska dit.

    åh vad roligt att ni söker i eskilstuna. hoppas ni hamnar här då blir jag mer än nöjd. haha. jadu det var en bra fråga. jag kan kolla runt lite i alla fall så får man väl se. hoppas på att dom har behov av det i alla fall. skulle inte ha något emot att jobba mer er hela sommaren.

    dawul zurna i det kurdiska i alla fall spelar typ hela tiden när det inte är något annat. när man ska till kyrkan, från kyrkan, i lokalen när dj inte spelar osv osv.
    väldigt roligt faktiskt och bra att dansa kurdisk dans till.

  • kitkät

    Goli, 
    Välkommen tillbaka. Och kul att det rör på sig i planeringen för dig. Jag ska också försöka ta tag i lite grejs nu när vi är i Stockholm. Vad skönt att ni bokat sofreh aghd! Nu kan du checka av ännu en stor grej från listan. 

    Dawol betyder trumma, och zurna är ett typ av blåsinstrument. Det är en speciell trumma & ett speciellt blåsinstrument. De brukar anlitas för att spela hemma hos bruden innan vigseln - när gästerna kommer för att följa bruden ut från föräldrarnas hem. Och på festen, t ex när brudparet anländer till festlokalen eller under festens gång! Det blir en grym effekt, för både trumman & mun-instrumentet är riktigt kraftiga. Här har du ett exempel. 


    Det rycker i hela kroppen när jag hör dom instrumenten... Haha.  

Svar på tråden Orientaliskt bröllop