• goli
  Äldre 7 Oct 13:27
  1433007 visningar
  3377 svar
  3377
  1433007

  Orientaliskt bröllop

  Hej!

  Tänkte att detta skulle bli en samlingsplats för alla med frågor samt erfarenheter av allt som har med orientaliska bröllop att göra: lokal, orientalisk buffé, sofreh aghd, vigsel mm mm.

  Välkomna!

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-13 12:57
  Vi som planerar bröllop i denna tråd är:

  Pagnie (13 juli 2013)
  Kitkät (27 september 2013)
  TS (3 augusti 2013)

  Men vi välkomnar fler så joina oss gärna!

 • Svar på tråden Orientaliskt bröllop
 • Äldre 18 Dec 23:06
  kitkät skrev 2012-12-18 22:56:48 följande:
  Pagnie, 
  Ja, 3500 kr låter mycket mer rimligt. Det skulle jag absolut kunna tänka mig att betala för hår & smink. Men 5000 kr låter alldeles för saftigt tycker jag.

  Vad är In och Finn för något? Är det på nätet eller en fysisk butik? Har aldrig hört talas om den.  
  det är både och men den finns här i eskilstuna. jättekul affär. skitsnygga grejer har dom också.
 • Äldre 18 Dec 23:36

  Haha, ska titta lite på nätbutiken nu.

 • Äldre 18 Dec 23:46
  kitkät skrev 2012-12-18 23:36:42 följande:
  Haha, ska titta lite på nätbutiken nu.
  do it. jättefina saker i alla fall
 • Äldre 19 Dec 00:05

  Det var fina saker faktiskt. Jag trodde det var typ som ÖoB, men här fanns ju fina möbler & inredningsprylar! 

 • Äldre 19 Dec 09:26
  kitkät skrev 2012-12-19 00:05:37 följande:
  Det var fina saker faktiskt. Jag trodde det var typ som ÖoB, men här fanns ju fina möbler & inredningsprylar! 
  ja men jag säger ju det. va fan kitkät litar du inte på mitt omdömme?
 • Tillan
  Äldre 19 Dec 09:53
  kitkät skrev 2012-12-18 22:36:21 följande:
  Tillan, 
  Din fråga var riktad till goli, men jag måste lägga mig i känner jag.
  Jag förstår att ni vill gifta er på en söndag och självklart kan ni göra det. Men, och det är ett stort men, om ni vill hålla en bröllopsfest så kan ni inte räkna med att det blir speciellt lyckat. Ni får tyvärr räkna med att gästerna antingen väljer att inte komma alls eller att dem går hem tidigt från festen. Och då kanske ni blir besvikna, om ni förväntar er att festen ska hålla på hela natten lång. Jag skulle aldrig hålla min bröllopsfest på en söndag, just av dem anledningarna. Men det är bara jag.  Ni känner era gäster bäst och vet mest om hur dem skulle ställa sig till att gå på en bröllopsfest på en söndag. 

  Vad har ni tänkt för fest? Middag & mingel eller middag & dans in på småtimmarna? 

  Middag & mingel till kl 21-22-tiden tror jag absolut skulle funka på en söndag. Men absolut inte en fest! 

  Jag säger inte det för att vara dum mot dig, men jag kände att jag ville uttrycka min åsikt, så du får ett annat perspektiv på det. Ibland när man är mitt uppe i något så kanske man inte alltid ser det negativa med saker & ting för att man så gärna vill ha det på ett visst sätt. Då kan det vara bra att någon som jag ger ett annat perspektiv på det hela. 
  KitKät det du säger är sant. Vill ju egentligen ha det på en lördag, men ibland hakar man upp sig på en idé för att det låter romantiskt, vill ju ha en fest och inte mingel =)
 • Äldre 19 Dec 11:29

  Tillan, 
  Men som sagt... Om det är en bröllopsfest ni vill hålla, så får ni räkna med att det kanske ändå inte blir en fest som ni tänkt er, om ni tar det på en söndag. Jag tror att få gäster kommer att stanna kvar på er bröllopsfest hela kvällen/natten.

  Men om ni håller bröllopsfesten på en lördag, så kommer ju ändå festen pågå till natten till söndag (efter kl 24.00). Kanske kan ni då göra en romantisk sak av det hela ändå och t ex skära tårtan vid tolvslaget och skåla med champagne. På så sätt kan ni fira att ni varit tillsammans i tre år. Då kan ni alltid minnas att ni skar tårtan och skålade på er treårsdag, på er bröllopsdag.

  Om ni väljer att hålla er bröllopsfest på en lördag så tror jag tyvärr att ni är sent ute om ni vill gifta er på sommaren. I alla fall om ni vill boka Santa Maria, Olles Krog eller någon av dem andra orientaliska festvåningarna. Redan i september, när vi bokade festvåningen där vi ska hålla vår bröllopsfest, så var alla lördagar fullbokade i juni, juli & augusti nästan överallt. Däremot om ni kan tänka er att gifta er i september, så tror jag fortfarande att ni har en chans att kunna boka en lördag. Vi ville också gifta oss i augusti först, men när hösten kom med alla dess vackra höstfärger ute i naturen så ändrade vi oss och valde att istället hålla ett höstbröllop! Det är så vackert tycker jag. Kanske något ni kan överväga? Då har ni gott om tid att planera också.
  Men då återstår dilemmat att ni vill gifta er på er treårsdag. Kanske ni kan göra något annat romantiskt på er treårsdag, istället för att komprimissa med bröllopsfesten som ni drömmer om bara för att pricka in treårsdagen? Jag hade hellre gift mig vilken annan fredag eller lördag som helst än att gifta mig på en söndag bara för att det råkar vara på treårsdagen. Jag hade inte velat få en "sämre" bröllopsfest, bara för att pricka in treårsdagen. Men ni gör som ni vill. Jag försöker bara ge dig andra synvinklar på saker & ting. 

 • Äldre 19 Dec 15:48

  Tillan, jag håller med de andra tjejerna om att det kan bli svårt att få dit alla gäster men samtidigt så beror det lite på vilka gästerna är och var de kommer ifrån. De som kommer från andra städer och så kanske inte har fixat sina arbetsscheman än så de kanske kan fixa semester då? Sen om de flesta gäster bor i Sthlm så kan man nog festa på en söndag oxå. Jag menar, det är ju ändå ett bröllop! Speciellt om ni vill ha det just det datumet så är det nog störst chans på en söndag. Men som de andra säger så kan ni ju oxå göra ngt annat speciellt på er 3 årsdag, t ex påbörja er smekmånad?

  Det priset jag gav dig till Santa Maria var med allt det jag räknade upp dvs blommor, buffé, snittar, välkomstdrinkar, öppen bar mm. Det enda som inte ingår är fotograf och limo!

 • Äldre 19 Dec 15:49

  Pagnie, sjukt imponerad över att du kan allt det där! Tack för den lektionen, nu kan jag det om ngn skulle fråga mig, hahaha!

 • Äldre 19 Dec 18:05

  Ja Tillan vad kitkät säger så är nog det sant. Vi bokade olles krog redan i april så det gäller att vara ute i god tid om ni vill ha de orientaliska festvåningarna.
  Men har ni fixat något annat runt bröllopet eller kör ni lokal först?

Svar på tråden Orientaliskt bröllop