• goli
  Äldre 7 Oct 13:27
  1408692 visningar
  3377 svar
  3377
  1408692

  Orientaliskt bröllop

  Hej!

  Tänkte att detta skulle bli en samlingsplats för alla med frågor samt erfarenheter av allt som har med orientaliska bröllop att göra: lokal, orientalisk buffé, sofreh aghd, vigsel mm mm.

  Välkomna!

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-13 12:57
  Vi som planerar bröllop i denna tråd är:

  Pagnie (13 juli 2013)
  Kitkät (27 september 2013)
  TS (3 augusti 2013)

  Men vi välkomnar fler så joina oss gärna!

 • Svar på tråden Orientaliskt bröllop
 • Äldre 29 Dec 19:30

  nu har vi flyttat och det gick jäääätte bra. Men jag tror att igår när vi flyttade så slog det min sambo att det snart är dags för barn. tror han blev lite smått nervös faktiskt. Lite rolitg att se. haha

  Men tyvärr har vi inget internet nu så jag kommer inte skriva så mycket. förhoppningsvis återfår vi det i nästa vecka. Så nu får ni klara er utan mig ett tag. lite kommer jag nog in ibland.

 • Äldre 30 Dec 12:57

  Goli, 
  Jag förstår, det är inte min stil heller... ALLS! Och hemsidan tycker jag är gräslig. Men tydligen så är dom fler frisörer och den enda som jag kan rekommendera där är just Fadi, det är hans salong. Men som sagt, det var jätte längesen sist jag var och gjorde en uppsättning hos honom, så jag kan inte säga något egentligen om hur han är idag, men jag kan inte tänka mig att han är sämre nu. Du förlorar ju ingenting på att gå dit och prata med han. Du kan ju tillomed säga att en bekant rekommenderat honom men att bilderna på hemsidan inte alls är din stil, utan att du tänkt dig något annat. Var ärlig redan från början, så att han också kan tala om ifall han kan göra den uppsättningen du tänkt dig utan att ÖVERDRIVA den, så som andra invandrarkvinnor tycker om. 
  Haha, jag kommer själv från en av Sthlms värsta förorter, så det var inte det faktum att Rinkeby är slummigt som jag menade att du skulle bli avskräckt av, mer att jag aldrig skulle kunna tänka mig att en bra frisör finns i Rinkeby C. Jag har fördomar ja... 

  Vad som händer med min planering: just nu ingenting. Vi ringde till konditoriet i fredags och ville komma dit och provsmaka, men då sa dom att dom inte skulle hinna med ett möte och att vi skulle återkomma och gärna några dagar i förväg. Så vi får ta det i slutet av januari, när vi ska hit till Sthlm för att gå på bröllop. Och så tänkte vi att vi tar Oscarsfoto i samma veva. 

  Vad gäller brudklänningen så har jag och min ena brudtärna bestämt att vi börjar jakten i Örebro. Där finns inte så många affärer, men det finns ett ställe som heter Brudpalatset i Degerfors som tydligen ska vara enormt. Och eftersom den andra brudtärnan som jag tänkt fråga också bor i Örebro, så blir det smidigast så. Så får min första brudtärna, som nu bor i Sthlm, komma till Örebro någongång i januari så börjar vi där! Då får jag med mig båda tärnorna. Och sen kan vi fortsätta jakten i Sthlm! 

  Själv då? Hur går det? 
   

 • Äldre 31 Dec 15:52

  Pagnie, skönt att det gått bra o roligt att det gått upp för din sambo, hahaha! ja, snart är det dags, hur många dagar är det kvar nu?

  Kitkät, hahaha, man försöker intala sig att man är en öppen o fördomsfri person men men... jag vet precis vad du menar. och det var GRÄSLIGA uppsättningar! men ska försöka hinna dit nu i veckan, annars får det bli i februari när jag kommer tillbaka igen.

  Ja, det låter lite som att man får lägga saker o ting på is iom jul o nyårsledighet. Själv ska jag ringa till bröllopsarenan på onsdag o se ung hur mkt det kostar att sy på ärmar på min klänning.

  Men till viktigare saker nu: Vill önska er alla ett gott nytt år och hoppas att ni får ett fantastiskt år 2013! kram på er!

 • Äldre 1 Jan 10:30

  ja nu är det inte mkt kvar. han är riktigt nervös nu. inte för bröllop men för bebis. oj ja nu har jag tappat räkningen faktiskt. får ta och räkna på det idag när jag slutar jobbet.

  sorry att jag inte skriver så mycket. inget internet än tjejer. men i morgon ska vi ringa

 • Äldre 4 Jan 20:37

  hallå flickor. äntligen har vi ett fungerande internet igen så nu jävlar kan jag skriva till er igen. hur går det för er. goli har du gjort något vad det gäller bröllopet under tiden i sverige och kitkät vad har du för dig?

 • Äldre 5 Jan 15:21

  välkommen tillbaka till cyberworld! Nä har varit slött på bröllopsfronten för min del, däremot har jag varit mkt aktiv när det gäller att söka underläkarvik. har mail-terrat halva sveriges landsting typ. enda bröllopsrelaterade jag har gjort var att sy på kristaller på min klänning med min mamma och bokat sofreh aghd. får bli mer när jag kommer tillbaka i februari.

  hur går det för er, tjejer?

 • Äldre 5 Jan 15:39

  haha ja men det är ju bra. hoppas du hamnar här hos mig i alla fall. skulle ju vara jätte roligt.

  ja det står lite still. har kollat lite på budgeten och så men det är väl det enda egentligen. Har ju fixat i lägenheten och så nu. Men nu när det är klart så är det väl bara att köra igång med bröllopsfix igen.
  Tänkte beställa lite placeringskort och så från Ebay. Plus mitt paraply och så nu då. nu när vi äntligen har fått vår egna adress så kan jag börja beställa igen. wihi.

  sen tänkte jag sätta sambon på att göra inbjudningskorten snart också. börjar känna att dom borde skickas ut snart. eller ja snart och snart men i mars i alla fall. tar ju säkert lite tid att få dom. sen måste man nog kanske fixa med festhäften också och välja psalmer till kyrkan.

  oj nu vart det ju massor ändå. haha.

 • Äldre 6 Jan 00:10

  Goli & Pagnie, 

  God fortsättning på året. Jag ser framemot att fortsätta planera bröllop med er... :)

  Just nu står det still i bröllopsplaneringen. Jag har knappt varit inne på BT ens en gång. Men på måndag ska vi ringa till Djn och bekräfta bokningen. För mig är det mindre än 9 månader kvar, börjar faktiskt kännas lite stressigt nu. Jag har ju inte ens en brudklänning! 

  Igår fick jag veta att min ena tilltänkta brudtärna (hon som jag ännu inte fått chansen att fråga) är gravid. Så till bröllopet kommer hon vara nybliven mamma. Så jag får tyvärr välja bort henne! Jag förstår att det blir nästintill omöjligt för henne att vara brudtärna till mig, med allt vad det innebär, och följa mig under hela min bröllopsdag samtidigt som hon då kommer ha en liten bebis att se efter också. Bebisen kommer bara vara några veckor gammal till bröllopet. 
  Men det är ok. Jag har hela tiden haft tre vänner i tanken som jag vill ska stå brudtärnor till mig. Det är dom vänner som står mig närmast. Den ena av dom har tackat ja till att stå brudtärna. Den andra har ju nyligen blivit gravid så då återstår den tredje! :) 

  Det är vad som sker i mitt bröllopsplanerande just nu.  

 • Äldre 6 Jan 11:01

  vad trevligt att du vill titta in kitkät. vi har saknat dig.
  vad roligt att dj snart är klar. vi måste ringa snubben som har koll på dawoul zurna snart också. sambon är liiiiite seg på den punkten. men men

  oj ja då är det nog kanske inte så lätt för henne att vara tärna om hon nyss blivit mamma. jag hade nog faktiskt blivit glad om hon över huvudtaget hade möjlighet att ens komma på bröllopet om bebisen bara är några veckor.
  Men vad bra att du hade tre i åtanken då blir det ju inte något problem.

  usch jag känner att nästan allt står still nu. känner att det är massor som jag vill göra men vet inte i vilken ordning jag ska göra något. har nog hamnat i en återvändsgränd just nu.
  får nog ta det lugnt några veckor och se vad som händer bara. blev lite för mycket nu med flytt och tenta och jobb och allt där emellan.

 • Äldre 6 Jan 11:01

  för övrigt, nu är det endast 6 månader kvar för oss. tills vi blir man och fru. det känns löjligt nära faktiskt.

Svar på tråden Orientaliskt bröllop